Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 19. 10:05

Tanglewood helyett Tukwila néven fejleszti több magot tartalmazó Itanium lapkáját az Intel

Az Intel úgy határozott, hogy Tanglewoodról Tukwilára módosítja egyik processzorának fejlesztési kódnevét, hogy elkerülje az esetleges jogi problémákat.

Az Intel úgy határozott, hogy Tanglewoodról Tukwilára módosítja egyik processzorának fejlesztési kódnevét, hogy elkerülje az esetleges jogi problémákat.

Az Intel az idén ősszel rendezett Intel Developer Forumon lebbentette fel a fátylat a Tanglewood kódnevű Itanium processzorról, amely kettőnél is több magot tartalmazhat. Az Intel várakozásai szerint a Tanglewood hétszer akkora számítási teljesítményt nyújt, mint a jelenleg piacon levő legerősebb Itanium 2 chip. A Tanglewood lesz az első olyan Itanium processzor, amely az Alpha chipek Intelhez átigazolt fejlesztőmérnökeinek munkája.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy a Tanglewood nevet a massachusettsi Tanglewood Music Centerrel hozták összefüggésbe, azonban mivel csupán egy fejlesztési kódnévről van szó, az Intel nem kívánt jogi csatározásba bocsátkozni, inkább megváltoztattta azt. A vállalat képviselője közölte, hogy a Tanglewood magos Itanium processzor az Intelhez igazolt Alpha-mérnökök munkája, közülük sokan Massachusettsben laknak és dolgoznak.

A Tanglewood új nevét -- Tukwila -- egy Washington államban Seattle-től pár kilométerre található városról kapta. Az Intel rendszerint földrajzi neveket választ termékeinek fejlesztési kódnevéül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.