Szerző: Barna József

2002. október 10. 14:09

Az ATI integrált chipkészletére épül az NEC új, Celeron processzoros notebookja

Az ATI Technologies bejelentette, hogy szállítja Pentium 4 és Celeron processzoros notebookokba szánt Radeon IGP 340M chipkészletét, amely azonnal elérhető az NEC LaVie L hordozható PC-jében.

Az ATI Technologies bejelentette, hogy szállítja Pentium 4 és Celeron processzoros notebookokba szánt Radeon IGP 340M chipkészletét, amely azonnal elérhető az NEC LaVie L hordozható PC-jében.

"Az ATI Radeon IGP 340M az első Intel Pentium 4 és Celeron processzorokat támogató, integrált grafikus vezérlőt tartalmazó mobil chipkészlet" -- mondta Philip Eisler, az ATI mobil és integrált eszközökért felelős részlegének alelnöke. "A Radeon IGP 340M-re épülő NEC LaVie L notebook mind az üzleti, mind pedig az otthoni felhasználók számára ideális megoldást jelent."

Az ATI Radeon IGP northbridge chipek 64 bites DDR SDRAM vezérlővel vannak ellátva és DDR200/266 SDRAM memóriát kezelnek. Az integrált grafikus vezérlő egy Radeon 7000, amely a korábban Radeon VE néven ismert chip feltehetően egy pixel pipeline-nal megtoldott változatára épül, mely -- amint az ismert -- nem tartalmaz hardveres T&L motort. A chip említésre méltó jellemzői:

  • 1,6 Gigatexel/sec fill rate
  • Hyper-Z technológia
  • Pixel Tapestry Engine
  • Video Immersion DVD-lejátszást támogató technológia
  • HydraVision többmonitoros technológia
  • PowerPlay energiatakarékos funkciók
  • TV-kimenet támogatás

A nortbridge chipekhez két southbridge chipet fejlesztett ki az ATI, amelyek az IXP 200 és IXP 250 nevet kapták. A chipek 3Com hálózati vezérlőt, USB 2.0 felületet és hatcsatornás audiokontrollert is tartalmaznak. A professzionális piacra szánt IXP 250 ezen felül távolról menedzselhető hálózati funkciókat és WOL (wake on LAN) szolgáltatást is kínál.

Az NEC LaVie L notebook 1,5 GHz-es Intel Celeron processzort, 256 Mbyte memóriát, 40 Gbyte-os merevlemezt és DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtót tartalmaz. A számítógép október közepén kerül kereskedelmi forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról