:

konzumer archívum - 2002 október

2002
október

0

Új TFT LCD-paneleket készítő gyár építését tervezi a Samsung

2002. október 31. 15:06

[DigiTimes] Új TFT LCD-kijelzők gyártósorok telepítésén gondolkodik a Samsung Electronics, közölte Sang-wan Lee a TFT LCD-divízió elnöke tegnap Japánban, az LCD/PDP International szemináriumon. A cég tervei szerint az új gyár 1800 x 2000 mm-es alapanyagok előállítására lenne képes a cég jelenleg épülő, ötödik generációs gyárának 1500 x 1,800 mm-es teljesítményével szemben.

0

A Packard Bell bemutatta első hordozható MP3-lejátszóját

2002. október 30. 16:02

[Clubic.com] A Creative kulcstartóra fűzhető MuVo MP3-lejátszójához hasonló hordozható készüléket dob hamarosan piacra a Packard Bell, melyet a PC USB-portjába helyezve eltávolítható merevlemezként láthatunk, s így helyezhetjük el rajta a meghallgatni kívánt számokat.

0

DVD-íróval is kaphatók a Fujitsu LifeBook C sorozatú notebookjai

2002. október 30. 14:03

[CDR-Info] A Toshiba és a Sony után a Fujitsu is DVD-íróval ellátott notebookokat dob piacra, a cég következő generációs LifeBook C sorozatú hordozható gépeit lehet hamarosan erre képes meghajtóval megrendelni. A stílusos, ezüstös színű alumínium házban helyet kapott készülékek akár az asztali gépet és monitort is letaszíthatják az asztalról a multimédát kedvelő felhasználók irodájában, lakásában.

0

Magyar szótárpgrogram Nokia 7650 mobiltelefonra

2002. október 30. 11:31

A Nokia 7650-es mobiltelefonra fejlesztett ki szótárazó rendszert az M.I.T. Systems. A jelenleg elkészült angol-magyar és német-magyar kétirányú szószedeteket, mind kinézetükben, mind használatukban a Nokia 7650 mobiltelefon felhasználói felületéhez tervezték és alakították ki.

0

Ma már minden hetedik mobiltelefon rendelkezik kamerával Japánban

2002. október 29. 16:08

[DigiTimes] Több mint tízmillió, kamerával rendelkező mobiltelefon talált mostanáig gazdára Japánban, ami azt jelenti, hogy minden hetedik mobiltelefon-tulajdonos rendelkezik olyen mobiltelefonnal, mely alkalmas multimédás szolgáltatások igénybevételére, képüzenetek, fényképek küldésére, csereberéjére. A statisztikai adatokat a Nihon Keizai Shimbun japán hetilap hozta nyilvánosságra.

0

Nem kompatibilis a Verbatim régebben gyártott 2x-es DVD-R lemeze a Sony legújabb DVD-írójával

2002. október 29. 14:42

[Verbatim] Sajtóközleményben figyelmezteti a Sony legújabb DVD-íróját, a mindkét rivális formátumot támogató DRU500A DVD-írót vásárló felhasználókat a Verbatim: néhány régebben gyártott, 2x-es írási sebességet támogató DVD-R médiája nem kompatibilis a Sony készülékével. A 2002 májusa és augusztusa között készült 2x-es DVD-R lemezekre történő írás közben hibák léphetnek fel, melyek adatvesztést okozhatnak.

0

A jövő év elején indul Magyarországon a Vodafone Live! és Mobile Office szolgáltatása

2002. október 29. 12:56

[Vodafone] A Vodafone Live! elnevezésű képes üzenetküldésre, mobil e-mailezésre, csevegésre, színes WAP és mobilos játékokat magában foglaló multimédia szolgáltatása október végén került bevezetésre nyolc európai országban. A szolgáltatás várhatóan a jövő év elején indul Magyarországon, bár egy része már az idén karácsony előtt bevezetésre kerülő MMS indulásával is elérhető lesz.

0

Újabb miniatűr MP3-lejátszó a porondon

2002. október 28. 20:09

A Creative nemrég mutatta be kulcstartóra fűzhető Nomad MuVo audiolejátszóját, amelyet az iRiver után a Magic Star is megpróbál letaszítani a képzeletbeli trónról.

0

Új, kifejezetten játékosoknak készített 17"-os LCD-kijelzőt mutatott be a Hitachi

2002. október 28. 15:41

[Digit-Life] Tovább bővítette LCD-terméklistáját a Hitachi America, ezúttal a játékokat kedvelő, multimédiás alkalmazásokat futtató felhasználóknak kedvezve. Az új 17-os modell pixelei rendkívül jó reakcióidővel rendelkeznek, néhány konkurens modellnél akár kétszer jobb képfrissítést biztosítva.

0

A Winbond is belép a vezeték nélküli chipek piacára

2002. október 28. 12:58

[DigiTimes] Újabb szereplővel gazdagodik hamarosan a vezeték nélküli eszközök beszállítóinak listája. A Winbond Electronics nemrég jelentette be, hogy elkészült a 802.11b (Wi-Fi) szabványt támogató chipek mintapéldányaival. A sorozatgyártás várhatóan 2003 első negyedévében indul majd meg, a cég ekkor mutatja majd be a több szabványt támogató 802.11 a/b/g háromsávos chipjeit is.

0

A Memorex szerint nem növelhető tovább a CD-írás sebessége

2002. október 25. 14:40

[Clubic.com] Noha egyes vélemények szerint a CD-írók sebessége még mindig nem érte el a maximumot és az 52x-es CD-írókat hamarosan 56x-os modellek követik, a Memorex szerint a jelenleg csúcsnak számító 52x-es sebességet nem lehet gazdaságosan, kifizetendően tovább növelni. A tajvani gyártók frissített útitervei nem is tartalmaznak ennél gyorsabb CD-írókat.

0

A Philips szerint 2005-re 250 dollárra csökkenhet a DVD+RW felvevők ára

2002. október 24. 20:38

[ZDNet] A Philips szerint a csak DVD-lejátszásra alkalmas készülékek hamarosan kimehetnek a divatból: a cég szerint a jelenleg 500 dollárba -- vagy többe -- kerülő DVD+RW felvevők a közeljövőben felválthatják a szimpla DVD-lejátszókat. Ehhez természetesen elérhető árú termékek kellenek, s ehhez a Philips egy referencia készülék vázlatát biztosítja a másodvonalbeli gyártók számára. A jelenleg 100 dollár körül kapható DVD-lejátszók ugyan nehezen szoríthatók ki a drágább termékkel, a rögzítés lehetősége viszont sok felhasználót a többlet kifizetésére sarkallhat.

0

THX minősítésű 5.1-es hangszórókészletet mutatott be a Creative

2002. október 24. 20:16

[3DSoundSurge] Új prémium minőséget nyújtó, THX minősítéssel ellátott surround hangrendszert mutatott be a Creative. A Cambridge SoundWorks MegaWorks THX 5.1 550 hangszórórendszer 6-csatornás térhangzás létrehozására képes 5.1-es hangkártyák támogatásával. A hangszórókészletet 500 W csúcsteljesítményű BASH erősítő szolgálja ki, mely a subwoofer házában kapott helyet.

0

Kapható a Hauppauge két új tunerkártyája

2002. október 24. 13:35

[Clubic.com] Két új termékkel bővítette európai kínálatát a tunerkártyákat készítő Hauppauge, a Clubic.com francia híroldal információi szerint ugyanis már kapható WinTV-Nova-CI műholdvevő kártyája és WinTVV-PVR-250 tunerkártyája.

0

A szolgáltatók már tesztelik a Nokia harmadik generációs mobiltelefonját

2002. október 24. 11:21

A Nokia 3G telefonjának, a 6650-es modellnek az első példányai már a szolgáltatóknál vannak, akik megkezdték az első teszteket. A 6650 GSM és WCDMA technológiát használ, jelenleg a világ 34 országában 112 szolgáltató működtet 3G hálózatot, elsősorban tesztelési jelleggel.

0

Október végétől lesz kapható a világ első DivX kompatibilis DVD-lejátszója

2002. október 22. 16:06

[KiSS] A DivXNetworks Inc. és a dán KiSS Technology közös sajtóközleményben jelentette be a világ első DivX-kompatibilis DVD-lejátszóját. A DP-450 készülék elsőként nyújt tökéletes támogatást a DivX kodek 4-es és 5-ös verzióival tömörített AVI állományok, az MPEG-4 tömörítéssel készített MPEG filmek lejátszásához.

0

Újabb nagy kapacitást nyújtó optikai formátum nehezítheti meg a készülékgyártók dolgát

2002. október 22. 14:39

[DigiTimes] Újabb nagy kapacitást nyújtó HD-DVD formátum nehezítheti meg a készülékgyártók és -fejlesztők dolgát, amennyiben a tajvani Advanced Optical Storage Research Consortium által benyújtott HD-DVD formátumot elfogadja szabványként a DVD Forum szövetség. A konzorcium által fejlesztett új formátum kék lézert használ a nagy adatsűrűség eléréséhez, s elsősorban azt segítheti elő, hogy Tajvan minél kisebb mértékben függjön az idegen technológiáktól, a fizetendő licencdíjaktól.

0

Kedvező áron vásárolható meg a SONICblue új, 40 órás digitális videórögzítője

2002. október 22. 10:48

[SONICblue] Rendkívül kedvező áron mutatta be a karácsonyi szezonra készített, továbbfejlesztett digitális videofelvevőit a SONICblue. A cég ReplayTV DVR termékvonalának legújabb tagjai, az 5000-es sorozat különböző modelljei több olyan képességet rejtenek, melyeket a szalagos videofelvevőknél lehetetlen megvalósítani, például a filmeket megszakító reklámok mellőzését vagy a felvételek interneten keresztüli továbbítását, cseréjét.

0

320.000 egyidejű telefonhívás kezelésére képes az Agere legújabb telekommunikációs chipje

2002. október 21. 21:06

[ZDNet] Igazi áttörést jelentett be a kommunikációs chipek történetében az Agere Systems: mai sajtóközleménye szerint olyan új chipet fejlesztett, mely akár négyszeres teljesítménnyel képes hang, adat és videojeleket cserélni telekommunikációs hálózatokon keresztül. A chip teljesen új távlatokat nyithat a switchek, routerek, telekommunikációs eszközök piacán.

0

MP3 állományok lejátszására is képes hordozható CD-írót mutatott be a Sony

2002. október 21. 17:55

[Clubic] Új, többfunkciós hordozható CD-walkmant mutatott be a Sony, mely a CD-n rögzített MP3 állományok lejátszása mellett adatrögzítési funkcióval is bír. A kisméretű készülék ugyanis hordozható CD-íróként is használható, a számítógéppel USB 2.0 felületen keresztül kommunikál. A lejátszóban található CD-író 24x-es írásra, 10x-es újraírásra és 8x-os DVD-olvasásra is képes. Az MP3 állományokat Memory Stick memóriakártyán is tárolhatjuk.

0

A Matsushita és a Microsoft bemutatta HighM.A.T. rögzítési formátumát

2002. október 21. 17:19

[Digit-Life] Új rögzítési formátumot mutatott be a mai napon a Matsushita Electric és a Microsoft. A HighM.A.T. (High-performance Media Access Technology) névre keresztelt technológia egyszerűbbé tenné a PC és különböző szórakoztatóelektronikai eszközök közötti adatcserét, állománymegosztást. A formátum olvasására felkészített eszközök, így CD-lejátszók, DVD-lejátszók, autóba készült multimédiás eszközök PC-s állományok fogadására lennének képesek.

0

Új technológiával készített Blu-Ray médiát mutatott be a FujiFilm

2002. október 21. 15:26

[Digit-Life] Új technológiával készített, szerves összetevőt is tartalmazó, egyszer írható optikai lemezt mutatott be a Fuji Photo Film, mely megfelel a Blu-Ray Disc szabvány előírásainak. Az új lemezen a rögzítést lehetővé tévő rétegben található egy eddig ismeretlen szerves komponens. Jelenleg 23,3 GB kapacitású mintadarabok érhetők el, melyek akár 2x-es (72 MByte/s) írási sebességet is elérhetővé tesznek, elviselnek.

