eco@tech archívum - 2005 november

2005
november

0

A Samsung beismerte a Rambus elleni összeesküvést

2005. november 29. 14:01

[The Wall Street Journal/HWSW] A dél-koreai Samsung Electronics, a világ legnagyobb memóriagyártója elismerte, hogy összejátszott riválisaival a Rambus memóriák árának mesterségesen magasan tartásában -- írja a neves Wall Street Journal bírósági dokumentumokra hivatkozva.

0

A T-Mobile a bírósághoz fordul az NHH bírságával kapcsolatban

2005. november 24. 13:23

A T-Mobile Magyarország Rt. nem fogadja el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) bírságra vonatkozó november 23-i határozatát és bírósághoz fordul. Az ügy előzménye az NHH júliusi, a végződtetési díjakra vonatkozó határozata, amelyre a hatóság a bírság mostani kiszabásakor hivatkozik.

0

Négy hónap alatt 900 millió forint jogosulatlan árbevétel a T-Mobile Magyarországnál?

2005. november 23. 13:29

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa a T-Mobile Magyarország Távközlési Részvénytársaságot visszamenőleges elszámolásra kötelezte és 150 millió forintra bírságolta, mert a szolgáltató tényleges nagykereskedelmi összekapcsolási átlagára magasabb volt a Tanács által júliusban meghatározott szintnél, és ezzel megkárosította a többi szolgáltatót.

0

Duplázásra készül az AMD

2005. november 16. 11:31

Az AMD 2007-ben már négymagos processzorokat dob piacra. A vállalat által nyilvánosságra hozott termékterv szerint két év múlva nem csak szerverek, hanem asztali gépek és notebookok számára is készül majd négymagos AMD processzor.

0

Windows Vista? Ej, ráérünk arra még!

2005. november 14. 10:30

[News.com/HWSW] A vállalatoknak nem kell sietniük hogy asztali gépeiken az operációs rendszert Windows XP-ről Windows Vistára frissítsék -- véli a Gartner piackutató cég. Egy pénteken kiadott elemzés szerint a Windows Vista legfontosabb újdoságai a biztonsággal kapcsolatosak, ezeket a képességeket azonban más gyártók kínálatában szereplő termékekkel a Windows XP-hez is el lehet érni, így a Microsoft új asztali operációs rendszerének megjelenésekor kevés érv szól majd az azonnali frissítés mellett.

0

IBM-fölény a szuperszámítógépes világban

2005. november 14. 09:58

A hétvégén, Seattle-ben rendezett Supercomputing konferencián hozták nyilvánosságra a legújabb Top500 listát , amely a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeit veszi számba. Az évente kétszer kiadott rangsort sorozatban harmadszor vezeti az IBM Blue Gene/L.

0

Éjjeli energiavámpírok

2005. november 9. 09:14

[News.com/HWSW] A vállalatoknak elő kellene írnia a dolgozóknak, hogy éjszakára kapcsolják ki számítógépeiket, mivel a bekapcsolt PC-k rengeteg energiát pazarolnak el -- állítja a Fujitsu Siemens. A PC-gyártó becslései szerint az éjszakára bekapcsolva hagyott, tétlenül zümmögő számítógépek csak Nagy-Britanniában évi 123 millió font (~46 milliárd forint) értékű energiát alakítanak hővé, teljesen feleslegesen.

0

Összeesküvés buktatta meg a Rambust?

2005. november 8. 08:31

[BusinessWeek/HWSW] Bizonyára sokan ismerik nagy vonalakban a Rambus történetét. A vállalat az ezredforduló körül igyekezett a PC-piacra betörni saját fejlesztésű technológiájával, a Rambus DRAM-mal (RDRAM). A Rambus technológiája az Intel teljes körű támogatását élvezte, így a 90-es évek végén és a kétezres évek elején ismert terméktervek szerint az Intel RDRAM-ot használt volna az SDRAM felváltására -- ma már tudjuk, az RDRAM elbukott, és a DDR győzedelmeskedett a PC-k és más számítógépek terén. De miért?

0

Szkennerháború: kivillan a Google foga fehérje?

2005. november 2. 13:08

[CNET/The New York Times/WSJ] Ellentétben vállalati hitvallásával, a Google a rosszak oldalára kerülhet a világ írásos kultúrája digitalizálásának kérdésében, legalábbis a múlt héten napvilágra került fejlemények fényében.