Szerző: Barna József

2002. október 2. 16:47

A TiVo szállítja második generációs digitális videofelvevőit

[News.com] A digitális videorögzítőket fejlesztő és értékesítő TiVo kedden jelentette be, hogy szállítja második generációs, 60 és 80 órányi műsor rögzítésére képes digitális felvevőit. Az új generáció ráadásul olcsóbban kapható, mivel a cég 50 dollárt visszafizet a vételárból a kupont beküldő vásárlóknak. Az AT&T Broadband által forgalmazott felvevő árából szintén 50 dollárt térít vissza a cég, de ez a készülék csupán 40 órányi videó rögzítésére képes.

[News.com] A digitális videorögzítőket fejlesztő és értékesítő TiVo kedden jelentette be, hogy szállítja második generációs, 60 és 80 órányi műsor rögzítésére képes digitális felvevőit. Az új generáció ráadásul olcsóbban kapható, mivel a cég 50 dollárt visszafizet a vételárból a kupont beküldő vásárlóknak. Az AT&T Broadband által forgalmazott felvevő árából szintén 50 dollárt térít vissza a cég, de ez a készülék "csupán" 40 órányi videó rögzítésére képes.

A vételár visszatérítését a december 31-ig beérkező kuponokra vállalja a TiVo. A 80-órás TiVo rekorder így 349 dollárba, a 60 órás 299 dollárba kerül, az AT&T által forgalmazott 40 órás felvevőért pedig 249 dollárt kell fizetni. A TiVo szolgáltatása 12,95 dollárba kerül havonta, vagy egyszeri 249 dollárért a készülék teljes élettartamára is megvásárolható.

A TiVo nemrég közzétett második pénzügyi negyedéves eredményei szerint a cég forgalma az előző év hasonló időszakához képest a hatszorosára nőtt. A vállalat sajnos a második pénzügyi negyedévben is veszteséges volt.

A július 31-én zárult második pénzügyi negyedévben a TiVo nettó vesztesége 3 millió dollár (részvényenként 6 cent) volt. A negyedéves forgalom 23,9 millió dollárra rúgott, szemben az előző év hasonló időszakában elért 4,1 millió dollárral. A cég augusztus elején módosította forgalomcélkitűzését 23-24 millió dollárra, hivatkozva a Sonyval kötött licencmegállapodásból származó bevételekre. A TiVo-nak a Toshibával és további két, meg nem nevezett céggel van licencmegállapodása.

"A második pénzügyi negyedév jól mutatta licencelőfizetési üzletágaink erősségét" -- mondta Mike Ramsay, a TiVo elnök-vezérigazgatója. "Versenytársaink visszaestek ebben az időszakban, mi pedig továbbra is növekedtünk."

A TiVo szolgáltatásainak előfizetőszáma 42 ezerrel nőtt, immár 464 ezer előfizetője van a cégnek. A vállalat bejelentette, hogy az előfizetők száma kétszeresére nőtt az utóbbi egy év alatt. Ugyanakkor a pénzügyi év egészét nézve a TiVo 250-300 ezerről 250-275 ezerre csökkentette az új előfizetők várható számát.

A Sony az ünnepi szezonban fogja piacra dobni új digitális videomagnóját az amerikai piacon, ez a TiVo szolgáltatását fogja nyújtani. A DirecTV ősszel fogja bemutatni új digitális, műholdas felvevőjét, amely szintén a TiVo szolgáltatását fogja kínálni. A digitális videomagnó ára várhatóan 200 dollár körül lesz.

a címlapról