Szerző: Ady Krisztián

2002. október 17. 12:04

Csöves erősítővel ellátott AOpen alaplap AMD Hammer processzorokhoz

A Planet 3DNow! közzétett pár képet az AOpen AK86 Tube alaplapjáról, amely csöves előerősítővel rendelkezik és AMD Clawhammer processzorokat támogat.

A Planet 3DNow! közzétett pár képet az AOpen AK86 Tube alaplapjáról, amely csöves előerősítővel rendelkezik és AMD Clawhammer processzorokat támogat.

Az ATX kivitelű alaplap a VIA K8T400 chipkészletre épül. A VIA K8T400 AGP tunnel támogatja 8x AGP szabványt és 8x sebességű V-Link interfészen keresztül kapcsolódik a VT8235 south bridge-hez. Az AOpen alaplapján 3 DDR DIMM aljzat, 1 AGP8X és 3 PCI bővítőhely kapott helyet.

A tajvani cég idén nyáron mutatta be AX4B 533 Tube típusú alaplapját, amely elsőként rendelkezett csöves előerősítővel. Első látásra ez gonosz tréfának tűnik, de komolyabban belegondolva is az.

"A nevetés komoly dicshimnuszokká alakult át a fejlesztés pár hónapja alatt, míg a laboratóriumok mélyén elkészült az első működő demópéldány," -- mondta Al Peng, az AOpen America termékmenedzsere. "A hangzás, melyet létrehoztunk, valóban elképesztő. Mindenkit megdöbbentett. Valóban azokhoz a határokhoz érkeztünk, melyet egy tipikus PC-s audioeszköz létrehozni képes, s mi egy új utat járunk be, egyszerűen szólva kombináljuk a két [audio]világ legjobb elemeit -- a régit és az újat."

Az AOpen a Realtek 6-csatornás audiovezérlőjét használta fel alaplapján, s külön csatlakozási felületet készített, hogy az alaplapon lévő csöves "előfokot" saját hangkártyánkkal is kiélvezhessük. Az alaplap két analóg kimenetét a Sovtek 6922 "dual-triode" csöve hajtja meg. Az AOpen tájékoztatása szerint prémium minőséget biztosító alkatrészeket használtak, mint például REL MultiCap kondenzátorokat, Cardas kábelezést.

Amint arról beszámoltunk, az AMD Hammer 64 bites mikroprocesszor integrált DDR memóriavezérlőt tartalmaz, a cég által kifejlesztett HyperTransport pont-pont technológiát kihasználva kommunikál az alaplapi vezérlőchipekkel és a többi processzorral, valamint 0,13 mikronos silicon-on-insulator (SOI) gyártástechnológiával készül a cég drezdai Fab 30-as gyárában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról