Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 28. 12:58

A Winbond is belép a vezeték nélküli chipek piacára

[DigiTimes] Újabb szereplővel gazdagodik hamarosan a vezeték nélküli eszközök beszállítóinak listája. A Winbond Electronics nemrég jelentette be, hogy elkészült a 802.11b (Wi-Fi) szabványt támogató chipek mintapéldányaival. A sorozatgyártás várhatóan 2003 első negyedévében indul majd meg, a cég ekkor mutatja majd be a több szabványt támogató 802.11 a/b/g háromsávos chipjeit is.

[DigiTimes] Újabb szereplővel gazdagodik hamarosan a vezeték nélküli eszközök beszállítóinak listája. A Winbond Electronics nemrég jelentette be, hogy elkészült a 802.11b (Wi-Fi) szabványt támogató chipek mintapéldányaival. A sorozatgyártás várhatóan 2003 első negyedévében indul majd meg, a cég ekkor mutatja majd be a több szabványt támogató 802.11 a/b/g "háromsávos" chipjeit is.

Bár a cég saját tervezésű chipjeinek forgalma 38%-ról 31%-ra csökkent az elmúlt negyedévben, a Winbond vezetői meglehetősen optimista terveket szövögetnek az új termékekkel kapcsolatban. In-Shek Hsu, a cég IC-üzletágának vezérigazgatója szerint az egyre növekvő WLAN (vezeték nélküli hálózati) piacon a cég jelentős részesedést szerezhet.

A Winbond bevételeit tovább növelhetik a jövő év elején bevezetésre kerülő, jelenleg tesztelés alatt lévő, digitális fényképezőgépekbe (DSC) szánt processzorok és egyéb kiegészítő termékek.

Hsu elmondta, hogy az LCD-kijelzőket meghajtó chipekből is jelentősen többet kívánnak jövőre szállítani, a jelenlegi 1,5 milliós volument 2,5 millióra szeretnék növelni 2003-ban. Ehhez a cég nem épít újabb gyárat a jelenleg készülő 6"-os lapkákat készítő létesítményén kívül, 2003 második felére a jelenleg 5 százalékos külső gyártatást 10-15%-ra szeretné növelni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról