:

biztonság archívum - 2002 március

2002
március

0

Kritikus biztonsági frissítés jelent meg az Internet Explorer böngészőhöz

2002. március 29. 13:02

[Warp2Search] A tegnapi napra dátumozott, ma letölthetővé vált Cumulative Patch for Internet Explorer frissítés kritikus jelölést kapott a Microsofttól, talán nem véletlenül. Két elég komoly biztonsági rést tömködnek be a telepítésre kerülő összetevők. A rés kihasználásával tudtunk és beleegyezésünk nélkül lehetett idegen kódot, scriptet futtatni a felhasználó számítógépén.

0

Megjelent az AIDA32 rendszerelemző új verziója

2002. március 28. 17:14

[Fiery] Megjelent a hálózati menedzselési funkciókkal kiegészült, magyar és angol nyelven beszélő, 32 bites Windows operációs rendszerekhez íródott grafikus rendszerelemző és sebességmérő program, az AIDA32 új verziója.

0

Erőteljesen növekszik a kéziszámítógépek piaca

2002. március 28. 13:20

[Electronic News] Míg a számítástechnikai ipar történetének egyik legsötétebb évét zárta 2001-ben, a PDA-k (Personal Digital Assistant) és egyéb kéziszámítógépek piaca jelentős mértékben növekedett tavaly, áll az iSuppli piackutató cég jelentésében. Az eszközök forgalma 72%-kal 12,1 millió darabra nőtt a korábbi évhez képest és elérte a 3 milliárd dollárt. Az iSuppli úgy becsüli, hogy 2006-ra a piac évi 8,2 milliárd dollárra nőhet.

0

Az EMC partnerein keresztül bővíti háttértár-hálózati szolgáltatásait

2002. március 22. 09:03

[Hill and Knowlton Hungary] Az EMC bemutatta az EMC Authorized Services Networköt (Hivatalos Szolgáltatások Hálózatát), amely a legmélyebb szakmai tudást hasznosító szolgáltatások egységes hálózatát nyújtja az ügyfeleknek. Az új program az EMC Global Services kínálatára épül és az EMC által felkészített partnerek csoportját fedi, akik az EMC megítélése szerint képesek a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtani.

0

A Volvo az EMC hálózati tárolóeszközeit választotta új informatikai infrastruktúrájához

2002. március 20. 10:22

[Hill and Knowlton Hungary] A Volvo Car Corporation újonnan tervezett és implementált információtároló infrastruktúráját az EMC hálózati tároló rendszereire és szoftvereire alapozza -- jelentette be az EMC Corporation. A kompetitív és pénzügyi információ hatékonyabb kezelését megcélzó stratégiai kezdeményezés részeként a cég a The Volvo Group meglévő infrastruktúrájáról átmozgatja létfontosságú üzleti adatait egy EMC tárolóeszköz-hálózatra (SAN) az egyszerűbb felügyelet érdekében.

0

Az Adobe a várakozásoknál jobb eredményekkel zárta első negyedévét

2002. március 18. 12:18

[Bloomberg, CNET, Wall Street Journal] Az Adobe Systems csütörtökön a tőzsdezárás után tette közzé negyedéves eredményeit. A nyereség és a forgalom jelentősen visszaesett az előző év hasonló időszakához képest, de az előző negyedéves eredményeknél és a várakozásoknál így is jobbak voltak a mutatók.

0

A zlib könyvtár biztonsági hibája a Microsoft termékeit is érintheti

2002. március 18. 11:38

[CNET] Amint arról már az elmúlt héten beszámoltunk, a tipikusan UNIX-okon használt zlib könyvtárban egy olyan memóriakezelési hibát találtak, amely biztonsági problémák forrása lehet. A tömörítési funkciókat kínáló lib bizonyos típusú beérkező adatok esetén kétszer is felszabadítja ugyanazt a memóriaterületet.

