Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 21. 20:40

Megvásárolható az elsősorban iskoláknak szánt Palm OS alapú számítógép, az AlphaSmart Dana

Az AlphaSmart bejelentette, hogy megvásárolható a Palm OS operációs rendszert használó Dana számítógépe, amelyet elsősorban oktatási intézmények számára ajánl. A készülék ára 399 dollár.

Az AlphaSmart bejelentette, hogy megvásárolható a Palm OS operációs rendszert használó "Dana" számítógépe, amelyet elsősorban oktatási intézmények számára ajánl. A készülék ára 399 dollár.

A Dana operációs rendszere Palm OS 4.1. A 8 Mbyte memóriával ellátott készülék kijelzője monokróm, felbontása 160x560 pixel. A Dana a szokásos Palm OS alkalmazások futtatására alkalmas, azonban az előre telepített szoftvereket úgy módosították, hogy azok maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló képméretet.

A Dana előre telepített szövegszerkesztő szoftvert -- AlphaWord -- is tartalmaz, amely helyesírás-ellenőrzővel és szinonimaszótárral is rendelkezik. A teljes QWERTY billentyűzet segítségével a szövegbevitel rendkívül egyszerű, de lehetőség van a Graffiti kézírásfelismerés használatára is. A géphez jár még a QuickOffice, amely Word-kompatibilis szövegszerkesztőt és Excel-kompatibilis táblázatkezelőt tartalmaz. Az előre telepített alkalmazások mellett a mellékelt CD-n számos program próbaverziója található meg.

A mindössze 900 gramm tömegű gépet három AAA elem működteti, amelyek legfeljebb 30 óra folyamatos használatot tesznek lehetővé. A Dana bővíthető, erre 2 USB és 2 SD/MMC aljzat áll rendelkezésre. Természetesen a készülék ugyanúgy összeköthető és szinkronizálható asztali PC-kkel, mint bármilyen más Palm OS-alapú kéziszámítógép.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról