:

biztonság archívum - 2002 szeptember

2002
szeptember

0

A pénzmosás felderítésére szolgáló új megoldások az SAS-től

2002. szeptember 30. 17:08

[Press&Inform] Az SAS ma bejelentette, hogy egy új megoldással és a szektorban szerzett tapasztalatok alapján kialakított alkalmazáscsomaggal kívánja segíteni a pénzmosás elleni küzdelmet -- elkötelezve magát ezzel a pénzügyi szolgátatók iparág-specifikus igényeinek kielégítése iránt.

0

Az Oracle Hungary októberben mutatja be az iLearning oktatási rendszer honosított változatát

2002. szeptember 30. 15:15

Az Oracle Hungary -- az internetes oktatás iránt egyre erősödő igények kielégítésére kidolgozott programjának részeként -- négy új partnercéggel köt stratégiai megállapodást a hazai piacon is sikerrel debütáló iLearning oktatási rendszer értékesítésére. A megállapodások iLearning alapú komplett oktatási megoldás kialakítását célozzák. A megoldásban a keretrendszer mellett a konkrét oktatási tartalom, az oktatási tanácsadás, a testre szabás és a bevezetés is fontos szerepet játszik. Az értékesítés mellett ezeken a területeken is számít az Oracle Hungary partnereire.

0

Új kiegészítők és mobiltelefon a Sony Ericsson katalógusában

2002. szeptember 24. 19:18

[ZDNet] A Sony Ericsson újabb szeletet készül hasítani magának a mobilpiac tortájából: bejelentette fiataloknak szánt, alacsony árfekvésű T100 mobiltelefonját, valamint Bluetooth és FM-rádióval ellátott headsetjét. A multimédiás üzenetküldésre és webböngészésre is alkalmas telefon a negyedik negyedévtől lesz elérhető, a Dél-Amerikai piacra szánt változatra pedig 2003 elejéig kell várni.

0

AMR: az SAS vezet az analitikus és üzleti intelligencia szoftverek piacán

2002. szeptember 23. 17:49

[Press&Inform] Az AMR Research piackutató cég közelmúltban közzétett elemzése szerint az SAS egyértelműen az analitikus és üzleti intelligencia (BI) szoftverek piacvezető szállítója. Az AMR Research által a 2001-2006 időszak kulcstechnológiáiról készített Enabling Technologies Report című jelentés szerint 2001-ben a SAS a BI-piac 21 százalékát uralta. A közzétett adatok alapján a BI-piac 10 százalékkal nőtt 2001-ben, és elérte az 5,6 milliárd dolláros szintet. Az AMR Research előrejelzése szerint a BI-piac forgalma 2006-ban eléri a 12,2 milliárd dollárt.

0

Az AMD állítja: növelte piaci részesedését

2002. szeptember 20. 09:11

[CNET] Az Advanced Micro Devices egy most kiadott jelentésre hivatkozva állítja: növelte piaci részesedését a processzorpiacon. A Gartner Dataquest PC-eladási statisztikája szerint ugyanis a cég a második negyedév során értékesített Windows alapú asztali és mobil számítógépek piacán összességében 1%-kal 19%-ra növelte részesedését. Korábban az AMD is elismerte, hogy az időszakban néhány százalékpontnyi piaci részt vesztett az Intel javára.

0

Megjelent az első javítócsomag az Unreal Tournament 2003 demójához

2002. szeptember 17. 20:04

Csupán 3 MB-os az Unreal Tournament 2003 demójához ma megjelent első javítócsomag . A patch többek közt javítja a Voodoo 3 és Matrox G400 videókártyáknál tapasztalható megjelenítési problémákat, a szerverlistázási ablaknál található pingfrissítési hibát és a kódban lévő DoS támadási lehetőséget is megszünteti.

0

A Sonicblue hordozható lejátszói támogatni fogják a Windows Media Audio 9-et

2002. szeptember 10. 17:32

[Clubic.com] A Sonicblue sajtóközleményben tájékoztatta jelenlegi és leendő felhasználóit, hogy a cég közkedvelt MP3-lejátszói, a Rio 600, Rio 800 és az új Rio 900 MP3-walkmanek egyaránt képesek lesznek a Windows Media Audio (WMA) 9 kódolású állományok lejátszására. A támogatást egy firmware-frissítéssel teszi lehetővé a cég, a patch hamarosan elérhető lesz a Sonicblue oldaláról.

0

A Kodak visszahívja DC5000 típusjelű digitális kameráit

2002. szeptember 10. 14:43

[Bloomberg, CNET] A Kodak hétfőn bejelentette, hogy esetleges áramütés veszélye miatt visszahívják az összes DC5000-es digitális fényképezőgépet. A Kodak becslése szerint világszerte mintegy 75 ezer kamerát adtak el ebből a típusból.

0

A feltört konzolok ki lesznek zárva az Xbox Live szolgáltatásból

2002. szeptember 7. 11:27

A kalózchippel szerelt Xbox konzolok minden bizonnyal ki lesznek zárva a Microsoft Xbox Live internetes többjátékos szolgáltatásból, legalábbis erre enged következtetni a bétatesztelőknek küldött EULA (End User Licence Agreement, Végfelhasználói Licencszerződés).

0

Újabb biztonsági résen szivároghatnak ki jelszavak, kártyaszámok

2002. szeptember 6. 20:04

[ZDNet] A Microsoft ezúttal megelőzte a különböző internetes biztonsággal foglalkozó cégeket és szerdán bejelentette, hogy újabb kritikus hibát talált a Windows operációs rendszerekben és egyes alkalmazásokban, melyek kihasználásával jogosulatlanul férhetnek hozzá illetéktelenek a felhasználó számítógépéhez.

0

Chip Magazin: élt, él és élni fog

2002. szeptember 5. 13:29

Tegnapi sajtótájékoztatóján a Vogel Publishing Kft. új ügyvezető igazgatója, Carsten Gerlach beszámolt a kiadó által működtetett lapok jövőbeli terveiről. Gerlach nyomatékosan leszögezte, hogy dacára minden híresztelésnek a jövőben mind a Chip magazin, mind pedig a PC GURU meg fog jelenni.

0

Megjelent az AIDA32 rendszerelemző program v2.31-es verziója

2002. szeptember 5. 11:53

[Fiery] Megjelent a több nyelven beszélő, Windows operációs rendszerekhez íródott grafikus rendszerelemző, sebességmérő és diagnosztikai program, az AIDA32 v2.31 verziója. Az előző verzió óta néhány kisebb fejlesztést és számtalan hibajavítást sikerült eszközölni. A tegnap felderített, az új Norton AntiVirus adatbázisban található hibás vírusszekvenciának köszönhető téves vírusriasztásokat ez a verzió az ominózus fájl (AIDA32.MEM) lecserélésével javítja.

0

Megkezdődött a SAPPHIRE 2002 e-business konferencia

2002. szeptember 5. 08:23

[Mmd] Az SAP AG tegnap arról adott hírt, hogy globális e-business ügyfél-konferenciája, a SAPPHIRE 02 megnyitásakor új innovatív megoldásokat jelent be, és bemutatja azokat a kiemelt ügyfeleket, akik a legmodernebb technológiára támaszkodva tesznek eleget a napjaink globális üzleti környezetében rejlő kihívásoknak.

0

A Sony bízik a Sony Ericsson közös vállalat jövőjében

2002. szeptember 4. 10:10

A Sony elnöke, Kunitake Ando ma úgy nyilatkozott, hogy mind cége, mind pedig a svéd Ericsson továbbra is elkötelezett a mobiltelefonokat gyártó közös vállalat, a Sony Ericsson iránt, adta hírül ma a Reuters. Ando az Ericsson elnök-vezérigazgatójának múlt héten tett kijelentését követően a közös vállalat sorsával kapcsolatban felmerült kételyeket igyekezett eloszlatni.

0

Az év végétől a Flextronics mellett a tajvani Wistron is gyárt Xbox konzolokat

2002. szeptember 2. 17:12

A Microsoft ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy gyártási megállapodást kötött a tajvani Wistron Corporationnel. Ennek értelmében az Acer Inc. szerződéses gyártással fogalakozó leányvállalata még az idei naptári év vége előtt megkezdi a Microsoft Xbox játékkonzolok gyártását. Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

0

Szeptember 4-én mutatja be a Microsoft a Windows Media Player 9-es verzióját

2002. szeptember 2. 11:24

[Clubic.com] Internetes hírforrások szerint 2 nap múlva, szeptember negyedikén mutatja be a Microsoft a Windows Media következő, 9-es változatát. Az új verzió elméletileg már tartalmazza a homályos köd mögé rejtett Corona technológiát, mellyel várhatóan hasonló minőségbeli ugrás tapasztalható, mint a WM8 megjelenése idején.

0

Előzetes: DirectX 9.0

2002. szeptember 2. 10:56

Nem sokkal több, mint egy év telt el az első DirectX 8-gyorsító megjelenése óta, s máris itt kopogtat az API következő változata. Cikkünkben a teljesség igénye nélkül mutatjuk be azokat az új technológiákat és eljárásokat, amelyek az októberben debütáló DirectX 9.0 savát-borsát adják.

0

Az Apple processzorváltásra készül?

2002. szeptember 2. 10:40

[eWeek] Minden jel arra mutat, hogy az Apple fel van készülve arra, hogy ha minden kötél szakad, Intel architektúrára költöztesse Mac számítógépeit. Az utóbbi időben internet-szerte lehetett olvasni elmélkedéseket, többek között csalódott Mac-felhasználók tollából, arról, hogy milyen lehetőségeket rejtene, ha a cupertinói cég idővel áttérne a látszólag megállíthatatlan ütemben fejlődő x86-os processzorokra. Steve Jobs szerint ez is egy lehetőség.