:

Szerző: Barna József

2002. július 2. 11:35

A BMC hatodik éve piacvezető az adatbázis-felügyeleti és -adminisztrációs eszközök piacán

[ComMedia] Az International Data Corporation (IDC) a vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldások piacvezetőjét, a BMC Software összesített piaci részesedését találta a legmagasabbnak az adatbázis-felügyeleti- és -adminisztrációs eszközök piaci szegmensében. Az IDC 2002-2006 közötti időszakára vonatkozó adatbázis-felügyeleti- és -adminisztrációs eszközök (Database Administration Tools and Utilities )

[ComMedia] Az International Data Corporation (IDC) a vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldások piacvezetőjét, a BMC Software összesített piaci részesedését találta a legmagasabbnak az adatbázis-felügyeleti- és -adminisztrációs eszközök piaci szegmensében. Az IDC 2002-2006 közötti időszakára vonatkozó adatbázis-felügyeleti- és -adminisztrációs eszközök (Database Administration Tools and Utilities ) előrejelzése és elemzése című jelentésében szereplő adatok szerint a BMC a 2002-es pénzügyi évben 70 százalékra növelte világpiaci részesedését, és ezzel megőrizte hatodik éve elfoglalt piacvezető pozícióját.

A BMC Software az elmúlt években agresszív stratégiával épített az elosztott és mainframe környezetekre kifejlesztett adatbázis eszközeire és segédprogramjaira, olyan megoldásokat kínálva az adatbázis-adminisztrátoroknak (DBA), amelyek megfelelnek az üzemeltetéssel, az adatbázisok teljesítményével és az adatok visszaállításával kapcsolatos követelményeknek. 2001 során a BMC Software kiterjesztette létező adatbázis-kezelő választékát, és olyan könnyen kezelhető és könnyen telepíthető megoldásokkal segítette az DBA-k munkáját, amelyek beépített intelligenciával és automatizálással rendelkeznek -- ezzel is növelve az adatbázisok teljesítményét, az adatbázisok elérhetőségét és a befektetés gyors megtérülését.

"Nagyon mozgalmas éve volt ez a BMC-nek, keményen dolgoztunk azon, hogy a DBA-k munkáját leegyszerűsítő eszközöket fejlesszünk ki egy olyan időszakban, amikor ügyfeleink IT erőforrásai, a képzett munkaerő és az anyagi lehetőségek egyaránt szűkösek" -- mondta Gene Austin, a BMC Software Enterprise Data Management ágazatának alelnöke és vezérigazgatója. "A jövőben is a BMC biztosítja majd azokat a lehető legteljesebb, teljesítménnyel, rendszerkezeléssel és visszaállítással foglalkozó eszközöket -- a mainframe és az elosztott platformokon egyaránt --, amelyek megoldást nyújtanak az ügyfelek adatkezelési problémáira, valamint gyors megtérülést tesznek lehetővé befektetésükben."

Az elmúlt évben a BMC Software továbbfejlesztette a SmartDBA(tm) webalapú kezelőeszköz-csomagnak azon képességeit, amelyekkel észleli, diagnosztizálja, és szükség esetén ki is javítja az adatbázis teljesítményét befolyásoló hibákat. Tovább növelte ugyanakkor a SmartDBA csomag funkcionalitását azzal, hogy olyan integrált megoldásokat adott hozzá, amelyek lehetővé teszik az adatbázis térelemzését, az objektum-újraszervezést és különféle SQL és finom-beállítási eljárásokat. Elsőként a piacon a BMC Software az IMS megoldásokra is kiterjesztette a SmartDBA termékekben használt webalapú grafikai felhasználói interfészt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.