Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 23. 10:07

Az alsó árkategóriás versenytársakat támadja az új Sony kéziszámítógép

Új kéziszámítógéppel jelentkezett a Sony. A 150 dolláros Clié PEG-SL10 az alsó kategóriát célozza meg és a tanévkezdés előtt, a második legnagyobb beveásárlási szezonban kerül az üzletekbe.

Új kéziszámítógéppel jelentkezett a Sony. A 150 dolláros Clié PEG-SL10 az alsó kategóriát célozza meg és a tanévkezdés előtt, a második legnagyobb beveásárlási szezonban kerül az üzletekbe.

Bár a kéziszámítógépek legnagyobb gyártói -- a Palm, a Sony és a Handspring -- az utóbbi időben rendszeresen cáfolták, hogy árháborúra készülnének, a cégek egyre-másra csökkentik termékeik árát. A Palm nemrégiben "egyet fizet kettőt kap" akciót indított, a Handspring és a Sony pedig jelentősen mérsékelte egyes modelljei árát.

A Bear Stearns elemzője, Andy Neff elmondta, hogy a július 6-i héten a kéziszámítógépek forgalma 2001 ősze óta nem látott mélységekben volt. A piacvezető továbbra is a Palm (45% részesedéssel), a második helyen a Sony (21%), a harmadikon pedig a Handspring (20%) állt. Neff szerint nyáron a kéziszámítógépek iránti kereslet tipikusan gyenge.

Az IDC-s Kevin Burden szerint a Sony új készüléke egyértelmű jele annak, hogy a vállalat komolyan célba vette az alsó árkategósiás kéziszámítógépek piacán, ahol a legnagyobb eladási darabszámokat lehet elérni, és amely szegmensben egyértelműen a Palm az úr. Azonban a Clié SL10 révén a Sony könnyen részesedést nyerhet a Palm kárára, hiszen a japán gyártó gépe 50 dollárral olcsóbb és nagyobb felbontású kijelzővel rendekezik, mint a Palm belépő kategóriás gépe, a 199 dolláros m125.

A 150 dollárba kerülő Clié SL10 a Palm OS operációs rendszer 4.1 változatát futtatja, monokróm kijelzője 320x320 pixeles felbontású. A készülékben 8 Mbyte memória, Jog Dial gomb és Memory Stick bővítőhely található.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról