Szerző: Ady Krisztián

2002. október 31. 15:06

Új TFT LCD-paneleket készítő gyár építését tervezi a Samsung

[DigiTimes] Új TFT LCD-kijelzők gyártósorok telepítésén gondolkodik a Samsung Electronics, közölte Sang-wan Lee a TFT LCD-divízió elnöke tegnap Japánban, az LCD/PDP International szemináriumon. A cég tervei szerint az új gyár 1800 x 2000 mm-es alapanyagok előállítására lenne képes a cég jelenleg épülő, ötödik generációs gyárának 1500 x 1,800 mm-es teljesítményével szemben.

[DigiTimes] Új TFT LCD-kijelzők gyártósorok telepítésén gondolkodik a Samsung Electronics, közölte Sang-wan Lee a TFT LCD-divízió elnöke tegnap Japánban, az "LCD/PDP International" szemináriumon. A cég tervei szerint az új gyár 1800 x 2000 mm-es "alapanyagok" előállítására lenne képes a cég jelenleg épülő, ötödik generációs gyárának 1500 x 1,800 mm-es teljesítményével szemben.

Sang-wan Lee véleménye szerint jövőre akár 10 dollár/inch-es szintre is süllyedhet az LCD-panelek ára, 2010-re pedig 5 dolláros hüvelykenkénti árat és globálisan 100 milliárd dolláros évi forgalmat érhet el az iparág.

Miközben a világ talán legnagyobb, 46"-os TFT LCD-monitorát és a cég 63"-os plazmakijelzőjét mutatta be a cég vezetője, hozzátette: a TFT LCD-k piacát az 50" alatti kijelzők iránti igények mozgatják. A szerves (OLED) kijelzők a 30"-nál kisebb, a PDP-k (plazmakijelzők) a 30-70" közötti mérettartományban lehetnek sikeres termékek.

Egyes felmérések szerint a Samsung a világ legnagyobb TFT-LCD panelgyártója, piaci részesedése 16,9% volt a második negyedévben. A második helyen az LG.Philips LCD végzett 15,4%-kal, a harmadik helyezett a tajvani Au Optronics lett 12,1%-kal, míg a negyedik helyen a Sharp állt 8,8%-kal.

A Samsung tervei szerint a 46"-os LCD-kijelzők sorozatgyártása 2003 harmadik negyedévében indulhat meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról