Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Mobiltelefonnal jelentkezik a navigációs eszközeiről ismert Garmin

Bodnár Ádám, 2008. február 04. 11:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mobiltelefont dob piacra a navigációs berendezéseiről ismert Garmin, a termékből természetesen nem hiányozhat a GPS sem. A készüléket a jövő heti Mobile World rendezvényen mutatják be először a nagyközönségnek.

hirdetés
[HWSW] Mobiltelefont dob piacra a navigációs berendezéseiről ismert Garmin, a termékből természetesen nem hiányozhat a GPS sem. A készüléket a jövő heti Mobile World rendezvényen mutatják be először a nagyközönségnek.

A második félév során piacra kerülő Nüviphone a vállalat népszerű Nüvi termékeiről kapta a nevét. A 3,5" érintőkijelzős telefonban természetesen helyet kapott egy GPS-vevő és a hozzá tartozó szoftver, emellett webböngésző és a szokásos személyes információkezelő (naptár, címlista, stb.) alkalmazások sem hiányozhatnak belőle, de zenelejátszásra, filmnézésre is alkalmas lesz a Nüviphone, amivel akár fotókat is készíthet a tulajdonos. A képekhez a készítésük koordinátáit automatikusan eltárolja a telefon.

A Nüviphone mindent tud majd, amit a Garmin autós navigációs eszközeitől megszoktunk, de olyan szolgáltatásokkal egészítik ki, amelyek a mobil adatátvitel lehetőségén alapulnak. A webböngésző mellett ezek egyike lesz a Google Local Search, amelynek találatai az adott pozíciótól függően változnak. Az adatokat Wi-Fi vagy HSDPA hálózaton töltheti le a tulajdonos.

Garmin Nüviphone

A Nüviphone olyan érdekes képességekkel is rendelkezik, mint az autó helyének automatikus rögzítése. Ahogy a tulajdonos kiszedi a telefont az autós tartóból, a készülék rögzíti a koordinátákat, így aztán később a tulajdonos egyszerűen visszatalálhat a járműhöz. A készüléket az autós tartóba helyezve egyből elindul a navigációs szoftver, a telefon pedig átvált kihangosítós üzemmódra.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.