0

Új virtuális surround technológiát mutatott be a Dolby Laboratories

2002. október 17. 21:03

[3DSoundSurge] Új virtuális surround hangzást létrehozó technológiát mutatott be a Dolby Laboratories Japánban. Az új technológiát a Dolby a Dolby Headphone technikát kifejlesztő Lake Technology tárházából merítette, még júniusban licencelte a fejlesztőcégtől.

0

Intel processzoros Tablet PC-t mutatott be a Fujitsu

2002. október 17. 16:15

[Digit-Life] A Tablet PC gyakorlatilag egy papírlap méretű, érintőképernyővel rendelkező számítógép, amely a tollvonásokat betűkké tudja alakítani. A Fujitsu által bemutatott Tablet PC számítógép az Intel Mobile Pentium III-M 800 MHz-es processzorát alkalmazza, ezért teljesítménye jobb lehet a Transmeta processzoraival szerelt gépeknél. A készülék vékony borítása 256 MB memóriát és 40 GB-os merevlemezt is tartalmaz.

0

Bankkártya méretű digitális kamerát mutatott be a Konica

2002. október 17. 13:36

[Digit-Life] Új, hitelkártya méretű (85.8 x 55.8 x 13.5 mm-es) digitális kamerát mutatott be a Konica. A mindössze 70 gramm súlyú, Revio C2 névre keresztelt digitális fényképezőgép még ebben a hónapban kapható lesz.

0

A MusicMatch nem nyújt támogatást audioszoftvere Macintosh változatához

2002. október 16. 18:57

[C|Net] A jövő héttől kezdve nem nyújt szoftvertámogatást MusicMatch Radio MX audioalkalmazása Macintosh változatához a MusicMatch Inc. A MusicMatch szoftverét találhatjuk meg a legtöbb hordozható, digitális audiolejátszó, MP3-lejátszó mellett, az egyik legkedveltebb menedzselő szoftver. A Dell, Gateway és a Hewlett-Packard asztali számítógépeihez is mellékeli az alkalmazást, a Gateway és a HP pedig a MusicMatch Radio MX előfizetési rendszerét is kínálja, mely streamelhető tartalomhoz nyújt hozzáférést.

0

Nagyobb felbontás megjelenítésére képes a Sony új LTPS LCD-panelje

2002. október 16. 17:56

[DigiTimes] Új, 3,8-os LTPS (low-temperature polysilicon) gyártási metódussal készített LCD-panelt mutatott be a Sony, mely minden szükséges áramkört a panelba integrálva tartalmaz. A kijelző ezért rendkívül vékony, mégis multimédiás tartalom megjelenítésére képes eszközök építését teszi lehetővé.

0

1 Mbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz az Intel Banias kódnevű mobil processzora

2002. október 16. 13:28

A Microprocessor Forum rendezvényen az Intel izraeli tervezőközpontjának igazgatója, Mooly Eden elmondta, hogy a vállalat Banias kódnevű, következő generáció mobil processzora 1 Mbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz majd. A chipet a jövő év elején mutatja be az Intel, várhatóan 1,3 és 1,6 GHz közötti órajelű változatokban.

0

Új Pocket PC-alapú kéziszámítógépet mutatott be a Toshiba

2002. október 16. 11:43

[ZDNet] Új, továbbfejlesztett kéziszámítógépet dobott kedden piacra a Toshiba. A Pocket PC e335 modell gyorsabb processzort és több memóriát tartalmaz, mint az előd Pocket PC e310 kézigép, de még mindig olcsóbban kapható, mint a jelenlegi csúcsmodell e740 hordozható számítógép.

0

Hamarosan piacra kerülhet a Pioneer első külső, FireWire csatolóval ellátott DVD-írója

2002. október 15. 17:00

[Clubic.com] Külső változatban is kapható lesz hamarosan a Pioneer ötödik generációs DVD-írója. A DVR-S502 típusjelzésű DVD-író lényegében a nemrég bejelentett belső, IDE felületű meghajtó külső, FireWire rackben helyet kapott változata. A készülék specifikációja ezért teljesen megegyezik a nemrég megismert DVR-A05 készülékével.

0

1 GB-os CompactFlash memóriakártyát mutatott be a PNY Technologies

2002. október 15. 13:32

[Clubic.com] A grafikus kártyáiról, kiegészítőiről, memóriamoduljairól ismert PNY Technologies bejelentette legújabb CompactFlash memóriakártyáját, mely minden tekintetben rekordernek mondható. Az 1 GB adat tárolására alkalmas Type II kártya megfelel a CFA (CompactFlash Association) szabványnak, kapacitása 300 darab nagyfelbontású kép tárolására is elegendő lehet.

0

A TDK 2004-től szállítja új technológiával készült lapos kijelzőit

2002. október 15. 12:34

A TDK Corp. bejelentette, hogy 2004-től szállítja új technológiával készült lapos kijelzőit, amelyek vékonyabbak lesznek a jelenleg elterjedt LCD megjelenítőknél. Ryoichi Awano, a TDK kutatás-fejlesztési részlegének elnöke elmondta, hogy az úgynevezett szervetlen elektrolumineszcens (EL) kijelzők a kanadai iFire által kifejlesztett technológián alapulnak.

0

Mobil Multimédia napok Nokia készülékekkel a Westel Enternetben

2002. október 14. 18:07

2002. október 17-én és 30-án a Westel Enternet üzlet Jövő Technológia Bemutató programsorozatának keretében bárki kipróbálhatja a Nokia legújabb színes kijelzős, MMS képes készülékeit, így a már forgalmazott Nokia 7650-es és a hamarosan forgalomba kerülő 7210-es, 6610-es, 3510i és 3650-es típusokat. A bemutatón emellett bemutatkozik a GPS modullal felszerelt 9210i Kommunikátor is.

0

2.1-es Harman Kardon hangrendszer található a Toshiba új notebookjában

2002. október 14. 17:17

[3DSoundSurge] Harman Kardon márkájú, speciális mélysugárzót tartalmazó hangrendszer található a Toshiba legújabb, 5205-S503 sorozatú notebookjában. A mélysugárzó segítségével a notebookok hangjából eddig hiányzó 100 Hz körüli frekvenciák is megszólalhatnak a Toshiba új hordozható gépéből.

0

Az NVIDIA bemutatta GeForce4 Go 460 mobil videochipjét

2002. október 14. 16:08

Az NVIDIA ma bemutatta GeForce4 Go 460 mobil grafikus vezérlőjét, amely PowerMizer energiatakarékos technológiájának köszönhetően a legkedvezőbb teljesítmény/fogyasztás jellemzővel bír.

0

Szállítja 14.1"-os LTPS LCD-kijelzőit a Toppoly Optoelectronics

2002. október 14. 16:04

[DigiTimes] Szállítja legújabb LTPS (low-temperature poly-silicon) technológiával készített TFT LCD-kijelzőit a tajvani Toppoly Optoelectronics, bár egyelőre csak kisebb tételben fogad el megrendeléseket. A kijelző sorozatgyártása várhatóan novemberben vagy decemberben kezdődhet meg.

0

Japánban már kapható a Sony mindkét rivális formátumot támogató DVD-írója

2002. október 14. 12:38

[CDR-Info] A Sony nem csak bejelentette, de nem sokkal a bejelentés után piacra is dobta legújabb DVD-írója belső, IDE felületű változatát. A japán boltokban már kapható az egyedülálló DRU-500A készülék, mely mindkét rivális DVD-formátumot, a DVD+R/RW valamint a DVD-R/RW szabványt is támogatja. A meghajtó jelenleg 49,799 japán jenbe, azaz körülbelül 400 dollárba kerül. Japán után hamarosan az európai piacokra is megérkezhet a Sony DVD-írója.

0

Hosszú idő után újra támogatja a SCSI felületet a Plextor

2002. október 14. 11:47

[Clubic.com] Szinte évek teltek el azóta, hogy a Plextor SCSI felületű CD-írót dobott piacra. A cég azonban nem hagyja cserben az egykoron szebb napokat megélt SCSI-t, s internetes hírforrások szerint decemberben egy újabb készülékkel lepi meg a professzionális felület napjainkban is aktív otthoni felhasználóit.

0

DVD-minőségű videók sugározhatók az interneten keresztül egy új kodek segítségével

2002. október 11. 16:39

[ZDNet] DVD-minőségű videó 1 mbit/s bitráta alatt? Nem lehetetlen. Új, rendkívül jó hatásfokú tömörítési szabványt jegyeztetne be egy nemzetközi, Joint Video Team névre keresztelkedett csapat az MPEG-4 szabvány alá. A H.264 kódszámú kodek interneten keresztül is DVD-minőségű videók sugárzását, továbbítását teszi lehetővé, új távlatokat nyújtva a video-on-demand szolgáltatásokban.

0

Az ATI is tanúsítja az OEM gyártók videokártyáinak minőségét

2002. október 11. 15:31

Az ATI által hivatalosan is bejelentett új, Certified By ATI minősítő programban résztvevő gyártók rövidebb-hosszabb tesztelés után felkerülhetnek az ATI által bevizsgált termékeket tartalmazó listára. A tesztelés során több paramétert vizsgál az ATI, többek között a képminőségre és a szoftverkörítésre is kíváncsi a cég, így a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy a más gyártótól származó, ATI chippel szerelt videokártya is kiváló minőséget képvisel.

0

Csúcsteljesítményű hordozható PC-t mutatott be a Toshiba

2002. október 11. 15:14

A Toshiba bemutatta Satellite 1955-S803 számítógépét, amely gyakorlatilag nem más, mint egy asztali gép hordozható kivitelben. A majd 4,4 kilós monstrum 16 hüvelykes kijelzőt tartalmaz és kivehető billentyűzettel látták el.

0

Crusoe processzoros notebookot dob piacra a Sharp

2002. október 11. 11:26

A Sharp október végén dobja piacra legújabb subnotebook számítógépét, amely Transmeta Crusoe processzorra épül. A Mebius Muramasa PC-MM1-H1W típusjelzésű készüléket a vállalat egyszerűen Kittynek hívja.

0

Október végén kerül a boltokba a HP Media Center PC

2002. október 10. 15:26

A HP bejelentette, hogy Windows XP Media Center Edition operációs rendszert futtató Media Center PC-je október végétől megvásárolható lesz a Best Buy, Circuit City, CompUSA, Future Shop üzleteiben, valamint megrendelhető lesz a hpshopping.com weboldalon. A konfiguráció várható kiskereskedelmi ára 1399 dollár.

0

Újabb kulcskarikára fűzhető MP3-lejátszó, ezúttal az iRivertől

2002. október 10. 10:50

[Clubic.com] A Creative nemrég bemutatott rendkívül kis méretű MuVo MP3-lejátszójához hasonló külső paraméterekkel rendelkező hordozható audiolejátszót mutatott be az iRiver. Az IFP-180T típusjelzésű lejátszó kis mérete ellenére jócskán túlmutat a konkurens termékeken: 128 MB-nyi beépített memóriával, LCD-kijelzővel és FM-tunerrel is rendelkezik.

0

Novembertől lesz kapható a Terratec három új Aureon hangkártyája

2002. október 10. 09:57

[Clubic.com] A Creative-val és egyéb konkurensekkel lépést tartva a hazánkban is jól ismert német gyártó, a Terratec is új hangkártyákat dob piacra a jövő hónaptól. Az Aureon név alatt forgalmazott kártyák két verziója 24 bites felbontású és 96 Khz-es mintavételezésű hangállományok megszólaltatására is képes, feltehetően a 6fire hangkártyában is megismert VIA Envy24 audioprocesszornak és kiváló kodekeknek köszönhetően.

0

Gigászi LCD-kijelzőt mutatott be az LG.Philips

2002. október 9. 20:17

[DigiTimes] A folyadékkristályos kijelzők terén elért kiemelkedő kutatási eredményeit újabb, rekordméretű TFT LCD-kijelző elkészítésével demonstrálta az LG.Philips LCD vegyesvállalat: elkészítette a nagy felbontású televíziós adások (HDTV) megjelenítésére is képes 42-os, 106 cm-es képátmérőjű LCD-kijelzőjét. A cég új terméke több mint 30%-kal nagyobb az előző, 30-os modellnél, ráadásul nagyobb látószögben nyújt kifogástalan képet.