0

A SuSE bejelentette a SuSE Linux Enterprise Server 7 64 bites mainframe változatát az IBM eServer zSeries gépekre

2002. március 14. 08:57

[SuSE Magyarország] A 64 bites SuSE Linux Enterprise Server (SLES) 7 piacra kerülésével a SuSE teljessé tette az IBM termékskálájára épülQ kínálatát. A teljesítményükrQl és megbízhatóságukról ismert IBM mainframe számítógépek ideális megoldást jelentenek küldetéskritikus alkalmazások futtatására, például összetett e-üzleti tranzakciók adminisztrációjához vagy vállalati erQforrásgazdálkodási (Enterprise Resource Planning -- ERP) rendszerek mqködtetéséhez.

0

Nyereséges évet vár a Portfolio.hu

2002. március 13. 16:11

[email] Működésének első három esztendeje után az idei évben már nyereséges lesz a Portfolio.hu online gazdasági újságot kiadó NET Média Rt. A társaság működésével kapcsolatos optimizmust jelzi, hogy a menedzsment két lépcsőben kivásárolta a cégbe 2000. tavaszán befektető net.IPO AG részvényeit, s ezzel a NET Média Rt. 100%-os hazai tulajdonba került.

0

Megjelent a már négy éve fejlesztett Mozilla webböngésző 0.9.9-es verziója

2002. március 12. 18:14

[Mozilla.org] Megjelent a Mozilla webböngészQ 0.9.9-es verziója. Az 1.0 elQtti utolsó kiadás legnagyobb újdonsága talán az, hogy böngészQ ezentúl támogatja W3C által fejlesztett XML-alapú képletleírónyelvet, a MathML-t. További újdonság, hogy teljesen átdolgozták a View menü Page Info menüpontját, a funkció használatával szinte mindent megtudhatunk az éppen megnyitott oldalról. Az új verzióba közvetlenül is beépítették a TrueType-renderelQ FreeType2 könyvtárat, így a Mozilla UNIX-os verziói képesek önállóan is a TrueType fontok megjelenítésére; a kiadáshoz fqzött megjegyzések szerint a dolog néhány beállítás elvégzése után még Solarison és HPUX-on is mqködik (a legtöbb Linuxban már maga az X-szerver, vagy egy fontszerver -- például az xfs -- elvégzi ezt a feladatot).

0

Az IDC szerint a Sun vezeti a UNIX szerverek piacát

2002. március 8. 14:11

A Sun Microsystems bejelentette, hogy hogy az International Data Corp felmérése szerint a vállalat mind a leszállított számítógépek, mind pedig forgalom tekintetében az első helyet szerezte meg a UNIX szerverek piacán 2001-ben.

0

A legfrissebb EMC Celerra megoldások új szinten szolgálják ki a NAS-igényeket

2002. március 6. 11:49

[Hill and Knowlton Hungary] Tovább erősítette vezető pozícióját a hálózatra csatlakozó tárolóeszközök (NAS) piacán az EMC a Celerra File Server tegnap bejelentett új hardver-, szoftver- és szolgáltatási termékeivel. Az új termékek azon cégek igényeit célozzák meg, amelyek a NAS technológiát alkalmazzák az alapvető üzleti funkciók kiszolgálásához, és éppen ezért olyan speciális tárolási megoldásokra van szükségük, amelyek megfelelő támogatást nyújtanak a fájlokban tárolt, egyre kritikusabb fontosságú információ kezeléséhez.

0

Új HydraVision szoftver az ATi Radeon kártyái számára

2002. március 5. 02:01

Az ATi HydraVision szoftverének -- elméletileg -- legfrissebb elérhető verziója az ATi kanadai szerveréről tölthető le, ez a szoftver a Radeon VE, 7500, 8500 kártyák többmonitoros támogatását egészíti ki, teszi teljessé. Akinek esetleg elveszett a driver-CD-je, régebbi verziót tartalmazó lemeze van vagy az ATi átdizájnolt honlapján nem ismerné ki magát, a Windows XP-t is támogató csomagot innen töltheti le.