Szerző: Vörös Péter

2003. december 29. 12:56

Késlekedik a PlayStation 2 kínai bevezetése

A Sony december 24-én a kedvezőtlen környezetre hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztja a PlayStation 2 játékkonzol kínai piacra dobását. A szűkszavú bejelentést a cég kínai weboldalán tették közzé, az eredetileg december 27-ére tervezett bemutató várható időpontjáról nem nyilatkoztak.

A Sony december 24-én "a kedvezőtlen környezetre" hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztja a PlayStation 2 játékkonzol kínai piacra dobását. A szűkszavú bejelentést a cég kínai weboldalán tették közzé, az eredetileg december 27-ére tervezett bemutató várható időpontjáról nem nyilatkoztak.

Mindeddig a konzolgyártók óvakodtak a kínai piactól, hiszen az országban közismerten népszerű a szoftverkalózkodás, a játékkonzolok forgalmazását pedig éppen a játékok eladásából származó bevételek teszik kifizetődővé. Tavaly például közel egymillió hamis Nintendo-terméket foglaltak le kínai üzletekben és üzemekben. A Sony szóvivője azonban nemrég elmondta, hogy a kínai hatóságok erőfeszítéseinek köszönhetően javulni látszik a helyzet a szoftverpiacon.

Kenichi Fukunaga, a Sony tokiói központjának szóvivője szerint a vállalat egyszerűen nem készült fel a kínai bemutatóra. November végén még úgy nyilatkozott a cég, hogy az előkészületek jól haladnak és még az óévben megjelenik a PlayStation 2 a kínai piacon.

A vállalat arra számít, hogy a PlayStation 2 konzolok és játékok kínai forgalma 2005-ben már 4 milliárd dollárt tesz ki. Egyelőre nem tudni, hogy a konzol és a játékok mennyibe fognak kerülni, a Sony szóvivője szerint ezek az adatok a hivatalos premierig nem nyilvánosak.

Az amerikai és japán kormány 2001-ben arra kérte a Sony-t, hogy ne gyártasson PlayStation 2 konzolokat Kínában, ugyanis a gépben található DVD dekóder, illetve a konzol egyéb alkatrészei katonai célokra is alkalmasak lehetnek.

2001 áprilisban a japán kormány vezetett be exportkorlátozásokat a termékre vonatkozóan, ugyanis a grafikus chip felhasználható rakétarendszerek képfeldolgozó egységeként. Az 1989-es Tiananmen téri mészárlás óta fegyverexport-tilalom áll fenn a nyugati világ és Kína között.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 22:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.