Szerző: Barna József

2002. október 4. 15:23

15"-os szerves kijelzővel demonstrált a Kodak-Sanyo közös vállalat

Folyamatosan fejleszti a Kodak és a Sanyo a szerves kijelzőkkel kapcsolatos technológiáit: a 2-os méret után 15-os, színes, szerves kijelző működőképes prototípusát mutatta be a héten. A két cég egy japán bemutatón kápráztatta el a közönséget az 1280 x 720 pixel felbontású szerves kijelzővel.

Folyamatosan fejleszti a Kodak és a Sanyo a szerves kijelzőkkel kapcsolatos technológiáit: a 2"-os méret után 15"-os, színes, szerves kijelző működőképes prototípusát mutatta be a héten. A két cég egy japán bemutatón kápráztatta el a közönséget az 1280 x 720 pixel felbontású szerves kijelzővel.

Ez a 15"-os modell az SK Display legújabb terméke, a vegyesvállalatot a Kodak és a Sanyo hozta létre az elmúlt év decemberében. Az SK Display kezdetben kisméretű OLED kijelzők gyártásával kísérletezte ki a technológia alapjait, melyeket hordozható eszközökbe, kamerákba, mobiltelefonokba, kéziszámítógépekbe szán a cég.

Az OLED kijelzők több előnnyel is rendelkeznek a hagyományos folyadékkristályos kijelzőkkel szemben: nincs szükség háttérvilágításra, vékonyabbak, könnyebbek az LCD képernyőknél, gyorsan mozgó képek, videók megjelenítésére is tökéletesen alkalmasak.

A Kodak és a Sanyo több fontos, az OELD kijelzőkkel kapcsolatos alapvető szabadalom birtokosa. Több éven keresztül folytatott gyümölcsöző munkájuk eredményeként ezzel a technológiával több működő prototípust is építettek már.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.