:

Szerző: Bányai György

2008. február 1. 13:58

A Sony frissítette szupervékony Cyber-shot T-sorozatát

A Sony közkedvelt Cyber-shot T-sorozatának legújabb tagja a T300 a január 31-től február 2-ig nyitva tartó PMA kiállításon mutatkozik be. A négy évvel ezelőtti piacra kerülés óta eltelt idő alatt sikerült a sorozatot nyitó öt megapixeles T1 modell felbontását megduplázni: a T300 érzékelője kereken tíz megapixeles.

[HWSW] A Sony közkedvelt Cyber-shot T-sorozatának legújabb tagja a T300 a január 31-től február 2-ig nyitva tartó PMA kiállításon mutatkozik be. A négy évvel ezelőtti piacra kerülés óta eltelt idő alatt sikerült a sorozatot nyitó öt megapixeles T1 modell felbontását megduplázni: a T300 érzékelője kereken tíz megapixeles.

A Sony Cyber-shot DSC-T300 nem csak a kép felbontásában mutat túl az elődön, illetve az azt követő jópár modellen. A T300 amellet, hogy 10 megapixeles képek készítésére is alkalmas, intelligens, automata témafelismerő funkcióval teheti jobbá a fotókat. Az "intelligent scene recognition" funkció analizálja a körülményeket, és a képkészítési paramétereket ezek alapján állítja be. Az üzemmód kiválasztásakor két kép készül, amelyből az első csak arra szolgál, hogy elemezze azt a készülék, ezután készül el a második fotó az automatika által leghelyesebbnek ítélt beállításokkal. Használata során öt, egymástól eltérő, előre eltárolt fotózási módot képes az áramkör elkülöníteni, amelyek a témaautomatika részei is egyben.

A háromszoros közelítésre alkalmas optikával szerelt T300 autofókusza azon túl, hogy képes az arcok érzékelésére, még az azokon megjelenő mosolyt is felismeri, amelyhez köthető a kép elsütése is. A gép a felismert arcok megkülönböztetésére is alkalmas, igény esetén elsőbbséget élvezhetnek az élességállítás során a gyerekek, vagy akár a nagyszülők is. A T300 kijelzője 3,5 hüvelykes, gombok nem is fértek mellé a hátoldalra. E kijelző épp a hatalmas mérete miatt érintésérzékeny is, amely így nem csak extra lehetőségként, hanem feltétlenül szükséges pluszként is értékelhető.

Sony Cyber-shot DSC-T300

A már elkészült képeket sokféleképp korrigálhatjuk a beépített retusfunkcióknak köszönhetően, lehetőségünk van különböző effektek alkalmazása mellett a ma már általánosnak mondható vörösszem eltávolítására, a fókusz puhítására, vagy akár a részleges színkivonásra is. A fotók MemoryStick Duo kártyaváltozatokon kerülhetnek tárolásra, amelyet kiegészít 15 megabájtnyi belső memória is. A fényképezőgép 149 gramm, mérete pedig 94x59,3x21,4 milliméter, árammal pedig lítiumion akkumulátor látja el. A piros, ezüst, valamint fekete színben készülő készülékek a piacra március közepén kerülnek, előreláthatólag 400 dollár körüli áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.