Szerző: Ady Krisztián

2003. december 15. 14:24

Saját lemezformátumot használ a következő generációs Xboxnál a Microsoft?

[CDR-Info] A Microsoft jövőbeni terveiről meglepő helyeken szerezhetünk megbízhatónak tűnő információkat: a vállalat egy olyan mérnököt keres egyik álláshirdetésében, akinek feladata a következő generációs Xbox konzolokban használatos Xbox Game Disc megtervezése és kifejlesztése lenne. Az új lemezzel egyértelműen a kalózkodás, illegális másolás ellen lépne fel a vállalat.

[CDR-Info] A Microsoft jövőbeni terveiről meglepő helyeken szerezhetünk megbízhatónak tűnő információkat: a vállalat egy olyan mérnököt keres egyik álláshirdetésében, akinek feladata "a következő generációs Xbox konzolokban használatos Xbox Game Disc megtervezése és kifejlesztése" lenne. Az új lemezzel egyértelműen a kalózkodás, illegális másolás ellen lépne fel a vállalat.

Noha az is lehetséges, hogy az új mérnök munkája csupán egy újabb másolásvédelmi eljárás kifejlesztése lenne, a feladatkör megfogalmazásából egy új média, egy saját lemezformátum kifejlesztése valószínűsíthető. A Microsoft többek között követhetné a Nintendo példáját, mely egy mini-DVD formátum segítségével egyelőre sikeresen vette fel a harcot a szoftvermásoló kalózok ellen.

A Microsoft eddigi nyilatkozataiból viszont az is valószínűsíthető, hogy egy DVD-lemezhez hasonló méretű és jellegű médiáról lesz szó, hiszen a Xenon kódnéven ismert második generációs Xbox képes lesz a DVD-filmek lejátszására és a korábbi Xbox játékok futtatására is.

A Microsoft a lemezek védelmének fejlesztése mellett természetesen a beépített merevlemezzel kapcsolatos "problémákat" is ki szeretné küszöbölni az új konzolban. Jelenleg számos "modchip" kapható, mely lehetővé teszi a másolt játékok merevlemezre másolását, vagy egyszerűen internetről történő letöltését és használatát az eredeti lemez megléte nélkül.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.