:

biztonság archívum - 2002 január

2002
január

0

Microsoft Xbox

2002. január 30. 14:05

Bár a hivatalos európai megjelenés csak március 14-én esedékes, az X-Multimediashop jóvoltából már Magyarországon is kapható az Xbox, igaz, egyelőre csak az amerikai NTSC verzió. Szerkesztőségünk már több mint két hete játszik vele, és nem bírjuk abbahagyni...

0

Biztonsági lyuk már a RealNetworks szoftvereiben is

2002. január 28. 22:51

A RealNetworks által készített és fejlesztett RealPlayer internetes, online tartalom továbbítására és hallgatására szolgáló alkalmazást mindenki ismeri. Sajnos úgy tűnik, már ezek a szoftverek sem használhatók anélkül, hogy a felhasználónak ne kellene félnie a szoftverben maradt hibákat kihasználó rosszindulatú egyénektől.

0

Megjelent a Symantec Ghost 7.5 verziója

2002. január 28. 17:45

[email] A Symantec Corp., az internetes biztonság élenjáró vállalata ma jelentette be a Symantec Ghost 7.5 Corporate Editiont, amely széleskörű PC-s telepítési és frissítési megoldásként mostantól megnövelt kezelési funkciókat biztosít a rendszergazdák számára.

0

3D hangzás a Medal Of Honor AA akciójáték alatt -- semmi sem lehetetlen

2002. január 27. 16:52

A hazánkban is nemsokára kapható Medal Of Honor Allied Assault második világháborús FPS akciójáték hangja hagy némi kívánnivalót maga után. Persze nem az effektek minőségére gondolok, abban hiba nincs, hanem a támogatott API-k listája sikeredett túl szerényre. Egyetlen tételből áll, de szerencsére ezen lehet változtatni.

0

Az EMC javuló eredményekről számolt be a negyedik negyedévben

2002. január 25. 11:26

[Hill and Knowlton Hungary] Az EMC tegnap bejelentette a 2001. év negyedik negyedévi, illetve teljes évi eredményeit. A cég 25 százalékos bevétel-növekedést ért el a negyedik negyedévben 2001 harmadik negyedévéhez képest, stabil teljesítményt nyújtott a stratégiai növekedési területeken, mint például a hálózati információtároló eszközök, szoftverek és szolgáltatások terén, valamint lényeges javulást ért el a működés terén.

0

Microsoft: a biztonság minden más szempontnál fontosabb

2002. január 22. 11:31

[Bloomberg] Cliff Reeves , a Microsoft Windows .Net csoportjának alelnöke bejelentette, hogy a cég késlekedhet egyes termékeinek bemutatásával az esetleges biztonsági problémák javítása miatt. Az egyik ilyen termék a szerverekhez szánt új Windows változat lehet.

0

Nagy sikerre számíthat az i845G alaplapi chipkészlet

2002. január 21. 12:02

Valószínűleg éprilisban jelenik meg az Intel régóta várt, integrált grafikus magot tartalmazó alaplapi chipkészlete, a DDR SDRAM-ot támogató i845G. Az elemzők várakozásai szerint a termék akár 10-30 százalékos részesedést is szerezhet a grafikus chipek piacán.

0

Újabb verzióval bővült a Python szkriptnyelv 2.1-es sororozata

2002. január 16. 22:32

[Python.org] Megjelent a Python 2.1.2-es verziója. Az objektumorientált szkriptnyelv friss kiadásában a fejlesztők csak a 2.1.1-es verzióban talált hibák kijavítására törekedtek, az egyetlen újdonság az, hogy a socket objektum egy sendall() nevű metódust kapott. A Python legújabb sorozata egyébként a 2.2-es, amelyből az első stabil verzió 2001 decemberének végén jelent meg. A 2.1.2-es verzió a www.python.org -ról tölthető le windowsra és linuxra egyaránt.

0

Oktatási együttműködést kötött az Axelero és BKÁE

2002. január 15. 09:41

[email] Együttműködési megállapodást írt alá az Axelero Rt. és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Marketing Tanszéke, amelynek keretében a vállalat négy évig támogatja a tanszéken folyó oktatást, az egyetem pedig a legfrissebb tudományos eredményekkel segíti a vállalat munkáját.

