:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 19. 10:05

Tanglewood helyett Tukwila néven fejleszti több magot tartalmazó Itanium lapkáját az Intel

Az Intel úgy határozott, hogy Tanglewoodról Tukwilára módosítja egyik processzorának fejlesztési kódnevét, hogy elkerülje az esetleges jogi problémákat.

Az Intel úgy határozott, hogy Tanglewoodról Tukwilára módosítja egyik processzorának fejlesztési kódnevét, hogy elkerülje az esetleges jogi problémákat.

Az Intel az idén ősszel rendezett Intel Developer Forumon lebbentette fel a fátylat a Tanglewood kódnevű Itanium processzorról, amely kettőnél is több magot tartalmazhat. Az Intel várakozásai szerint a Tanglewood hétszer akkora számítási teljesítményt nyújt, mint a jelenleg piacon levő legerősebb Itanium 2 chip. A Tanglewood lesz az első olyan Itanium processzor, amely az Alpha chipek Intelhez átigazolt fejlesztőmérnökeinek munkája.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy a Tanglewood nevet a massachusettsi Tanglewood Music Centerrel hozták összefüggésbe, azonban mivel csupán egy fejlesztési kódnévről van szó, az Intel nem kívánt jogi csatározásba bocsátkozni, inkább megváltoztattta azt. A vállalat képviselője közölte, hogy a Tanglewood magos Itanium processzor az Intelhez igazolt Alpha-mérnökök munkája, közülük sokan Massachusettsben laknak és dolgoznak.

A Tanglewood új nevét -- Tukwila -- egy Washington államban Seattle-től pár kilométerre található városról kapta. Az Intel rendszerint földrajzi neveket választ termékeinek fejlesztési kódnevéül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.