eco@tech archívum - 2005 január

2005
január

0

Kalózlemezek millióit foglalták le a Távol-Keleten

2005. január 20. 15:28

[IDG] Az ázsiai térség nagyszabású átfésülése során a Motion Picture Association of America (MPAA) 5,9 millió hamisított optikai lemezt (DVD-t és video CD-t) foglalt le, a helyi rendőrségek pedig 277 feltételezett filmkalózt tartóztattak le -- jelentette be a szervezet csütörtökön. A múlt hónapban kezdődött, Operation Eradicate (Kipusztítás Hadművelet) fedővenű rajtaütés-sorozatot tizenkét ázsiai országban hajtották végre.

0

Magyar Telekom lesz a Matáv új neve

2005. január 20. 14:45

Mai sajtótájékoztatóján jelentette be Straub Elek a Matáv elnök-vezérigazgatója, hogy elvi döntés született arról, hogy a Matáv felveszi anyacégének, a Deutsche Telekomnak (DT) nevéhez hasonuló a Magyar Telekom Rt. nevet. Ugyanakkor az átlagos előfizető ritkán találkozik majd ezzel a névvel: a Magyar Telekom ugyanis átveszi a DT márkastruktúráját, így hazánkban is a T-Com, T-Online és a T-Systems lesz az ismertebb elnevezés.

0

Az autóipar is kamatoztathatja a szerves kijelzők előnyeit

2005. január 20. 14:42

[News.com] Újabb, kicsit nagyobb termékekbe költözhetnek be hamarosan a következő generációs kijelzők: a digitális kamerák gyártói és a mobitelefon-gyártók mellett hamarosan az autóipar is használhatja a szerves kijelzőket, ez az iparág is kamatoztathatja a szivárvány minden színében pompázó, avagy egyszínű OLED kijelzők előnyeit.

0

Újabb közös Apple-Pepsi kampány az Egyesült Államokban

2005. január 19. 17:44

[MacCentral/HWSW] Az Apple és a Pepsi újra az iTunes népszerűsítésébe kezd, mely már a második közös akció. Az akcióban egy-a-háromhoz eséllyel lehet egy tetszőleges zeneszámot nyerni, valamint esélyt az 1700 darab iPod mini egyikére. A korábbi közös kampány messze alul teljesítette a várakozásokat, a megnyerhető százmillió dalból mindössze 5 milliót nyertek meg a vásárlók.

0

Rosszul zárult, de végre nyereséges évet tudhat maga mögött az AMD

2005. január 19. 17:25

A világ második számú processzor- és flashmemória-gyártója, az amerikai Advanced Micro Devices (AMD) ugyan kiábrándító negyedik negyedéves jelentést tett közzé tegnap, de a sokáig az Intel árnyékában éppen hogy vegetáló társaság végre újból nyereséges évet zárt.

0

Nemsokára modemes internetet is szolgáltat a Tele2

2005. január 18. 16:02

Várhatóan a második negyedévtől modemes internet-hozzáférést kínál majd a Tele2. Bár a dial-up internet ideje leáldozóban van, a szolgáltató optimista, hiszen az internetezők fele még mindig betárcsázós netet használ. A szolgáltató tervei közt szerepel a szélessávú hozzáférés-szolgáltatás elindítása is, ám egyelőre még csak a megfelelő üzleti modell keresésénél tartanak -- mondta Laczkó Tóth-Gergely, a Tele2 Magyarország vezetője.

0

Jelentős átszervezés az Intelnél

2005. január 18. 11:15

Az Intel tegnap egy sor átszervezést jelentett be legfontosabb termékcsoportjaiban az átfogó technológiai platformok fejlesztésének támogatása érdekében. A vállalat két teljesen új szervezetet is létrehozott, melyek közül az egyik az egészségügyre, a másik pedig a disztribúciós csatornákon keresztüli értékesítésre koncentrál majd. Emellett a vállalat bejelentette, hogy Jason Chen, az Intel kereskedelemért és marketingért felelős igazgatója január végén távozik az Inteltől, családi okok miatt.

0

Teljes értékű DVD-lemezként is viselkedhet a JVC háromrétegű Blu-Ray médiája

2005. január 3. 14:17

[News.com] A hibrid lemezek hozhatják meg az igazi áttörést az új optikai formátumoknak: a JVC bejelentette, hogy a Toshibához hasonlóan olyan új médiát fejlesztett ki, mely több rétegen különböző technológiájú optikai adattároló technológiákat egyesít egyetlen lemezen. Míg a Toshiba saját fejlesztésű HD-DVD lemezét keresztezte a DVD-vel, a JVC a Blu-Ray lemezzel követte el ezt a merényletet.