:

Szerző: Bányai György

2008. február 18. 10:15

Az Onkyo bejelentette második generációs audiofil PC-jét

A vájtfülű zenehallgatók körében közkedvelt Onkyo bemutatta szuper hangminőséggel megáldott PC-alapú HD-audio készülékét, amely a külsejét tekintve beleillik a prémiumkategóriás mini-hifi rendszerek stílusvilágába, azonban belterét speciális áramkörök helyett egy Core 2 Duo processzoros számítógép adja.

[HWSW] A vájtfülű zenehallgatók körében közkedvelt Onkyo bemutatta szuper hangminőséggel megáldott PC-alapú HD-audio készülékét, amely a külsejét tekintve beleillik a prémiumkategóriás mini-hifi rendszerek stílusvilágába, azonban belterét speciális áramkörök helyett egy Core 2 Duo processzoros számítógép adja.

Az Onkyo APX-2 több ponton tér el egy olyan számítógéptől, melyet fejlett hangáramkörrel ruháztak fel. A cég a szórakoztatóelektronika világából érkezett, és az APX-2 esetében bizony bőséggel kamatoztatta az ott szerzett tapasztalatait. A Windows Vista operációs rendszer -- amelyet az Onkyo a készülékhez mellékel -- HD audio-kezelésének gyatrasága miatt az abba épített mixert teljes egészében kiiktatta a gyártó és helyette saját Pure Direct Audio Path (PDAP) megoldását állította üzembe.

Az APX-2 belvilága egy 1,66 gigahertzes Core 2 Duo T5500 központi magra épül, amelyet egy gigabájt memória és egy 500 gigabájtos merevlemez egészít ki. Ehhez társul a gépházon belül a gyártó digitális erősítője, amely szinte teljesen megegyezik az Onkyo PCI-200 hangkártya áramköreivel. A hangorientált PC -- amelyhez billentyűzetet, egeret és távirányítót is mellékelnek -- sajnos nagyon úgy tűnik, hogy csak Japánban lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

Onkyo APX-2
Immár egy egységben: Onkyo APX-2

Az Onkyo nem először rugaszkodik el a szórakoztatóelektronikai piactól, tavaly februárban már bemutatta a két részből álló megoldását az APX-1-et, melyben a HDC-1.0 számítógép modul és az A-905HD erősítőrész alkot egységet, amelyeket egymás mellett szabad csak üzemeltetni, hagyományos toronyba rendezni nem lehet a kezelési útmutató alapján.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.