:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 29. 12:56

A jövő év elején indul Magyarországon a Vodafone Live! és Mobile Office szolgáltatása

[Vodafone] A Vodafone Live! elnevezésű képes üzenetküldésre, mobil e-mailezésre, csevegésre, színes WAP és mobilos játékokat magában foglaló multimédia szolgáltatása október végén került bevezetésre nyolc európai országban. A szolgáltatás várhatóan a jövő év elején indul Magyarországon, bár egy része már az idén karácsony előtt bevezetésre kerülő MMS indulásával is elérhető lesz.

[Vodafone] A Vodafone Live! elnevezésű képes üzenetküldésre, mobil e-mailezésre, csevegésre, színes WAP és mobilos játékokat magában foglaló multimédia szolgáltatása október végén került bevezetésre nyolc európai országban. A szolgáltatás várhatóan a jövő év elején indul Magyarországon, bár egy része már az idén karácsony előtt bevezetésre kerülő MMS indulásával is elérhető lesz.

A Vodafone Group bejelentette, hogy új mobil szolgáltatását Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban elindította, majd az új évben Ausztráliában, Görögországban és Új-Zélandon is elindítja.

A Vodafone Live! a beépített kamerás mobiltelefonokról érhető el, az egyszerű színes menü használatával a színek, hangok és képek új világát hozza el. Az ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy bárhol és bármikor képes üzenetet küldjenek és fogadjanak, a legújabb mobiltelefonos játékokat és többszólamú csengőhangokat letölthessék és lejátszhassák, hang-, szöveges- és e-mail-üzeneteket küldjenek és fogadjanak, cseteljenek barátaikkal az interneten megszokotthoz hasonló módon.

A Vodafone Live! egyre bővebb mobilszolgáltatásokat biztosít majd a Vodafone-ügyfelek számára. A globális mobilszolgáltató az új szolgáltatáshoz saját márkanevét viselő mobiltelefonokat fog piacra dobni. Jelenleg három színes kijelzős, digitális fényképezőgépet tartalmazó készülékkel (Sharp GX10, Panasonic GD87 és Nokia 7650) lesz igénybe vehető a szolgáltatás, bár a készülékek listája folyamatosan bővül.

A Vodafone Live! mellett a Mobile Office a mobilszolgáltató cégeknek szóló ajánlata, amely a modern globális és mobil üzleti környezethez tervezett szolgáltatások portfolióját tartalmazza. A Vodafone Mobile Office első terméke, a Vodafone Remote Access ("távoli hozzáférés") amely a csoporton belül idén novemberben, míg Magyarországon 2003 januárjától lesz elérhető. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi majd az ügyfelek számára, hogy vállalatuk lokális hálózatához (LAN) bárhonnan hozzáférjenek új végkészülékkel és saját szoftverrel. A szolgáltatás könnyen használható módon, végpont-végpont kapcsolatot biztosít majd a távoli laptop vagy PDA és egy biztonságos céges hálózat között.

Vitai Attila, a Vodafone magyarországi vezérigazgatója szerint ezen kezdeményezéseknek köszönhetően a lehető legjobb helyzetben van a globális mobilszolgáltató ahhoz, hogy a Vodafone-t a világ vezető mobilmárkanevévé tegye, s ügyfeleinek teljes szolgáltatást nyújtson.

Az adatszolgáltatások elsőként a 2.5G, majd bevezetése után a Vodafone 3G-hálózatain is elérhetőek lesznek. A 3G-hálózatok és berendezések lehetővé teszik majd a Vodafone számára, hogy a Vodafone Live!-on és a Vodafone Mobile Office-on keresztül több és gyorsabb szolgáltatást nyújthasson.

Sir Christopher Gent, a Vodafone vezérigazgatója elmondta: "A Vodafone megváltoztatja a mobilpiacot. Az ügyfeleket nem érdekli a mobilszolgáltatások alapjául szolgáló technológia megvétele. Megfizethető és könnyen használható alkalmazásokat, szolgáltatásokat és tartalmat akarnak. A Vodafone Live!-val és a Vodafone Mobile Office-szal nem csak értéknövelt szolgáltatásokat teremtettünk, hanem gazdagítani fogjuk ügyfeleink életét, és megteremtjük a Vodafone stratégiai fejlődése következő szakaszának az alapjait is."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.