:

Szerző: Barna József

2002. október 8. 13:21

THX minősítésű 5.1 csatornás multimédiás hangfalrendszer a Logitechtől

A Logitech bejelentette díjnyertes Z-sorozatú hangrendszereinek 5.1-

A Logitech bejelentette díjnyertes Z-sorozatú hangrendszereinek 5.1- es technológiájú kiemelt darabját, a Z-680-at. A Z-680 Dolby Digital és DTS hardveres dekódolással rendelkezik a valósághű 5.1-es digitális hangzás érdekében. Ezek a hangfalak lehetővé teszik, hogy a felhasználó THX-hiteles házimozi surround hanghatást élvezhessen a DVD lejátszón, videójáték-konzolokon, PC-n és hordozható audió-lejátszókon. A Z-680 hangrendszer október végétől lesz kapható az üzletekben.

A Z-680 egy THX-hitelesített 5.1-es surround hangrendszer 450 wattos RMS teljesítménnyel. A hardveres dekódolás mellett, az alábbi high-end funkciókkal rendelkezik:

  • Nyolc collos, nyújtott ívű mélynyomó, kiszélesedő basszus-kimenettel az erőteljes, torzításmentes basszushang érdekében.
  • Dolby Pro Logic II rendszer a zene, filmek, vagy játékok valósághű 5.1 surround hanghatásához.
  • Digitális optikai és koaxiális bemenetek, valamint hat csatornás analóg bemenet, mellyel szinte bármilyen audióberendezéshez egyszerűen csatlakoztatható.
  • Digitális SoundTouch vezérlőközpont amely a szobából bárhonnan könnyedén szabályozható a vezetéknélküli távirányítóval.

A THX hitelesítés a teljesítmény szigorú ellenőrzését foglalja magában, beleértve a sávszélességet, a frekvencia-stabilitást, a minimális és maximális hangnyomás szintet, azt, hogy milyen mértékben éri el a névleges kibocsátási szintet, csakúgy, mint a felhasználói kezelhetőséget és a hangrendszer konstrukcióját. A Logitech második THX-hitelesített hangrendszerének bevezetése kihangsúlyozza a cég azon elkötelezettségét, hogy a legkiemelkedőbb tisztaságot és teljesítményt nyújtsa a multimédiás hangsugárzók területén.

A Logitech szeptember közepén bevezetett egy másik 5.1-es hangsugárzó-rendszert is, a Z- 640-et. A Z-640 50 watt fölötti RMS surround hangteljesítményt produkál és közvetlenül csatlakoztatható játékkonzolokhoz, TV-hez, DVD-hez és CD-lejátszóhoz. PC-s hangkártyával, vagy szoftveres DVD-lejátszóval összekapcsolva, a felhasználók Dolby Digital 5.1-es hanghatást élvezhetnek ezeken a beépített Dolby Digital dekódert tartalmazó hangfalakon. A Z-640 a Logitech szabadalmazott kétkamrás Pressure Driver mélysugárzóját használja, amely a hagyományos mélynyomóknál mélyebb és hangosabb basszus hangot tud kiadni, ezáltal gazdag, mély basszust és nagyobb tonális tisztaságot eredményezve.

A Z-680 és a Z-640 hangrendszerek magashangsugárzóit innovatív kialakítású tartókkal látták el, amelyek asztalra vagy falra való rögzítésre is alkalmasak. A Z-680 eltávolítható borítórácsot is tartalmaz, amelyet leszedve az alumínium driver agresszívebb, "audio-tech" megjelenést nyújt. Ez a rendszer is a házi audiórendszereknél alkalmazott csatlakozókat valamint a szabványos átjátszókábelt használja, így az könnyen kicserélhető, vagy hossza megváltoztatható a szoba méretétől függően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.