Szerző: Vörös Péter

2002. október 14. 18:50

20 Gbyte-os merevlemezzel szerelt MP3-lejátszót mutatott be a Creative

A Creative ma mutatta be Nomad Jukebox Zen névre keresztelt hordozható audiolejátszóját, amelynek 20 Gbyte kapacitású merevlemezén akár 8000 zeneszám is tárolható. A Jukebox Zen nem titkoltan az Apple iPod babérjaira kíván törni.

A Creative ma mutatta be Nomad Jukebox Zen névre keresztelt hordozható audiolejátszóját, amelynek 20 Gbyte kapacitású merevlemezén akár 8000 zeneszám is tárolható. A Jukebox Zen nem titkoltan az Apple iPod babérjaira kíván törni.

A készülék MP3 és WMA formátumú zenék lejátszására képes, a beépített merevlemezt USB2.0 és FireWire porton át egyaránt fel lehet tölteni. A Creative közleménye szerint a Jukebox Zen 40 százalékkal kevesebbe kerül, mint a 20 Gbyte-os merevlemezzel rendelkező Apple iPod: mindössze 299 dollárt kell érte fizetni. A szingapúri központú vállalat vezérigazgatója hagsúlyozta, hogy a Jukebox Zen nem csupán olcsóbb az Apple lejátszójánál, de képességei és szolgáltatásai számos tekintetben felül is múlják azt. Ilyen például a WMA formátum támogatása, az USB és FireWire port, valamint a 98 dB jel-zaj viszony.

Az elegáns megjelenésű, alumíniumházba bújtatott Jukebox Zen lejátszó 2,5 hüvelykes merevlemezt használ, míg az iPodban 1,8 hüvelykes lemezt találni. A Creative termékmenedzsere szerint ez jelentős költségcsökkenést eredményez, miközben a készülék méretei nem növekedtek számottevően. A Jukebox Zen 76x112x24 milliméter méretű és 268 gramm tömegű, az Apple iPod ezzel szemben csupán 61x102x19 milliméter nagyságú és mindössze 201 grammot nyom. A Nomad Jukebox Zen beépített lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely akár 12 órás folyamatos működést biztosít. A navigációt egy háttérvilágítással ellátott, 132x64 pixeles felbontású LCD kijelző, valamint egy tekerőgomb teszi egyszerűvé. A felhasználói felületen lehetőség van dalok megkeresésére is, dalcím, album vagy előadó szerint.

Az elsőrendű hangzás elérése érdekében a Jukebox Zen tartalmazza a Creative EAX technológiáit, amelyek között többek között intelligens dinamikakompresszor, ekvalizer, illetve virtuális térhangás effektek találhatók. A Creative lejátszója a mellékelt szoftver segítségével egyszerű hordozható merevlemezként is használható, tetszés szerinti állományok (például fotók, videók, stb.) tölthetők rá.

A Nomad Jukebox Zen lejátszóhoz a Creative hordtáskát, sztereó fülhallgatót, hálózati adaptert, valamint számos segédprogramot mellékel.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.