0

Előcsalható a 3D-hangzás a Medal Of Honor Allied Assault akciójáték demójából

2002. január 15. 01:46

Legalábbis ez derül ki a 3DSoundSurge fórumának egyik témájából, ahol azt is leírja lépésről lépésre a módszer kiagyalója, hogyan is tudjuk ezt elérni a játékban. Hogy a végleges verzió mennyiben különbözik a demótól, az bizony még a jövő zenéje, mindenesetre a módszerrel EAX 2.0 vagy DirectSound 3D pozícionálást és effekteket vihetünk be az eredetileg csak szetereó hangzású játékba.

0

Újabb javított, Microsoft által minősített meghajtópogram a SonicFury hangkártyához

2002. január 12. 02:32

[ParaKnowYa] A Turtle Beach nagyon belehúzott, ismét újabb -- gigászi, legalábbis modemmel mérve -- meghajtóprogram tölthető le a Santa Cruz aka SonicFury hangkátyához. A telepítőcsomag Windows 2000 és XP operációs rendszereket támogat, sőt, a readme szerint Windows ME-hez is feltelepíthető. Az utóbbi pár hónapban több javított driver jelent meg a Turtle Beach-től, mint az előző egy évben összesen -- igen meglepő munkatempó ez, főleg így az ünnepek környékén.

0

A Lotus Notes következő verziója támogatja a Mac OS X operációs rendszert

2002. január 11. 11:50

[IBM] Az IBM tulajdonában lévő Lotus Software bejelentette, hogy a Lotus Notes következő verziója (kódnevén Rnext) támogatni fogja a Mac OS X operációs rendszert. Így mostantól már a legújabb Mac operációs rendszeren is használhatók lesznek a Lotus szoftverek együttműködési technológiái és szolgáltatásai.

0

Már a Macromedia Flash sem biztonságos?

2002. január 9. 15:44

[CNET] Egy magát megnevezni nem kívánó vírusíró nemrégiben egy rövid programot küldött el a vírusirtó programjairól ismert brit Sophos cégnek. Az ismeretlen feladó célja az volt a kód elküldésével, hogy felhívja a figyelmet a Macromedia népszerű, flash-animációk készítésére alkalmas programjában található biztonsági résre.

0

A Yahoo megerősítette 2002-es pénzügyi kilátásait

2002. január 8. 15:41

[CNET, Reuters] Yahoo, az online médiaóriás hétfőn megerősítette 2002-es pénzügyi előrejelzéseit, és közölte, hogy továbbra is az ügyfelenkénti bevételek növelésén dolgoznak, valamint újabb cégfelvásárlásokra és szövetségek megkötésére kerül sor a forgalom további növelése érdekében.

0

FBI: az igazság odaát van a Windows XP esetében is

2002. január 7. 23:30

[CNN] Amint arról decemberben beszámoltunk, a Microsoft egy komoly biztonsági rést fedezett fel a Windows XP operációs rendszerben, amely egyben azokat a korábbi Microsoft Windows operációs rendszereket is érinti, melyekre feltelepítették Universal Plug and Play (UPnP) protokoll támogatásához szükséges szoftvert. A cég akkor egy javítócsomagot adott ki, mellyel a biztonsági hiba orvosolható.

0

SonicBlue RioVolt -- valóban a piac királya?

2002. január 7. 20:17

E tesztünk tárgya a SonicBlue RioVolt SP250-es csúcsmodellje, amely FM rádiót, MP3/WMA kompatibilitást, valószínűleg kihasználatlanul bőséges shock protectiont (rázkódásvédelmet) és egyéb extrákat ígér, s melyet a piac koronázatlan királyának tartanak...

0

2,5 millió ügyfél a Westelnél

2002. január 4. 17:32

[Westel] Az elmúlt évek trendjeinek megfelelően tavaly, a háromszereplős mobilpiacon, az új előfizetést vásárlók közül ismét a piacvezető Westelt választották a legtöbben, így 2002. január 4-én a Westel aktív ügyfeleinek száma elsőként a hazai mobilszolgáltatók közül elérte a bűvös 2,5 milliós határt.

0

A Citrix szövetséget kötött a Computer Associatesszel

2002. január 4. 10:44

[East Side] A Citrix Systems, az alkalmazásszerver- és portálszoftverek, valamint szolgáltatások globális piacvezetője bejelentette megállapodását a Computer Associatesszel, a világ vezető e-business-management megoldások szállítójával.