:

biztonság archívum - 2002 május

2002
május

0

A dokumentumszerkesztés új mércéje: LyX 1.2.0

2002. május 31. 09:40

[LyX.org] Megjelent a LyX dokumentumszerkesztő új, 1.2-es verziója. A WYSIWYM (What You See Is What You Mean) elven működő program a hagyományos szövegszerkesztőkkel ellentétben nem a szövegek megjelenésére helyezi a hangsúlyt, hanem azok logikai szerkezetére, és biztosítja a dokumentumok egységességét, legyenek azok bármilyem hosszúak vagy bonyolultak. A LyX mögött a LaTeX szedő- és tördelőrendszer dolgozik, ám a LyX jóval több, mint egy LaTeX-frontend, a LaTeX ismerete nélkül is használható.

0

A Klez a SirCamot is megelőzve minden idők legfertőzőbb vírusa lett

2002. május 29. 17:57

[ZDNet] Minden idők legpusztítóbb vírusjárványát okozták, okozzák a Klez.H vírus és annak különböző variánsai. Az e-mail féregnek sikerült a híres-nevezetes SirCam vírust is lepipálni a terjedési statisztikák szerint. A vírus április óta fertőzi elektronikus levelezés segítségével a felhasználók számítógépeit.

0

Felfalják-e a hibák a Mozilla első kiadását? Megjelent az 1.0 RC3

2002. május 25. 10:02

[Mozilla.org, MozillaQuest] Megjelent az egyre népszerűbb Mozilla böngészőprogram-csomag harmadik kiadásra jelölt verziója, az 1.0rc3. Az rc2-höz képest a hibajavításokon túl nem történtek változások, de az rc3 139 komolyabb hibával kevesebbet tartalmaz.

0

Folytatódnak a GNOME 2 desktop munkálatai, kijött az ötödik béta

2002. május 18. 09:37

[LinuxToday, GNOME.org] Tegnap megjelent a készülő GNOME 2 desktop ötödik bétája is. Az ismét módosított ütemterv szerint már nem lesz több béta, az első kiadásra jelölt változat (RC1) június hetedikén fog megjelenni, és ezután a fejlesztők már szigorúan csak a hibajavításokkal foglalkoznak majd.

0

Hat biztonsági rést foltoz be az Internet Explorerhez kiadott legújabb patch

2002. május 16. 20:48

[InfoWorld] A Microsoft újabb javítócsomagot adott ki Internet Explorer bőngészőjéhez, mely ezúttal hat új biztonsági rést szüntet meg a programban, köztük egy olyat is, amelyik rosszindulatú behatolók számára lehetővé teszi tetszőleges kód futtatását a felhasználó számítógépén. A csomag az Internet Explorer 5.01, Internet Explorer 5.5 és Internet Explorer 6.0 verziókhoz használható.

0

Kartell a memóriapiacon -- a gyártók az árak emelkedésére számítanak

2002. május 16. 13:20

[Bloomberg] Tajvan harmadik legnagyobb memóriagyártója, a Mosel Vitelic megerősítette, hogy megállapodott versenytársaival a piacra dobott memóriachipek mennyiségének csökkentésében annak érdekében, hogy a március óta folyamatosan csökkenő árak ismét emelkedni kezdjenek.

0

A Sun növelte részesedését a UNIX-szerverek piacán

2002. május 14. 13:10

[CNET] Egy friss felmérés szerint az első negyedévben a Sun Microsystems részesedést szerzett vissza az IBM-től az amerikai szerverpiacon. A Gartner Dataquest által készített tanulmány azt mutatja, hogy az IBM továbbra is első a szerverpiacon, azonban a UNIX-alapú rendszerek piacán a Sun növelni tudta részesedését.

0

Bővebb információk a Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast játék EAX Advanced HD támogatásával kapcsolatban

2002. május 10. 19:54

[3DSoundSurge] Korábban már írtunk az első EAX Advanced HD technológiát támogató játékról, a Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast akciójátékról. A Lucas Arts által létrehozott weboldalon most részletek is olvashatók a támogatással kapcsolatban, igaz csak PR-maszlagként. A támogatáshoz a legfrissebb patchet kell feltenni a játékhoz, mely a napokban jelent meg. A Sensaura vagy más API-kat használó hangkártyák is 3D-hangzással rendelkeznek majd, de az új reverb effekteket nem szólaltathatják meg. Erre csak az Audigy hangkártya képes egyelőre, mely hardveresen támogatja az EAX Advanced HD effektjeit.

0

Az Oracle kétségbe vonja a cég presztízsét aláásó Gartner-jelentés hitelességét

2002. május 8. 19:52

[CNET] Az Oracle szerint a Gartner Dataquest által a héten kiadott jelentés számos ponton pontatlan és nem tükrözi hűen az adatbázis-kezelő szoftverek piacán uralkodó erőviszonyokat. A cég szerint a Gartner nem megfelelő eladási adatok alapján állította össze a dokumentumot, ezért arra bátorítja a rivális IBM-et és Microsoftot, hogy azok auditált számadatokat bocsássanak az elemzőcég rendelkezésére.

0

Frissülő Microsoft Exchange kliens Linuxra: Ximian Evolution és Connector

2002. május 8. 10:22

[Ximian] A GNONE grafikus munkakörnyezettel és a GNOME-os programokkal foglalkozó Ximian néhány napja frissítette Evolution nevű személyi információkezelő programját. A Microsoft Outlook-szerű szoftver friss, 1.0.4-es kiadása az előző verzió megjelenése óta felfedezett kisebb hibák javításait tartalmazza. Az új verzió a www.ximian.com -ról kiindulva tölthető le különféle verziójú Debian, Mandrake, Red Hat, SuSE, Turbolinux és Yellow Dog Linux disztribúciókhoz. A Ximian Desktopot használók természetesen a Red Carpet telepítőszoftver segítségével is frissíthetik a programot.

0

20 százalékos növekedésre számít az MSI

2002. május 7. 14:27

A tajvani Micro-Star International (MSI) ebben az évben 13,1 millió alaplap és 8,6 millió grafikus kárya leszállítását tervezi. Mindkét érték jelentősen magasabb, mint a piaci elemzők által korábban jósolt 12 illetve 7 milliós szint. Amennyiben a vállalat eléri célkitűzését, az tavalhoz képest 20 százalékos növekedést jelentene.

0

Az IBM megelőzte az Oracle-t az adatbázis-kezelő szoftverek piacán

2002. május 7. 13:36

[WSJ] A Gartner piackutató cég által kiadott tanulmány szerint az IBM tavaly -- ha csupán kevéssel is, de -- megelőzte az Oracle-t az adatbázis-kezelő szoftverek forgalma alapján. A jelentés arról számol be, hogy az Informix felvásárlásával is piaci pozícióit erősítő IBM jövedelme e piacon 4,3%-kal 3,06 milliárd dollárra növekedett tavaly, ami egyben 34,6%-os piaci részesedést jelent a 2000-es 33,7%-hoz képest. Az IBM forgalmából a 2000 decemberében felvásárolt Informix 264 millió dollárral vette ki a részét.

0

A Csernobil a Klez hátán is megél

2002. május 6. 22:24

[CNET] Az utóbbi hónap leginkább ragályos e-mailférge, a Klez nem csupán minden korábbi vírusnál szélesebb körű elterjedtsége okán érdemel figyelmet, hanem azért is, mert már elfeledettnek vélt vírusokat is képes halottaiból feltámasztani, áll a többek között vírusirtó szoftvereiről ismert Symantec által kiadott jelentésben.

0

Április legfertőzőbb vírusa a Klez

2002. május 3. 13:41

A Sophos antivírus-cég jelentése szerint az április vírustámadások 77,8 százalékát a Klez változatai okozták, így természetesen ennek a programnak jár a legaktívabb károkozó kétes dicsősége.

0

A mai naptól Európában is kapható a Nintendo GameCube konzol

2002. május 3. 09:39

A legszerencsésebb európai játékosok már az otthonukban tudhatják a Nintendo legújabb konzolját, a GemCube-ot, amely a mai napon jelent meg az öreg kontinens üzleteiben. Természetesen számos bolt már éjfélkor kinyitott, hogy fogadja a vásárlók rohamát.

0

Jól alakul az Adobe negyedéve

2002. május 2. 11:06

[CNET] Az Adobe Systems kedden bejelentette, hogy a cég eredményei sínen vannak a jelenlegi negyedévben.