:

Szerző: Vörös Péter

2002. október 11. 10:43

A DVD-k extráit, rendezői változatokat is sugároznak egyes fizetős TV-csatornák

[CDR-Info] Feleslegesnek tűnhet megvásárolni a különleges DVD-kiadványokat, ha a lemez árának töredékéért egyes fizetős csatornák szinte teljes egészében elérhetővé teszik azokat, s mindezekért a 39-40 dolláros ár helyett csupán 3,99 dollárt kell fizetni.

[CDR-Info] Feleslegesnek tűnhet megvásárolni a különleges DVD-kiadványokat, ha a lemez árának töredékéért egyes fizetős csatornák szinte teljes egészében elérhetővé teszik azokat, s mindezekért a 39-40 dolláros ár helyett csupán 3,99 dollárt kell fizetni.

Egyes kábelcsatornák és pay-per-view csatornák, mint a DirecTV vagy az HBO, Cinemax és Encore különleges tartalomhoz is hozzáférést nyújthatnak. Az már szinte megszokott a tengerentúlon, hogy a DVD-k megjelenésével egy időben a fenti csatornák műsorra tűzik az új filmeket, de a legfrissebb kiadványok esetén már speciális, rendezői változatokat és DVD-lemezeken elhelyezett extrákat is felvettek kínálatukba.

Az első ilyen film a Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége című film volt -- és lesz --, melynek Peter Jackson rendező által kibővített, 3 és fél órás változatát alig három héttel a DVD megjelenése után, december elsején meg lehet tekinteni a DirecTV műholdas csatornáin.

Az új, 4-lemezes változat extráit a PPV előfizetők nem láthatják, de az elmúlt hónapban a DirecTV bemutatott egy egyórás összeállítást a korábban megjelent DVD extráiból, s ezért csupán 1 dollárt kért a 3,99 dolláros díjon felül. A bemutatóra 30 nappal a DVD megjelenése után került sor.

A zenés klippet és "így készült" extrákat felvonultató műsorban a második rész, a "Két torony" 10 perces trailere is helyet kapott. A trailer egész szeptemberben látható volt, míg a kiadó New Line Cinema rá nem jött, hogy az előzetes csak "véletlenül" került a DirecTV műsorába, s el nem távolíttatta azt.

A stúdió nem készít hasonló összeállítást a november 12-én megjelenő új lemez extráiból, így az csak a DVD-t megvásárlók számára lesz látható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.