:

biztonság archívum - 2002 december

2002
december

0

A Yahoo 265 millió dollárért megveszi az Inktomit

2002. december 27. 16:15

[Bloomberg, CNET] A Yahoo hétfőn bejelentette, hogy 265 millió dolláros ügylet keretében megvásárolja a keresőmotorokra specializálódott Inktomit. A portál-óriás 1,65 dollárt fog fizetni minden egyes Inktomi részvényért, amelynek árfolyama 1,17 dolláron zárt múlt pénteken és 1,60 dolláron kedden. Az ügylet teljes értékében benne van az Inktomi készpénz- és adósságegyenlegének kiigazítása is. A tranzakciót várhatóan 2003 első negyedévében zárják le. Az Inktomi nemrég adta el a vállalati keresőüzletágát a Veritynek körülbelül 25 millió dollár készpénzért.

0

Az Infineon és a ProMos szakítása hatással lehet a memóriaárakra

2002. december 20. 09:20

[EBN] A német Infineon Technologies AG múlt pénteken bejelentette, hogy december 31-ével felbontja a tajvani Mosel Vitelic memóriagyártó vállalattal kötött megállapodását. A két cég ProMos Technologies néven üzemeltet vegyesvállalatot. A szakértők szerint e döntésnek kedvezőtlen hatása lesz a Mosel Vitelicre és a DRAM-árakra.

0

Ismét nyereséges a Palm

2002. december 19. 09:54

[WSJ] A kéziszámítógépeket és szoftvereket forgalmazó Palm tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. Nagyrészt az újonnan bevezetett termékvonalnak köszönhetően a vállalat -- a csökkenő árbevételek ellenére is -- ismét nyereségről számolhatott be.

0

A VisionTek leszámolt az NVIDIA-val

2002. december 18. 20:23

Amint arról hírt adtunk, a korábban az NVIDIA kiemelt kártyagyártó partnerének számító VisionTek a jövőben ATI grafikus processzorral szerelt videokártyákat dob piacra. A vállalat félig-meddig üzemelő honlapja rendhagyó módon értesíti az odalátogatókat a pálfordulásról.

0

A BMC Software befejezte a Remedy felvásárlását

2002. december 18. 12:51

[ComMedia] A BMC Software nemrégiben bejelentette, hogy lezárult a Remedy felvásárlása. A BMC 355 millió dollárt fizetett a Peregrine Systemsnek a Remedyért. Az együttműködéstől a BMC azt várja, hogy a Remedy üzletágnak -- melynek jelenleg több mint 6 000 ügyfele és 10 millió felhasználója van -- a forgalma jövőre körülbelül 500 millió dollárt tesz ki, ami 50 millió dollárral meghaladja a korábbi becsléseket.

0

Csökkent a Micron és a Hynix DRAM-piaci részesedése

2002. december 17. 14:40

Az amerikai Micron Technology és a koreai Hynix Semiconductor piaci részesedése a Samsung és az Infineon rovására csökkent -- derül ki a Gartner Dataquest által közzéetett jelentésből. A piackutató cég előzetes becslései alapján az idei DRAM-piac 6,2 milliárd dollárt tesz ki, amely 36,7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

0

Hárommilliós támogatás mozgássérülteknek az Axelerótól

2002. december 17. 13:49

[Netaktív] A mozgáskorlátozottak és megváltozott munkaképességűek helyzetének javítására kétmillió forintot adományozott az Axelero Internet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének, illetve egymillió forintot a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthonnak. A támogatást a szervezetek infrastrukturális fejlesztésekre, internetes hozzáférés megteremtésére és oktatásfejlesztésre fordítják. A vállalat reméli, hogy az internet mint munkaeszköz és mint a munkához jutás eszköze a jövőben egyre több mozgáskorlátozott számára biztosít munkalehetőséget, és ezen keresztül jobb életkörülményeket.

0

Kiváló eredményeket ért el a Logitech a vezeték nélküli perifériák piacán

2002. december 12. 17:26

[Logitech] Egyre jobb eredményeket ér el a vezeték nélküli egerek és billentyűzetek piacán a Logitech. Az első vezeték nélküli egeret bemutató (1992, rádiófrekvenciás elven működött) cég mára piacvezetővé vált ezen termékek körében. A Logitech nemrég adta el 30 milliomodik vezeték nélküli perifériáját.

0

Genesys Express: teljes funkcionalitású kontakt center megoldás a középvállalati piacon

2002. december 6. 14:04

[KHP Budapest] A Genesys Telecommunications Laboratories, Inc., az Alcatel kizárólagos tulajdonában álló cég, és magyarországi partnere, az Euronet Rt. budapesti szemináriumán tegnap bejelentette a Genesys Express kontakt center megoldáscsomagot. A Genesys Express dobozos megoldásként kínál egy néhány napon belül bevezethető és használatba vehető multimédiás kontakt center megoldást, amely elsősorban a kis- és közepes vállalkozások érdeklődésére tarthat számot.

0

ATI chipes videokártyákkal tér vissza a VisionTek

2002. december 6. 13:51

Az óriási reményekkel induló és látványosan földbeálló VisionTek visszatér a piacra, azonban a vállalat kínálatában NVIDIA helyett immáron ATI chipes videokártyák szerepelnek majd.

0

Magyarországon is kaphatók az ASRock alaplapok

2002. december 3. 12:37

A DTK Computer Hungary megkezdte az ASRock márkajelzésű alaplapok magyarországi forgalmazását. A vállalat kínálatában jelenleg a SiS650 chipkészletes, Pentium 4 processzorokhoz tervezett ASRock G Pro, valamint az AMD Athlon processzorokat fogadó, VIA KT266A és KM266 chipkészletes ASRock K7VT2 és K7VM2 termékek szerepelnek.