Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Az MSI is ATI chippel szerelt videokártyákat dob piacra?

Ady Krisztián, 2003. december 10. 16:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A theinquirer.net információi szerint már csak idő kérdése, hogy a Micro Star International (MSI) hivatalosan is bejelentse: partneri megállapodást kötött az NVIDIA legnagyobb ellenlábasával, a kanadai ATI-val. Az MSI -- az ASUS távozása után -- az NVIDIA legnagyobb partnere, a vállalat jelentős szereplő az NVIDIA chippel szerelt grafikus kártyák piacán.

hirdetés
A theinquirer.net információi szerint már csak idő kérdése, hogy a Micro Star International (MSI) hivatalosan is bejelentse: partneri megállapodást kötött az NVIDIA legnagyobb ellenlábasával, a kanadai ATI-val. Az MSI -- az ASUS "távozása" után -- az NVIDIA legnagyobb partnere, a vállalat jelentős szereplő az NVIDIA chippel szerelt grafikus kártyák piacán.

A jövő évtől kezdve a Gigabyte-hoz és az Asus-hoz hasonlóan az MSI is mindkét gyártótól származó chipekre épített termékekből állítja össze katalógusát. A lap értesülései szerint az MSI a jövő év elején, január közepén jelenti be a megállapodás megkötését.

A harmadik negyedév során a különálló asztali és mobil grafikus processzorok piacán az NVIDIA vesztett piaci részesedéséből, az időszakot a cég 53 százalékkal zárta. Az ATI Technologies eközben 3 százalékponttal 40 százalékra növelte részesedését. A különálló asztali grafikus gyorsítók piacát az NVIDIA 62 százalékos részesedéssel vezeti, ez azonban 2 százalékpontos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest. Az ATI 4 százalékponttal 32 százalékra növelte részesedését, a SiS és a Matrox 3-3 százalékkal zárták a harmadik negyedévet.

Mivel az ATI nem rendelkezik igazán olcsó DX9-gyorsítóval, ezért ebben a kategóriában GeForce FX 5200 megoldásának köszönhetően az NVIDIA 72 százalékos részesedéssel vezet. A felső kategóriás DX9-chipek piacán azonban a helyzet fordított, az ATI 68 százalékos részesedésével messze megelőzi a 32 százalékot birtokló NVIDIA-t.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!