Szerző: Ady Krisztián

2003. december 1. 11:17

Megjelent az Adobe FrameMaker frissített, 7.1-es változata

[Herald Communications] Az Adobe bejelentette nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldása, az Adobe FrameMaker 7.1 -es, frissített változatát. A FrameMaker új változata -- a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva -- egyszerűvé teszi a tartalom szerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

[Herald Communications] Az Adobe bejelentette nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldása, az Adobe FrameMaker 7.1-es, frissített változatát. A FrameMaker új változata -- a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva -- egyszerűvé teszi a tartalom szerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

A FrameMaker 7.1 új kereszthivatkozási szolgáltatásokat tartalmaz a dokumentumok között és segítségével egy dokumentum több változatát egyetlen állományként tárolhatjuk. A FrameMaker 7.1 változatával a felhasználók most Quark XPress és Adobe PageMaker formátumról átállíthatják korábbi műszaki dokumentumaikat és eszközeiket. A népszerű grafikai fájlformátumok bővített támogatásával az Adobe Photoshop állományokat időt megtakarítva közvetlenül FrameMaker-be lehet importálni.

A FrameMaker 7.1 a feltételes XML szövegtámogatás bevezetésével lehetővé teszi, hogy egy XML dokumentumból több változatot egyetlen állományban tároljunk. Ezzel a megoldással jóval egyszerűbb előállítani az alig változó tartalmú dokumentációkat, mint amilyenek a különböző elektromos előírásokra vonatkozó régió specifikus információk, vagy a garanciális és vevőszolgálati adatok.

Hatékonyabb lehet a kiadóvállalatok munkája, mivel a Photoshop állományokat közvetlenül FrameMaker 7.1-be importálhatják, és nem kell az állományokat köztes formátumba elmenteniük. A további bővítések közé tartozik a JPEG 2000 grafikus formátum támogatása és a javított szűrők az illusztrációk, többek között natív Adobe Illustrator fájlok Adobe PDF-ben történő feldolgozásához.

A kibővített méretezhető vektorgrafika (Scalable Vector Graphics, SVG) támogatás azt jelenti, hogy egy grafikus fájl egyaránt forrása lehet egy kiváló minőségű vektoros grafikának nyomtatásban és PDF-ben, illetve egy interaktív, kiváló minőségű vektoros grafikának a weben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról