Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 18. 16:26

Új nForce chipkészletek az első negyedévben

[x-bit labs] Jövő januárig nem várható új NVIDIA nForce chipkészlet, azután azonban felgyorsulnak az események a kaliforniai cég háza táján.

[x-bit labs] Jövő januárig nem várható új NVIDIA nForce chipkészlet, azután azonban felgyorsulnak az események a kaliforniai cég háza táján.

A hírek szerint februárban kezdődik meg a Serial ATA vezérlőt tartalmazó MCP chip sorozatgyártása, amelyből ráadásul RAID funkciót támogató változat is készül MCP-S-RAID néven. Emellett piacon marad a már jól ismert MCP-T is. Az MCP-S és MCP-S-RAID várhatóan még az első negyedév során feltűnik az alaplapokon.

Január végén érkezik az nForce3 250 és nForce3 250Gb chipkészlet Socket754 kivitelű Athlon 64 chipekhez, illetve az egyelőre CK8S2 kódnéven ismert változat, amelyet a Socket939 kivitelű lapkákhoz tervezett az NVIDIA. Utóbbi sorozatgyártása várhatóan csak februárban indul be.

A céghez közeli források szerint az NVIDIA csak a harmadik negyedévben dobja piacra PCI Express felületű bővítőkártyákat támogató nForce chipkészletét, amelynek fejlesztési kódneve CK8-04. Ez a Socket939 kivitelű processzorokhoz szánt nForce-változat a harmadik negyedévben kerül gyártásba, érdekessége, hogy legfeljebb 10 USB2.0 eszközt kezel. A hírek szerint a későbbiekben készül belőle egy integrált DX9-gyorsítót tartallmazó verzió is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.