Szerző: Barna József

2002. október 16. 17:56

Nagyobb felbontás megjelenítésére képes a Sony új LTPS LCD-panelje

[DigiTimes] Új, 3,8-os LTPS (low-temperature polysilicon) gyártási metódussal készített LCD-panelt mutatott be a Sony, mely minden szükséges áramkört a panelba integrálva tartalmaz. A kijelző ezért rendkívül vékony, mégis multimédiás tartalom megjelenítésére képes eszközök építését teszi lehetővé.

[DigiTimes] Új, 3,8"-os LTPS (low-temperature polysilicon) gyártási metódussal készített LCD-panelt mutatott be a Sony, mely minden szükséges áramkört a panelba integrálva tartalmaz. A kijelző ezért rendkívül vékony, mégis multimédiás tartalom megjelenítésére képes eszközök építését teszi lehetővé.

Szinte teljes egészében a panel üvegfelületébe integrálta a Sony a kijelző vezérléséhez szükséges áramköröket, meghajtókat, órajelgenerátorokat, illesztő áramköröket. A nagyfokú intergáltság miatt a rendszertervezők könnyebben illeszthetik a készülékekhez az új panelt.

Az LTPS gyártási technológia előnyei:

  • Gyorsabb reakcióidejű, multimédiára is alkalmas TFT kijelzők készíthetők
  • Egyszerűsödő gyártási metódus, olcsóbb panelek
  • Nagyobb felbontás, jobb képminőség
  • Megbízhatóbb panel, hosszabb élettartam

A Sony 3,8"-os LCD-panelje 480 x 320 pixeles felbontással rendelkezik, 260.000 szín megjelenítésére képes. Az LTPS technológiának köszönhetően a kijelző válaszideje rendkívül rövid, így videoállományok is élvezhető minőségben tekinthetők meg rajta. A sorozatgyártás várhatóan 2003 januárjában indulhat meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról