Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 8. 10:45

A tervezettnél kevesebbet tud majd a Sony PSX

A Sony bejelentette, hogy kifutott a PlayStation 2 játékkonzol és a merevlemezes videorögzítő képességeit egyesítő PSX készülék tesztelésére szánt időből és a korábban tervezettnél butább változatban dobja piacra a terméket.

A Sony bejelentette, hogy kifutott a PlayStation 2 játékkonzol és a merevlemezes videorögzítő képességeit egyesítő PSX készülék tesztelésére szánt időből és a korábban tervezettnél "butább" változatban dobja piacra a terméket.

A PSX egy műholdas TV-vevőt, DVD-felvevőt, merevlemezt és egy PlayStation 2 konzolt tartalmaz, a felhasználók játszhatnak, illetve filmeket nézhetnek és zenét is hallgathatnak a készülékkel, a zenéket, filmeket és tévéműsorokat pedig merevlemezre vagy DVD-re is rögzíthetik.

A japán üzletekben szombaton debütáló PSX a hírek szerint nem lesz képes az újraírt DVD-k, CD-k, illetve MP3 állományok lejátszására és a DVD-író meghajtó is lassabb lesz a tervezettnél. "El kellett hagynunk egyes funkciókat, de csak egyelőre" -- mondta Hiroaki Komatsu, a Sony szóvivője.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy amint a vállalat befejezte a tesztelést, elérhetővé fogja tenni azt a szoftvert, amely az összes funkciót biztosítja a PSX felhasználói számára. A vevők ingyen tölthetik le a programot és ezzel teljes funkcionalitású készülékhez jutnak.

Komatsu elmondása szerint az előrendelések száma olyan nagy volt, hogy a minőségbiztosítás miatt a vállalatnak ki kellett hagynia egyes funkciókat a PSX-ből. A Sony képviselője nem árulta el, hogy hány megrendelés érkezett be a készülékre.

A Sony a 160 Gbyte-os merevlemezzel felszerelt készülékért 79800 jent (719 dollárt) kér majd, a 250 Gbyte kapacitású kivitelért 99800 jent kell fizetni. A PSX szombaton jelenik meg Japánban, az Egyesült Államokban és Európában 2004-től lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról