Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 24. 20:38

A Philips szerint 2005-re 250 dollárra csökkenhet a DVD+RW felvevők ára

[ZDNet] A Philips szerint a csak DVD-lejátszásra alkalmas készülékek hamarosan kimehetnek a divatból: a cég szerint a jelenleg 500 dollárba -- vagy többe -- kerülő DVD+RW felvevők a közeljövőben felválthatják a szimpla DVD-lejátszókat. Ehhez természetesen elérhető árú termékek kellenek, s ehhez a Philips egy referencia készülék vázlatát biztosítja a másodvonalbeli gyártók számára. A jelenleg 100 dollár körül kapható DVD-lejátszók ugyan nehezen szoríthatók ki a drágább termékkel, a rögzítés lehetősége viszont sok felhasználót a többlet kifizetésére sarkallhat.

[ZDNet] A Philips szerint a csak DVD-lejátszásra alkalmas készülékek hamarosan kimehetnek a "divatból": a cég szerint a jelenleg 500 dollárba -- vagy többe -- kerülő DVD+RW felvevők a közeljövőben felválthatják a szimpla DVD-lejátszókat. Ehhez természetesen elérhető árú termékek kellenek, s ehhez a Philips egy referencia készülék vázlatát biztosítja a másodvonalbeli gyártók számára. A jelenleg 100 dollár körül kapható DVD-lejátszók ugyan nehezen szoríthatók ki a drágább termékkel, a rögzítés lehetősége viszont sok felhasználót a többlet kifizetésére sarkallhat.

A DVD-lejátszók jelenleg a szórakoztatóelektronikai ipar legnagyobb számban fogyó termékei, s ez leginkább a lejátszók egyre csökkenő árának köszönhető. A DVD-lejátszók azonban csupán a lemezek lejátszására alkalmasak, házi felvételek készítését csak jóval drágább eszközökkel, felvevőkkel lehet megoldani.

A Philips természetesen mindezzel a cég által készített formátum malmára szeretné hajtani a vizet, a DVD+RW Alliance tagjaként minél nagyobb piaci részesedést szeretne szerezni a DVD+RW formátumnak. Jelenleg a DVD Forum által propagált DVD-R/RW formátum és a több szórakoztatóelektronikai céget tömörítő DVD+R/RW szövetség harcol a felhasználók kegyeiért.

A Philips által licencelt referenciatervre épülő készülékek leghamarabb 2003 második negyedévében jelenhetnek meg. A cég reményei szerint 2005-re ezen készülékek ára akár 250 dolláros szintre is csökkenhet.

A tervezet szinte a végletekig tartalmazza egy készülék specifikációját, kitérve a távirányítóra és a használt kábelekre is. A potenciális fejlesztőknek szinte csak el kell készíteni, majd márkázni kell ezeket a DVD+RW felvevőket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról