Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kézmozdulatokkal és grimaszokkal is vezérelhető lesz a következő PlayStation konzol?

Ady Krisztián, 2003. december 02. 11:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] A Sony Computer Entertainment (SCE) alelnöke,

[News.com] A Sony Computer Entertainment (SCE) alelnöke, Phil Harrison szerint a következő generációs Sony PlayStation konzol tervezésekor nem vetették el annak lehetőségét, hogy a készülék beépített szenzorai és kamerája segítségével felismerhesse kezelője mozdulatait. A nemrég bemutatott EyeToy játékcsomag hasonló funkcionalitást nyújt a készülékhez csatlakoztatott külső kamera segítségével.

Phil Harrison az Australian Financial Review újságnak nyilatkozott a vállalat terveiről. A PlayStation következő verziója egy nagy felbontású mozgásérzékelő kamerával lenne felszerelve, mely hasonlatos lenne az EyeToy kamerájához. Bár Harrison név szerint nem említette a PlayStation 3 konzolt, utalt arra, hogy az új hardver 2005-től lehetne beépített alkatrésze a játékgépnek.

Harrison szerint a PlayStation későbbi genererációi még fejlettebb mozgásérzékeléssel rendelkezhetnek majd, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szemmozgással, kézmozdulatokkal és összetettebb ujjmozdulatokkal irányítsák a konzolt. Példaként a Minority Report (Különvélemény) című filmben látottakat hozta fel a SCE alelnöke.

A Sony kutatói napjainkban egy olyan szoftver kifejlesztésén dolgoznak, mely az emberi arc mozdulatait, grimaszokat, érzelmeket is képes lesz felismerni. Harrison szerint azonban a technológia nem lesz elérhető a PlayStation negyedik generációjáig. "Bár a dolog technikailag megvalósítható akár már most is, egy nagy teljesítményű szuperszámítógépet igényel" -- mondta.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.