:

Szerző: roberto

2003. december 12. 10:46

A Red Hat Enterprise Linux több architektúrára is megkapta a Linux Standard Base tanúsítványt

A Red Hat bejelentette, hogy az októberben piacra dobott

A Red Hat bejelentette, hogy az októberben piacra dobott Red Hat Enterprise Linux 3 különböző változatai megkapták a Free Standards Group LSB-tanúsítványát. A Unix rendszerek egymás közötti forráskód szintű kompatibilitásán túllépve a Linux az LSB-nek (Linux Standard Base) köszönhetően jelentős lépést tett a linuxos programok közötti bináris kompatibilitás biztosítására, ami nagymértékben csökkenti a többplatformos működés tesztelésre és ellenőrzésre fordított időt. A Red Hat Enterprise Linux 3 az első olyan vállalati szoftvermegoldás, amelyet minden LSB által vizsgált hardverplatformra hitelesítettek, a rendszer IA32-es, IA64-es, PPC-s és S390-es változatai mind megfeleltek a linuxos szabvány előírásainak.

A Red Hat közleményében hangsúlyozza, hogy a tanúsítványok megszerzése jól illeszkedik szeptemberben bejelentett új hosszú távú stratégiájukhoz. Az észak-karolinai cég célja egy átfogó és rugalmas, nyílt forráskódú szoftverekre épülő vállalati architektúra létrehozása. A tervek szerint az Open Source Architecture (OSA) egy szabványokra épülő, biztonságos, stabil és menedzselhető infrastruktúra lesz, amelyre üzleti alkalmazások telepíthetőek, amit a vásárlók egyedi értekkel tölthetnek fel, és ami teljesen kontrollálható a nyílt forráskódú fejlesztési modellből adódóan. Az OSA alapját a Red Hat vállalati Linux-megoldásai képezik.

A friss LSB-tanúsítványok kiadása kapcsán Daniel Quinlan, a Free Standards Group igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy "a Red Hat Enterprise Linux LSB-megfelelő környezetként való tanúsítása a Linux gyors vállalati előretörésének a jele, [...] az LSB-tanúsítvány különösen fontos a vállalatok és ügyfeleik számára a teljes infrastruktúrán átívelő kompatibilitás biztosítása szempontjából".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.