Szerző: Barna József

2002. október 11. 15:14

Csúcsteljesítményű hordozható PC-t mutatott be a Toshiba

A Toshiba bemutatta Satellite 1955-S803 számítógépét, amely gyakorlatilag nem más, mint egy asztali gép hordozható kivitelben. A majd 4,4 kilós monstrum 16 hüvelykes kijelzőt tartalmaz és kivehető billentyűzettel látták el.

A Toshiba bemutatta Satellite 1955-S803 számítógépét, amely gyakorlatilag nem más, mint egy asztali gép hordozható kivitelben. A majd' 4,4 kilós monstrum 16 hüvelykes kijelzőt tartalmaz és kivehető billentyűzettel látták el.

A Satellite 1955-S803 konfigurációban alapfelszereltségként 2,53 GHz-es asztali Pentium 4 processzor, 512 Mbyte memória, 60 Gbyte-os merevlemez, DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtó, GeForce4 Go videochip és Wi-Fi adóvevő található. A Satellite 1955-S803 érdekessége, hogy levehető a billentyűzete, így az kényelmesen ölbe vehető, vagy bárhol használható. A géphez vezeték nélküli egér is jár. A gép ára 2800 dollárnál kezdődik.

A Toshiba számításai szerint az új Satellite vásárlói idejük 80 százalékában asztali gépként használják majd a konfigurációt, viszont bármikor könnyedén összecsomagolhatják és magukkal vihetik, ha a szükség úgy hozza. Szakértők szerint ezek a gépek elsősorban a második vagy sokadik számítógépüket vásárló felhasználók érdeklődésére számíthatnak, akik nem szeretnének lemondani az asztali gépek által kínált teljesítményről, de nem is akarnak valóságos vagyont adni egy csúcsteljesítményű notebookért.

A viszonylag kedvező ár azonban számos kényelmetlenséget von maga után: az asztali processzorra épülő gépek akár 1,5 kilogrammal is nehezebbek lehetnek egy mobil Pentium 4-re épülő notebooknál, és az akkumulátoros üzemidejük és lényegesen rövidebb, 3-3,5 óra helyett mindössze 1,5-2 óra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról