:

biztonság archívum - 2002 július

2002
július

0

A Symantec 350 millió forintos keretszerződést kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával

2002. július 29. 13:28

A Symantec, az internetes biztonságtechnika piacvezető vállalata ma bejelentette, hogy 350 millió forintos keretszerződést kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával, melynek következtében a közbeszerzés alá tartozó cégek preferált beszállítója lett internetes biztonságtechnikai megoldások területén.

0

Népszerű elektronikus könytári művek

2002. július 26. 14:27

Megjelent a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) negyedéves dokumentum-letöltési statisztikája. Az összesítés szerint áprlis és június között több mint félmillió alkalommal vették le a könyvtár virtuális polcain található 4200 mű valamelyikét.

0

Hosszú idő után ismét nyereséges negyedévet zárt a Xerox

2002. július 26. 11:43

[Press&Inform] A Xerox tegnap hozta nyilvánosságra második negyedéves pénzügyi eredményeit. A cég ismét nyereséges a 2000 októberében elkezdett jelentős átalakulás óta elért legjobb negyedévi működési eredményeknek köszönhetően. A társaság a második negyedévre 12 centes részvényenkénti profitot jelentett, beszámítva a részvényenként 4 centes átstrukturálásból származó költségeket és a fedezetlen árfolyamkockázat miatt bekövetkezett 3 centes részvényenkénti veszteséget.

0

A Symantec elkészült a Lotus Domino for Linux víruselhárító megoldásával

2002. július 25. 10:18

A Symantec tegnap jelentette be, hogy elkészült a Lotus Domino for Linuxra szánt víruselhárító megoldásával, a Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linuxszal. A Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linux széles körű, önműködő vírusvédelmet biztosít a Lotus Notes/Domino valamennyi számítógépes környezete, köztük a Solaris, az AIX, az OS/400, az OS/390 és immár a Linux számára.

0

Az IDC szerint Európában az IBM a piacvezető az adatbázis-kezelő szoftverek piacán

2002. július 24. 09:30

[Mmd] Az IDC piackutató cég 2002. júniusi jelentése szerint az IBM adatkezelő megoldásai 2001-ben vezető helyre kerültek Európában az új licencekből származó bevételeket tekintve. A jelentés megállapítja, hogy az IBM e területről származó bevételnövekedésének üteme több mint tízszerese a nyugat-európai piac bővülési sebességének.

0

A Symantec felvásárolja a Riptech-et

2002. július 19. 09:22

A Symantec Corp. ma bejelentette a Riptech, Inc. felvásárlását mintegy 145 millió dollárért. A két vállalat egyesülése a menedzselt biztonsági szolgáltatások piacvezetőjét fogja létrehozni, mely világszerte a legnagyobb számban látja el biztonsági eszközök megfigyelési és menedzsment feladatait a lehető legszélesebb termékskálán mozogva. A felvásárlás, mely a törvényi szabályzások és az egyéb, szerződésben rögzített feltételek mellett zajlik, 2002. augusztus közepére fejeződik be.

0

A Symantec felvásárolta a Recourse Technologies céget

2002. július 19. 09:16

A Symantec Corp. bejelentette a Recourse Technologies felvásárlását mintegy 135 millió dollár készpénzért. A felvásárlás által a Symantec egy valóban gigabit feletti sebességekre képes behatolásérzékelő megoldáshoz jutott egy következő generációs hibrid technológiával és az iparágvezető mézesköcsög megoldással. A felvásárlás, mely a szokásos szabályzók jóváhagyásával történik, várhatóan 2002. augusztus közepén fejeződik be.

0

Piacvezető helyen az Oracle outsourcing

2002. július 17. 15:35

[NetAktív] Az Oracle Corporation, a vállalati szoftverek legnagyobb szállítója bejelentette, hogy az IDC informatikai piackutató cég a vállalati alkalmazásokról készített 2002-es felmérésében piacvezetőnek minősítette az Oracle céget. A piackutató a közelmúltban 13 alkalmazásszolgáltató (ASP) tevékenységét értékelte, ahol az Oracle Outsourcing vezető helyet kapott. Az Oracle becslései szerint a szoftvereiket kihelyező ügyfelek bérköltségeik több mint 75 százalékát takaríthatják meg.

0

Újabb súlyos hiba a Microsoft Internet Explorer, Outlook és Outlook Express szoftvereiben

2002. július 12. 00:41

[ZDNet] Ismét súlyos hibára bukkantak a Microsoft lassan agyonfoltozott Internet Explorer, Outlook, Outlook Express alkalmazásaiban. Egy dán biztonsági szakember szerint ActiveX vezérlők segítségével weboldalon vagy e-mail üzeneten keresztül futtathatnak idegenek programokat gépünkön, akár el is olvashatják dokumentumainkat, vagy ellenőrizhetik sütijeinket.

0

Az IBM új adattárolási eszközöket mutatott be

2002. július 11. 18:25

[Mmd] Az IBM tegnap jelentette be új önmenedzselő és önjavító hardvereket és szoftvereket, valamint továbbfejlesztett középkategóriás lemezes és integrált megoldásait, amelyek kielégítik a sziklaszilárd, mégis könnyen telepíthető, üzemeltethető és felügyelhető megoldásokat igénylő középkategóriás vállalatok tárolási igényeit.

0

Az Intel szállítja Itanium 2 processzorát

2002. július 8. 16:08

[Mmd] Várhatóan e hónapban jelennek meg az Intel Itanium 2 processzorokra épülő rendszerek és szoftverek -- jelentette be ma az Intel Corporation. A jövő év során az OEM-ek széles köre kínál majd szerver- és munkaállomás-modelleket a vállalati szoftverek és operációs rendszerek vezető gyártóinak támogatásával. Az Itanium 2 processzorok immár kereskedelmi forgalomban kaphatók az egész világon.

0

Csak szeptemberben kerülnek piacra az olcsó ASROCK alaplapok

2002. július 8. 12:40

Az Asustek olcsó alaplapokra szakosodott leányvállalata, a Hua Ching hosszas előkészületek után szeptemberben kezdi meg első termékeinek szállítását -- nyilatkozta az Asustek igazgatótanácsának elnöke, Johnny Shih.

0

SmartDBA: online újraszervezési lehetőség a BMC Software-től

2002. július 8. 12:13

[ComMedia] A BMC Software legújabb fejlesztése, a SmartDBA web-alapú kezelőeszköz lehetővé teszi, hogy az adatbázis-adminisztrátorok (DBA-k) növeljék az adatbázis működési idejét, több információ alapján, gyorsabban hozzanak döntéseket és csökkentsék a költségeket.

0

Az SAP Ázsiában a Siebel babérjaira tör

2002. július 5. 14:16

[CNET] A Frost & Sullivan piackutató cég legfrissebb tanulmánya szerint Európa legnagyobb szoftvergyártója, a német SAP kezdi csökkenteni lemaradását a Siebel Systems mögött az ázsia/csendes-óceáni régió CRM (customer relationship management, ügyfélkapcsolat-menedzsment) szoftverpiacán.

0

A Symantec felvásárolja a biztonságkezelő szoftvereiről ismert Mountain Wave-et

2002. július 5. 10:26

A Symantec nemrégiben jelentette be a vállalati biztonságkezelő szoftverek és szolgáltatások terén élenjáró Mountain Wave, Inc., 20 millió dollár készpénzért történő felvásárlását. A felvásárlással a Symantechez kerül a szabadalmi bejegyzés alatt álló CyberWolf eljárás, amely a biztonsági jelzések és riasztások intelligens elemzésén keresztül, valós időben automatizálja a biztonság megsértésének észlelését.

0

Az IDC szerint a Symantec Nyugat-Európa vezető internetbiztonsági cége

2002. július 4. 15:00

A Symantec ma jelentette be, hogy az IDC piackutató cég jelentésében a céget az internetbiztonsági szoftverek nyugat-európai vezető szállítójaként sorolta be. Az IDC jelentése szerint a Symantec 10 százalékos piaci részesedésével kétségbevonhatatlanul az európai biztonsági szoftverek versenyének bajnoka.

0

A Palm még az idén belép a kínai PDA-piacra

2002. július 3. 18:12

[Wall Street Journal] A kéziszámítógépeket gyártó Palm azt tervezi, hogy az idei év második felében belép a kínai piacra vagy úgy, hogy saját vállalatot alapít, vagy úgy, hogy összefog egy helyi gyártóval, közölte Todd Bradley, a cég elnök-vezérigazgatója kedden.

0

A web sebezhetőbb, mint eddig bármikor: a Netcraft júniusi webszerver-statisztikái

2002. július 2. 23:02

[ Netcraft ] A web történetében talán az egyik legkülönösebb hónap volt a 2002-es év júniusa. A világ webszerverei csaknem egyik napról a másikra sebezhetővé váltak a távoli támadásokkal szemben. A két legnépszerűbb webszerverszoftverről (amelyek együttesen a világ webkiszolgálóinak körülbelül 92 százalékán futnak) csaknem egyszerre derült ki, hogy komoly biztonsági hibákat tartalmaznak.

0

A BMC hatodik éve piacvezető az adatbázis-felügyeleti és -adminisztrációs eszközök piacán

2002. július 2. 11:35

[ComMedia] Az International Data Corporation (IDC) a vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldások piacvezetőjét, a BMC Software összesített piaci részesedését találta a legmagasabbnak az adatbázis-felügyeleti- és -adminisztrációs eszközök piaci szegmensében. Az IDC 2002-2006 közötti időszakára vonatkozó adatbázis-felügyeleti- és -adminisztrációs eszközök (Database Administration Tools and Utilities )