Szerző: Barna József

2002. október 4. 16:18

Kitűnő paraméterek jellemzik a Toshiba mindössze 9,5 mm vékony, 60 GB-os merevlemezét

[ZDNet] Pontosan 50%-kal növelte a Toshiba legkisebb elérhető merevlemeze kapacitását, eddig ugyanis 40 GB-osban volt kapható a cég mini notebookok és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök számára készített meghajtója. A rendkívül vékony, mindössze 9,5 mm vastag szlim merevlemez immár 60 GB-os verzióban is megrendelhető.

[ZDNet] Pontosan 50%-kal növelte a Toshiba legkisebb elérhető merevlemeze kapacitását, eddig ugyanis 40 GB-osban volt kapható a cég mini notebookok és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök számára készített meghajtója. A rendkívül vékony, mindössze 9,5 mm "vastag" szlim merevlemez immár 60 GB-os verzióban is megrendelhető.

Az új drive segítségével majdnem megduplázható a legkisebb hordozható eszközök tárolási kapacitása, ráadásul az adatátvitel sebessége is megnőhet az UDMA-100-támogatásnak és az 5400-as fordulatszámnak köszönhetően.

A meghajtó egyéb paraméterei is lenyűgözőek: a hatalmas, 16 MB-os buffer rendkívüli másolási sebességeket sejtet, a kis méretnek megfelelően csupán 102 gramm a meghajtó súlya, a maximális zaj pedig 33 dB. A csendes működés nagyban köszönhető a folyadékcsapágyazásnak is. Az adatok tárolásáról két lemez gondoskodik 4 fej segítségével.

A Toshiba tárolóeszközökkel foglalkozó divíziója, a Toshiba Storage Device Division különböző méretekben készít 10-60 GB kapacitású merevlemezeket notebookok és egyéb hordozható eszközök számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról