Szerző: Ady Krisztián

2003. december 10. 16:18

Az MSI is ATI chippel szerelt videokártyákat dob piacra?

A theinquirer.net információi szerint már csak idő kérdése, hogy a Micro Star International (MSI) hivatalosan is bejelentse: partneri megállapodást kötött az NVIDIA legnagyobb ellenlábasával, a kanadai ATI-val. Az MSI -- az ASUS távozása után -- az NVIDIA legnagyobb partnere, a vállalat jelentős szereplő az NVIDIA chippel szerelt grafikus kártyák piacán.

A theinquirer.net információi szerint már csak idő kérdése, hogy a Micro Star International (MSI) hivatalosan is bejelentse: partneri megállapodást kötött az NVIDIA legnagyobb ellenlábasával, a kanadai ATI-val. Az MSI -- az ASUS "távozása" után -- az NVIDIA legnagyobb partnere, a vállalat jelentős szereplő az NVIDIA chippel szerelt grafikus kártyák piacán.

A jövő évtől kezdve a Gigabyte-hoz és az Asus-hoz hasonlóan az MSI is mindkét gyártótól származó chipekre épített termékekből állítja össze katalógusát. A lap értesülései szerint az MSI a jövő év elején, január közepén jelenti be a megállapodás megkötését.

A harmadik negyedév során a különálló asztali és mobil grafikus processzorok piacán az NVIDIA vesztett piaci részesedéséből, az időszakot a cég 53 százalékkal zárta. Az ATI Technologies eközben 3 százalékponttal 40 százalékra növelte részesedését. A különálló asztali grafikus gyorsítók piacát az NVIDIA 62 százalékos részesedéssel vezeti, ez azonban 2 százalékpontos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest. Az ATI 4 százalékponttal 32 százalékra növelte részesedését, a SiS és a Matrox 3-3 százalékkal zárták a harmadik negyedévet.

Mivel az ATI nem rendelkezik igazán olcsó DX9-gyorsítóval, ezért ebben a kategóriában GeForce FX 5200 megoldásának köszönhetően az NVIDIA 72 százalékos részesedéssel vezet. A felső kategóriás DX9-chipek piacán azonban a helyzet fordított, az ATI 68 százalékos részesedésével messze megelőzi a 32 százalékot birtokló NVIDIA-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról