Szerző: Barna József

2002. július 4. 15:00

Az IDC szerint a Symantec Nyugat-Európa vezető internetbiztonsági cége

A Symantec ma jelentette be, hogy az IDC piackutató cég jelentésében a céget az internetbiztonsági szoftverek nyugat-európai vezető szállítójaként sorolta be. Az IDC jelentése szerint a Symantec 10 százalékos piaci részesedésével kétségbevonhatatlanul az európai biztonsági szoftverek versenyének bajnoka.

A Symantec ma jelentette be, hogy az IDC piackutató cég jelentésében a céget az internetbiztonsági szoftverek nyugat-európai vezető szállítójaként sorolta be. Az IDC jelentése szerint a Symantec 10 százalékos piaci részesedésével "kétségbevonhatatlanul az európai biztonsági szoftverek versenyének bajnoka".

Az "Előrejelzés és analízis a nyugat-európai biztonsági szoftverekről a 2001–2006. évekre" című (IDC #IS02J) jelentés az internetbiztonsági piac öt alapvető szegmensét elemzi. A cégeket teljesítményük alapján a tűzfalak és a virtuális magánhálózatok, a biztonságos tartalomkezelés, a behatolásérzékelés és a sérülékenységi vizsgálat, az angol rövidítése alapján 3A-nak (Authentication, Authorisation, Administration -- azonosítás, feljogosítás és kezelés) nevezett biztonsági szoftverek, valamint a titkosító szoftverek kategóriájában minősíti.

Thomas Raschke szerint, aki az IDC európai internetbiztonsági központjának programmenedzsere és a jelentés szerzője: "A Symantec internetbiztonsági gyártóként olyan megoldásokat képes szállítani, amelyek gyakorlatilag lefedik a nagyon dinamikus veszélykörnyezet valamennyi szeletét. Napjaink informatikai fenyegetése heterogén, rossz szándékú és gyakorta egyszerre több ponton támad a szervezetre. A cégeknek az internetbiztonságot egységes egészként kell kezelniük, és a gyártóknak az összetett, kevert veszélyekkel szemben kitartóan, rugalmas, együttműködésre képes megoldásokkal kell küzdeniük."

A jelentés szerint 2000-ről 2001-re a Symantec bevételei Nyugat-Európában 22 százalékkal nőttek. Az IDC szerint a teljes nyugat-európai piac 27,3 százalékkal, 1,6 milliárd USD-re nőtt, a piac halmozott éves növekedési üteme 17 százalék lesz és 2006-ra négy és fél milliárd dollárra nő.

"A piac egyre nő, mivel a nagy vállalatok egyre több adat hozzáférését teszik lehetővé alkalmazottaik, partnereik és vevőik számára. A vállalatok központilag kezelhető, a költségek és a biztonsági követelmények szempontjából egyaránt megfelelő biztonsági megoldásokat fognak keresni" -- állapítja meg a jelentés.

Az IDC-jelentés kapcsán Giuseppe Verrini, a Symantec európai, közel-keleti és afrikai kereskedelmi, marketing és szolgáltatási alelnöke megjegyezte: "Ez a jelentés egyértelműen megmutatja a Symantec azon képességét, hogy nem csupán Európában, hanem az egész világon hatékony és megvalósítható megoldásokat képes szállítani bármilyen méretű cégek számára. Az IDC-jelentésben említett öt piaci kategóriából háromban a Symantec sikerrel veszi fel a versenyt, kettőben pedig, a behatolásérzékelés és a sérülékenységi vizsgálat, valamint a biztonságos tartalomkezelés területén egyértelműen vezet."

A biztonságos tartalomkezelés kategóriájában, amely a biztonsági szoftverek piacának második legnagyobb szeletét jelenti, a Symantec vezet 21 százalékos piaci részesedésével és ugyanekkora növekedésével. Az elmúlt évben a legnagyobb növekedést felmutató behatolásérzékelési és sérülékenységvizsgálati szegmensben a Symantec 19 százalékos piaci részesedéssel és 41 százalékos növekedéssel áll az élen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról