Szerző: Barna József

2002. október 4. 11:50

Új vezeték nélküli hálózati elemeket mutatott be a Cisco Systems

[News.com] Új, kifejezetten mozgó egységek internettel történő ellátására fejlesztett vezetéknélküli eszközöket mutatott be a Cisco Systems, melyeket repülőgépek, hajók, vonatok és autók internetelérésének megvalósításához ajánl.

[News.com] Új, kifejezetten mozgó egységek internettel történő ellátására fejlesztett vezetéknélküli eszközöket mutatott be a Cisco Systems, melyeket repülőgépek, hajók, vonatok és autók internetelérésének megvalósításához ajánl.

A Cisco által bemutatott 3200-as sorozatú router például a rendőrök járőrautóiba szerelve folyamatos kapcsolatot biztosíthat a központtal a vezetéknélküli hálózatok közötti barangolással, ujjlenyomat azonosítási és egyéb, IP-alapú hálózaton keresztül megvalósítható szolgáltatásokat nyújtva.

A vezeték nélküli hálózatok -- legalábbis az Egyesült Államok egyes városaiban -- egyre népszerűbbek és egyre nagyobb "lefedettséget" nyújtanak, hasonlóan a mobiltelefonoknál megszokott roaming lehetőségekhez. Az ilyen kapcsolódásra képes eszközök tulajdonosai egyre több helyen vehetnek igénybe sokszor ingyenes internetszolgáltatást repülőtereken, konferenciaközpontokban, szállodákban, s egyre több nyilvános helyen.

A Lufthansa Systems és a Lufthansa Technik a Ciscoval közösen fejleszt repülőgépeken használható vezeték nélküli hálózati elemeket, melyek internetkapcsolatot nyújtanának a néha több órás útra induló utasoknak.

Az új 3200-as típusszámú router csupán 8,9 x 9,7 cm méretű és a szabványos PC/104-PLUS architektúrát használja. A Cisco szerint az eszköz "bármilyen szabványos vezetéknélküli kapcsolódási felületet" támogat. A router ára 1,500 és 5,500 dollár között mozog, a kívánt konfigurációtól függően.

A Cisco által bejelentett másik vezetéknélküli eszköz, az Aironet 1100 sorozatú hozzáférési pont a 11 Mbit/s maximális átviteli sebességet nyújtó 802.11b szabványnak felel meg. Rejtett, integrált antennával és biztonsági rögzítéssel van ellátva, így könnyen szerelhető kültérbe, házfalra, erkély alá is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról