Szerző: Bányai György

2008. február 20. 13:01

Bármilyen Wi-Fi mobillal nézhetünk tévét a Packet Video adapterrel

A PV (Packet Video) hordozható mobilvevő képes a Wi-Fi adapterrel rendelkező mobiltelefonokat és médialejtszókat mobil-tévévevőkké alakítani. A készülék digitális tévéadások jeleit képes a fogadóeszközök által emészthető formára dekódolni, melyek között megtalálhatóak a Nokia Nseries készülékek, az Apple iPhone-ja, vagy a HTC gyártó windowsos mobiljai is, de a felsorolás nem teljes.

[HWSW] A PV (Packet Video) hordozható mobilvevő képes a Wi-Fi adapterrel rendelkező mobiltelefonokat és médialejtszókat mobil-tévévevőkké alakítani. A készülék digitális tévéadások jeleit képes a fogadóeszközök által emészthető formára dekódolni, melyek között megtalálhatóak a Nokia Nseries készülékek, az Apple iPhone-ja, vagy a HTC gyártó windowsos mobiljai is, de a felsorolás nem teljes.

A Packet Video több változatban lesz elérhető, melyek együttesen lefedik a főbb mobil tartalomszolgáltatási szabványokat, lesz TDtv, DVB-H, MediaFLO vagy akár WiMAX változat is. Az adapter a műsorok dekódolása során szabadalmaztatott renderelési technikát használ a lehető legjobb minőség elérésének érdekében, ezen túl lehetőséget biztosít védett tartalmak biztonságos elérésére is.

Packet Video mobil tévévevő adapter
Packet Video mobil tévévevő adapter

A hordozható vevőegység lítiumion akkumulátorral rendelkezik, amelynek eddig nem ismert a kapacitása, töltöttségi állapotáról a színét változtató LED tájékoztat a burkolaton. A 64x18x40 milliméteres eszköz pontos piaci megjelenése még nem került bejelentésre, annyi azonban biztos, hogy ez még ebben az évben megtörténik.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról