:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 21. 21:06

320.000 egyidejű telefonhívás kezelésére képes az Agere legújabb telekommunikációs chipje

[ZDNet] Igazi áttörést jelentett be a kommunikációs chipek történetében az Agere Systems: mai sajtóközleménye szerint olyan új chipet fejlesztett, mely akár négyszeres teljesítménnyel képes hang, adat és videojeleket cserélni telekommunikációs hálózatokon keresztül. A chip teljesen új távlatokat nyithat a switchek, routerek, telekommunikációs eszközök piacán.

[ZDNet] Igazi áttörést jelentett be a kommunikációs chipek történetében az Agere Systems: mai sajtóközleménye szerint olyan új chipet fejlesztett, mely akár négyszeres teljesítménnyel képes hang, adat és videojeleket "cserélni" telekommunikációs hálózatokon keresztül. A chip teljesen új távlatokat nyithat a switchek, routerek, telekommunikációs eszközök piacán.

Az Agere Systems a chippel együtt első üzletét is bejelentette, a kínai Zhongxing Telecom Equipment (ZTE), Kína legnagyobb telekommunikációs beszállítója is használni fogja az új chipet legújabb termékeiben.

A "Protocol Independent Stand-Alone Switch" névre keresztelt, PI-40SAX típusjelzéssel ellátott chip a kommunikációs eszközök lelke lehet, s nem csak lényegesen gyorsabb, de olcsóbb készülékek építését teszi lehetővé.

A Broadcom, Conexant Systems és Texas Instruments kommunikációs chipjeihez képest a PI-40SAX lényegesen gyorsabb, minimum 40 Gbit/s, maximum 80 Gbit/s adatátviteli sebességet nyújt, mely akár 320.000 egyidejű telefon- és adathívás kezelésére elegendő.

A konkurens cégek 40 Gbit/s sebességet nyújtó termékei három vagy több chip használatával érik el ezt a sávszélességet. Az Agere új chipje 520 dolláros áron vásárolható meg 10.000 darabos rendelés esetén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.