Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 4. 11:11

DVD-íróval ellátott notebookokat dobott piacra a Sony

[CDR-Info] Három új VAIO notebookot mutatott be a Sony az elmúlt napokban, melyek mindegyike beépített DVD-írásra képes kombinált meghajtóval van ellátva. A régebbi modellek bővítéséhez egy hordozható, külső meghajtót is piacra dob a Sony.

[CDR-Info] Három új VAIO notebookot mutatott be a Sony az elmúlt napokban, melyek mindegyike beépített DVD-írásra képes kombinált meghajtóval van ellátva. A régebbi modellek bővítéséhez egy hordozható, külső meghajtót is piacra dob a Sony.

A VAIO PCG-GRX670 és PCG-GRX690 csúcsmodellek a DVD-RW szabványt égető szlim meghajtóval rendelkeznek, melyeket a Sony által fejlesztett "Click to DVD" szoftver egészít ki, lényegesen könnyebben kezelhető archiválási funkciókat nyújtva.

A GRX670 és GRX690 notebookok 16,1"-os, az iparág jelenleg elérhető legnagyobb felbontását és képátlóját biztosító UXGA kijelzővel rendelkeznek. A harmadik DVD-íróval ellátott modell, a PCG-NV200 szabadon konfigurálható bővítőrésébe notebookokhoz készített subwoofer, floppy-meghajtó vagy ergonómikus 10-gombos keypad illeszthető. Az új notebookokat az Intel processzorai hajtják meg, s videoanyagok szerkesztésére is alkalmas, kellően nagy kapacitású merevlemezzel vannak ellátva.

A DVD-írás képességéről a jelenlegi VAIO felhasználóknak sem kell lemondani, hiszen a Sony által piacra dobott PCGA-DVRW1 külső meghajtó a notebookok FireWire (i.LINK, IEEE 1394) portjára csatlakoztatható, így bármelyik ilyen illesztővel felszerelt noteszgép képes lehet DVD-írásra.

A Sony VAIO PCG-GRX670 és PCG-GRX690 notebookok körülbelül 2,500 - 2800 dollárért lesznek megvásárolhatók még ebben a hónapban. A PCG-NV200 sorozat induló ára jelentősen alacsonyabb, körülbelül 1,800 dollár lesz. A PCGA-DVRW1 külső DVD-RW meghajtóért 600 dollárt kell majd fizetni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.