Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 12. 14:39

Bővült az Axelero Adatpark

[HWSW] Az Axelero Internet több mint kétszeresére növelte a vállalatok számára szerverelhelyezést és szerverbérleti lehetőséget nyújtó Axelero Adatpark területét, elsősorban a szélessávú internetezést kiszolgáló szolgáltatások fokozódó szerverigényének kielégítésére. A Magyarországon elérhető legnagyobb sávszélességet és egyedülálló biztonsági megoldásokat nyújtó Adatpark új terme 2000 szerver számára biztosít férőhelyet.

Több hely, nagyobb sávszélesség

A magyarországi szerverhoszting élvonalába tartozó Adatpark eddigi 340 m2-es gépterme az elmúlt hónapok során telítődött, így szükségessé vált az új, 405 m2-es gépterem megnyitása. A telítődés oka a piac dinamikus növekedése, amelyet elsősorban a szélessávú internetelérések terjedése, valamint az egyre szélesebb körben elérhető szélessávú tartalmak generálnak.

Az Axelero Adatpark január 6-án tovább növelte a belföldi és a külföldi kapcsolatainak sávszélességét, valamint rendelkezésre állását. Az Adatpark így már 2x10 Gbps belföldi sávszélességgel kapcsolódik a Matáv IP gerinchálózatához. A nemzetközi sávszélesség az alábbi módon oszlik meg: 622 Mbps Deutsche Telekom nemzetközi gerinchálózata irányába, 1 Gbps a Telia nemzetközi gerinchálózata felé, valamint 155 Mbps a bécsi VIX felé.

Dinamikus növekedés

Magyarországon jelenleg közel 2500 szerver üzemel hoszting szolgáltatóknál, ebből az Adatpark piaci részesedése -- a jelenlegi 650 szerverrel -- 26 százalék. A szervereket üzemeltetők közel fele az IT-piac szereplői közül kerül ki, míg a fennmaradó rész egyenletesen oszlik meg a kereskedelmi és a pénzügyi szektor, valamint a tartalomszolgáltatók között. Az új gépteremben további 2000 szerver helyezhető el.

Az Adatpark bevétele az elmúlt években dinamikusan növekedett, 2002-ben 88 millió forint, 2003-ban 123 millió forint volt, 2004-ben pedig várhatóan 192 millió forint körül alakul. A vállalat 2005-ben az eddiginél még nagyobb növekedéssel számol.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról