:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 9. 20:17

Gigászi LCD-kijelzőt mutatott be az LG.Philips

[DigiTimes] A folyadékkristályos kijelzők terén elért kiemelkedő kutatási eredményeit újabb, rekordméretű TFT LCD-kijelző elkészítésével demonstrálta az LG.Philips LCD vegyesvállalat: elkészítette a nagy felbontású televíziós adások (HDTV) megjelenítésére is képes 42-os, 106 cm-es képátmérőjű LCD-kijelzőjét. A cég új terméke több mint 30%-kal nagyobb az előző, 30-os modellnél, ráadásul nagyobb látószögben nyújt kifogástalan képet.

[DigiTimes] A folyadékkristályos kijelzők terén elért kiemelkedő kutatási eredményeit újabb, rekordméretű TFT LCD-kijelző elkészítésével demonstrálta az LG.Philips LCD vegyesvállalat: elkészítette a nagy felbontású televíziós adások (HDTV) megjelenítésére is képes 42"-os, 106 cm-es képátmérőjű LCD-kijelzőjét. A cég új terméke több mint 30%-kal nagyobb az előző, 30"-os modellnél, ráadásul nagyobb látószögben nyújt kifogástalan képet.

Az LG.Philips új 42"-os TFT-LCD kijelzője XGA felbontás megjelenítésére képes, s a cég S-IPS (Super-In-Plane-Switching) technológiáját használja, mellyel hihetetlenül nagy, 175 fokos látószög és 500 kandella/m2 fényerősség érhető el. A kijelző emellett 12 ms-os reakcióidővel is jellemezhető, így multimédiás tartalmak, televíziós adások megjelenítésében is jeleskedhet. A 106,7 cm képátlójú kijelző csupán 50,9 mm vékony és rendkívül könnyű.


A Pioneer 42"-os plazmakijelzője és hangszórópanelje

Az új jövevénnyel az LG.Philips 15"-tól 42"-ig a leggyakoribb méretekben képes LCD-kijelzőt szállítani. 15"-os és 20,1"-os kijelzőket normál 4:3 képaránnyal, a 17-23-30"-os és 42"-os kijelzőket 16:9 képaránnyal kínálja. A cég hosszú távú célja, hogy 2005-re jelentős, a jelenleginél magasabb részesedéssel rendelkezzen a TFT-LCD kijelzők piacán.

A texasi DisplaySearch felmérései szerint a piacot jelenleg a Sharp uralja 48,4%-os piaci részesedéssel, míg az LG.Philips LCD "csupán" 35,5%-os szeletet tudhat magáénak a tortából. Őket követi a TM Display (Toshiba-Matsushita) és a Samsung Electronics, holtversenyben 6,8-6,8%-kal.

A 42"-os kijelző sorozatgyártása azonban még közel egy évet várat magára, a cég csupán 2003 második félévében tervezi beindítani a kijelző nagyobb mennyiségű gyártását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.