:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 19. 09:16

A Symantec felvásárolta a Recourse Technologies céget

A Symantec Corp. bejelentette a Recourse Technologies felvásárlását mintegy 135 millió dollár készpénzért. A felvásárlás által a Symantec egy valóban gigabit feletti sebességekre képes behatolásérzékelő megoldáshoz jutott egy következő generációs hibrid technológiával és az iparágvezető mézesköcsög megoldással. A felvásárlás, mely a szokásos szabályzók jóváhagyásával történik, várhatóan 2002. augusztus közepén fejeződik be.

A Symantec Corp. bejelentette a Recourse Technologies felvásárlását mintegy 135 millió dollár készpénzért. A felvásárlás által a Symantec egy valóban gigabit feletti sebességekre képes behatolásérzékelő megoldáshoz jutott egy következő generációs hibrid technológiával és az iparágvezető "mézesköcsög" megoldással. A felvásárlás, mely a szokásos szabályzók jóváhagyásával történik, várhatóan 2002. augusztus közepén fejeződik be.

"A nagysebességű gerinchálózatok irányába mozduló vállalkozások között kritikussá vált az igény egy gigabit sebességű behatolásérzékelő rendszer iránt" -- mondta John W. Thompson, Symantec elnök és ügyvezető. "A Recourse termékei tanúbizonyságot tettek a gigabit feletti sebességeken nyújtott teljesítményük felől, mely magas észlelési aránnyal és kevés vakriasztással társul."

"Egy következő generációs behatolásérzékelő technológiát fejlesztettünk ki, mely a protokollok anomáliáit és az adatfolyamok viselkedésének vizsgálatán alapuló technika, mely érzékel, elemez és válaszol a támadásokra mielőtt azok valódi veszedelmet jelenthetnének" -- mondta Frank Huerta, a Recourse elnöke és ügyvezetője. "Képesek leszünk a Symantec globális termékskáláját és a márkanév erejét támogatni, hogy a ManHuntot új piaci magasságokba emeljük."

Ez a kombináció a Symantec ügyfeleket egy iparágvezető hostalapú behatolásérzékelő megoldáshoz juttatja, mely az Intruder Alert, valamint a vezető gigabites behatolásérzékelő rendszerhez, mely a ManHunt. A kettő együtt pedig a legszélesebb körű, valós idejű megelőző védelem.

A ManHunt, a Recourse gigabites sebességű hálózati behatolásérzékelése, egy érzékelési módszerekből álló mátrixot használ a támadások legszélesebb körű azonosítását és kordában tartását nyújtó megoldáshoz. A fejlett, hibrid érzékelési technológia a protokollanomália érzékelést, az átviteli sebesség megfigyelését, a protokollállapot követését és az IP csomag újraformálását kombinálja a többi, szignatúrákon alapuló érzékelési rendszereket túlszárnyaló teljesítmény eléréséhez. Ezek az érzékelési képességek lehetővé teszik, hogy a fenyegetéseket valós időben észlelje akár egy teljesen kiterhelt nagysebességű gigabites hálózatban is.

Ezen felül a felvásárlás a Recourse ManTrapjét hozta a Symantec portfoliójába. A ManTrap egyedi módszerrel azonosítja és tartja kordában a belső és külső fenyegetéseket, így alkot egy korai riasztási rendszert, mely a támadót lépre csalja egy álrendszeren, mielőtt a valós rendszerekhez hozzáférhetne. Az adminisztrátor elemezheti a támadó tevékenységét, motivációit és módszereit a "mézesköcsögben" vagy egy csalirendszerben, hogy megakadályozza a valós rendszerekbe való behatolást, de azonnal meg is szakíthatja a kapcsolatot.

A ManHunt és a ManTrap integrációra kerül a Symantec nagyvállalati biztonsági megoldásaiba, melyek bármilyen méretű szervezet számára képesek nyújtani azt a technológiát, globális válaszlépéseket és szolgáltatásokat, melyek ahhoz szükségesek, hogy információs biztonságát kézbentarthassa. A Symantec széleskörű megoldásai kategóriájuk legjobb termékeit nyújtja az átjárók, kiszolgálók és kliensgépek védelmére a tűzfalbiztonsággal, vírusvédelemmel, tartalomszűréssel, behatolásérzékeléssel, sérülékenységvizsgálattal és VPN képességekkel.

Az ügyfelek profitálnak a Symantec kutatóiból álló globális hálózatból, mely az ügyfeleket 24 órás, azonnali válaszlépésekkel látja el bármely biztonsággal kapcsolatos támadás esetén. A Symantec nagyvállalati biztonsági ügyfeleit a világ egyik legnagyobb professzionális biztonsági szervezete is támogatja, mely biztonsági konzultációs, oktatási és menedzselt biztonsági szolgáltatásokat kínál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.