0

52x-es CD-írót dob piacra a Teac és az ASUS is

2002. október 9. 16:32

[CDR-Info] A LiteOn után a többi gyártó is a húrok közé csap: tegnap az ASUS és a Teac is bejelentette 52x-es CD-írásra képes belső meghajtóját. Mindkét modell IDE felületű, s minden földi jóval, biztonságos írást és kiváló minőséget biztosító technológiával fel van szerelve. Az ASUS írója 24x-es újraírást is lehetővé tesz, a Teac meghajtójának e paramétere egyelőre nem ismert.

0

Három új, ultrakönnyű notebook a JVC kínálatában

2002. október 9. 16:25

A JVC várhatóan novemberben dobja piacra A/5 méretű InterLink notebookjait, amelyek 866 MHz-es Ultra Low Voltage Pentium III processzorra és az integrált videovezérlőt tartalmazó SiS630ST chipkészletre épülnek.

0

Küszöbön a 2 GB kapacitást nyújtó MultiLevel formátum megjelenése?

2002. október 9. 14:10

[CDR-Info] Noha közel egy éve olvashattunk először a 2 GB tárolási kapacitást nyújtó MultiLevel (ML) CD-újraírókról, meghajtókról, kereskedelmi forgalomban eddig nem találkozhattunk ezt a médiát támogató készülékekkel. A TDK a télen-tavasszal megrendezett CES kiállításon is bemutatta ML-meghajtójának működő prototípusát, azóta azonban szinte semmit sem lehet hallani a többrétegű CD-lemezt használó technológiáról.

0

52x-es írási sebességet támogató CD-írót mutatott be a LiteOn

2002. október 7. 16:59

[Clubic.com] Újabb rekordot dönthet a LiteOn hamarosan piacra kerülő CD-írója, hiszen a készülék 52x-es írási sebességre képes az egyszer írható CD-R lemezek esetén, s 24x-es sebességgel égeti az újraírható, újabb generációs CD-RW médiákat. Az EIDE felületű CD-író által nyújtott átlagos hozzáférési idő is kiemelkedően jó, 80 ms. A készülékkel 99 perces lemezeket is gond nélkül írhatunk, a nagysebességű írást pedig 2 MB-nyi átmeneti buffer segíti.

0

Bluetooth webkamerát mutatott be a Logitech

2002. október 7. 16:11

[Clubic.com] Mostanában élen jár az újdonságok bemutatásában a Logitech: a cég elsőként dob hamarosan piacra Bluetooth, vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező webkamerát. A QuickCam Cordless névre keresztelt kamera két részből áll, a bázis egység és a kamera közötti adatátvitelt az eszköz beépített Bluetooth adapterei oldják meg.

0

Kitűnő paraméterek jellemzik a Toshiba mindössze 9,5 mm vékony, 60 GB-os merevlemezét

2002. október 4. 16:18

[ZDNet] Pontosan 50%-kal növelte a Toshiba legkisebb elérhető merevlemeze kapacitását, eddig ugyanis 40 GB-osban volt kapható a cég mini notebookok és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök számára készített meghajtója. A rendkívül vékony, mindössze 9,5 mm vastag szlim merevlemez immár 60 GB-os verzióban is megrendelhető.

0

15"-os szerves kijelzővel demonstrált a Kodak-Sanyo közös vállalat

2002. október 4. 15:23

Folyamatosan fejleszti a Kodak és a Sanyo a szerves kijelzőkkel kapcsolatos technológiáit: a 2-os méret után 15-os, színes, szerves kijelző működőképes prototípusát mutatta be a héten. A két cég egy japán bemutatón kápráztatta el a közönséget az 1280 x 720 pixel felbontású szerves kijelzővel.

0

Új vezeték nélküli hálózati elemeket mutatott be a Cisco Systems

2002. október 4. 11:50

[News.com] Új, kifejezetten mozgó egységek internettel történő ellátására fejlesztett vezetéknélküli eszközöket mutatott be a Cisco Systems, melyeket repülőgépek, hajók, vonatok és autók internetelérésének megvalósításához ajánl.

0

DVD-íróval ellátott notebookokat dobott piacra a Sony

2002. október 4. 11:11

[CDR-Info] Három új VAIO notebookot mutatott be a Sony az elmúlt napokban, melyek mindegyike beépített DVD-írásra képes kombinált meghajtóval van ellátva. A régebbi modellek bővítéséhez egy hordozható, külső meghajtót is piacra dob a Sony.

0

Még ebben a hónapban kapható lesz a Creative Inspire 5500 hangszórókészlete

2002. október 3. 16:54

[Clubic.com] Október végétől lesz kapható a Creative legújabb, Inspire 5700-as rendszerből butított 5.1-es hangfalkészlete. A Creative hatcsatornás rendszerei között csúcsmodellnek számító 5700-as szett kistestvére, az Inspire 5.1 DIGITAL 5500 hangszórókészlet valamivel alacsonyabb, 48 W összteljesítményt nyújt, de minőségében és képességeiben szinte teljesen megfelel az előd modellnek.

0

A TiVo szállítja második generációs digitális videofelvevőit

2002. október 2. 16:47

[News.com] A digitális videorögzítőket fejlesztő és értékesítő TiVo kedden jelentette be, hogy szállítja második generációs, 60 és 80 órányi műsor rögzítésére képes digitális felvevőit. Az új generáció ráadásul olcsóbban kapható, mivel a cég 50 dollárt visszafizet a vételárból a kupont beküldő vásárlóknak. Az AT&T Broadband által forgalmazott felvevő árából szintén 50 dollárt térít vissza a cég, de ez a készülék csupán 40 órányi videó rögzítésére képes.

0

Egyesíti a képérzékelők terén szerzett tapasztalatait a Samsung és a Mitsubishi

2002. október 2. 12:23

[Clubic.com] Közösen folytatja a Samsung Electronics és a Mitsubishi Electric a hordozható számítógépek, fényképezőgépek és egyéb készülékekbe építhető, kisméretű CMOS képérzékelő fejlesztését. A megállapodás szerint a Samsung magát a CMOS chipet, míg a Mitsubishi a képfeldolgzó áramkört fejleszti és gyártja. A közös munka kiterjed a technológiával kapcsolatos képzésekre és a két cég erőforrásainak megosztására is.

0

Csökkentette PCTV tunerkártyái árát a Pinnacle Systems

2002. október 2. 11:40

[Clubic.com] Jelentősen csökkentette a Pinnacle Systems PCI felületű tunerkártyái árát: október 1-e és december 31-e között olcsóbban vásárolható meg a cég három PCTV terméke. A felhasználók által már többször eltemetett, ám napjainkban is az egyik legjobb képminőséget nyújtó TV-kártyák támogatását a Pinnacle az erről szóló híresztelések ellenére sem szüntette meg. Sőt, továbbra is frissíti a meghajtóprogramot, bár a frissítés gyakorisága továbbra is elmarad a kívánatostól.

0

Radeon 9000 grafikus chippel szerelt All-in-Wonder kártyát jelent be az ATI?

2002. október 2. 10:48

[Clubic.com] Röviddel a jelenleg csúcsnak számító multimédiás mindenes, az ATI All-in-Wonder 9700 Pro grafikus kártya bejelentése után újabb szórakoztatásra kihegyezett kártya bejelentése várható a kanadai cégtől. Az All-in-Wonder 9000 (Pro?) az ATI nemrég bemutatott Radeon 9000 (Pro) chipjére épül majd, költséghatékony, jóval kedvezőbb árú megoldást nyújtva.

0

Pentium 4C: mobil felhasználásra tervezett asztali processzor?

2002. október 1. 11:59

[CNET] Belsős források szerint az Intel már régóta értékesít egy speciális Pentium 4 processzort, amelyet kifejezetten notebookokba szán, noha a chipek mégsem rendelkeznek a mobil processzorokból ismert SpeedStep energiatakarékos funkcióval.