:

biztonság archívum - 2002 november

2002
november

0

A Sony Ericssonra szomorú idők várnak?

2002. november 26. 18:49

A Gartner Dataquest piackutató vállalt kedden publikálta harmadik negyedéves mobiltelefon-eladási statisztikáit, ezzel egy időben a cég elmondta, hogy a Sony Ericssonnak hamarosan több új terméket kell piacra dobnia ahhoz, hogy megállítsa a forgalom kiábrándító csökkenését.

0

Az Ericsson némi pénzt fektet a Sony Ericssonba

2002. november 25. 17:24

Az Ericsson ma bejelentette, hogy a jövő év elején újabb befektetést eszközöl a Sonyval közösen alapított vegyesvállalatába, a veszteséges Sony Ericssonba. A terveink szerint a közeljövőben némi pénzt fektetünk a Sony Ericssonba és a hangsúly itt a némi szón van -- mondta Sten Fornall, a svéd vállalat pénzügyi vezérigazgatója egy New Yorkban tartott elemzői konferencián.

0

Videoküldés mobilról mobilra a Westelnél

2002. november 25. 16:06

A harmadik generációs szolgáltatások előfutáraként a Westel ügyfelei november 25-től Magyarországon elsőként a Nokia 7650-es telefon kamerájával rögzített rövid videofájlokat MMS-ben vagy e-mailben küldhetik el, emellett készülékükkel WAP-on keresztül videó tartalomszolgáltatást vehetnek igénybe. Az új szolgáltatásokkal a családi eseményről készült videók másik Nokia 7650-es mobilra vagy számítógépre egyaránt elküdhetők, míg a videoletöltés szolgáltatással mobiltelefonon a mozielőzetes is megtekinthető lesz. A Westel üzleteiben hétfőtől forgalomba kerülő Nokia 7650-es telefonokon már megtalálhatók a szolgáltatásokhoz szükséges szoftverek.

0

Az előrejelzéseknek megfelelő negyedévet zárt az Autodesk

2002. november 22. 12:20

A tervezőszoftvereiről ismert Autodesk tegnap tette közzé harmadik negyedéves eredményeit, amelyek megfeleltek az elemzők várakozásainak. A vállalat egyben közölte, hogy a közeljövőben nem várható a cég forgalmának jelentős javulása.

0

A vezető japán mobiltelefon-szolgáltatók tanulmányozzák az egészségi kockázatokat

2002. november 22. 09:16

Négy vezető japán mobiltelefon-szolgáltató csütörtökön bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a mobiltelefon-használat lehetséges biológiai hatásainak tanulmányozásáról. A cégek ezzel a lépéssel reagáltak azokra az egyre növekvő aggodalmakra, melyek szerint a mobiltelefon-használat káros lehet az egészségre.

0

Újabb javítás jelent meg a Sony legújabb DVD-írójához

2002. november 21. 18:55

[News.com] Egy újabb, igen komoly problémát kellett megoldania a Sonynak, ugyanis gondot okozhatnak a gyengébb minőségű írható DVD-lemezek a cég legújabb DRU-500A típusú DVD-írójának. Az eddig eladott készülékek mintegy fele képtelen ezeknek a lemezeknek a megírására. A Sony -- annak ellenére, hogy ezt a problémát csak a specifikációt alig, vagy egyáltalán nem teljesítő DVD-lemezekkel tapasztalták -- egy firmware-frissítést tett közzé, mellyel az író ezeket a lemezeket is biztonsággal kezeli.

0

Csökkent a Nintendo első pénzügyi féléves nyeresége

2002. november 21. 18:47

[WSJ] A Nintendo alacsonyabb nyereséggel zárta az első pénzügyi félévet, mivel a jen erősebb volt a dollárhoz képest és a kereslet is alacsonyabb volt a cég termékei iránt. A most közzétett eredmények megfelelnek a vállalat által októberben közzétett profitfigyelmeztetésnek.

0

Az IBM Research tanácsadó szervezetet hoz létre

2002. november 21. 12:30

[Mmd] Az IBM ma jelentette be On Demand Innovation Services nevű új szolgáltatását, mely az IBM Research részeként fog működni, és mellyel első ízben teszi elérhetővé ügyfelei számára kutatói egy csoportját, akik üzletvitel-átalakítási és technológiai tanácsadással foglalkoznak. Az új szervezetben az IBM Research 200 tanácsadója fog dolgozni, és a szervezet a következő három évben 1 milliárd dollár támogatást fog kapni.

0

Problémák akadhatnak a Hyper-Threading és Creative Audigy párosítással

2002. november 19. 16:29

[Clubic] Az Intel új processzorának bejelentését követően a Hyper-Threading technológiával kapcsolatban aggodalmaskodó fórumtémák indultak meg netszerte, melyek szerint a Creative hangkártyáinak -- pontosabban a meghajtóprogramoknak -- problémái lehetnek az Intel új processzorával szerelt számítógépekkel. A Creative meghajtóprogramjai ugyanis rendkívül szeszélyesen, véletlenszerűen működtek együtt a több processzorral szerelt rendszerekkel.

0

Comdex: új munkaállomásokat mutatott be az IBM, a HP és a Dell

2002. november 19. 13:59

A Comdex kiállításon a munkaállomás-piac három vezető gyártója egyaránt új termékekkel bővítette kínálatát. A tegnap bemutatott rendszerek között Intel Pentium 4, Intel Xeon és RISC processzoros konfigurációk egyaránt szerepelnek.

0

Az ASRock harcba száll az ECS-sel az alaplappiacon

2002. november 13. 20:53

[IDG, HWSW] Az Asustek olcsó alaplapok gyártására és értékesítésére szakosodott leányvállalata, az ASRock még a múlt hónapban megkezdte termékeinek kiszállítását a viszonteladókhoz, a vállalat lapjai bármikor feltűnhetnek az üzletek polcain.

0

Teszt: Logitech Z-560 és Z-640 hangszórókészlet

2002. november 13. 14:48

Igen régi vágyam teljesült akkor, amikor végre megérkezett a szerkesztőségbe a Logitech Z-560 4.1-es rendszere. S hogy ne árválkodjon egymagában, a Z-560 mellé megkaptuk kipróbálásra a cég egyik kisebb teljesítményt nyújtó, ám 5.1-es felállású hangszórókészletét is, a Z-640-es szettet.

0

Asztali videochip mobil változata: a Comdexen debütál az NV28 mobil verziója

2002. november 12. 11:39

[The Inquirer] Azt már régóta tudjuk, hogy az NVIDIA a Comdex kiállításon mutatja be legújabb generációs, DirectX 9.0-gyorsításra kihegyezett NV30 grafikus chipjét, de emellett még egy újdonsággal is szolgál a gyártó, amelynek segítségével vélhetően visszaszerzi a teljesítményelőnyt a mobil videochipek piacán.

0

A Microsoft Xbox japán üzletágának vezetője átköltözik Redmondba

2002. november 11. 13:26

[WSJ] Hirohisa Ohura, a Microsoft Japan Xbox üzletágának ügyvezető igazgatója lemond posztjáról és a Microsoft amerikai központjába költözik át január 1-én. Elemzők szerint a lépés további bizonytalanságot jelent a cég egyébként is gyenge japán játék üzletágának sorsával kapcsolatban.

0

A Blizzard kiadta az 1.04-es verziójú javítócsomagot a Warcraft 3-hoz

2002. november 10. 15:23

A Blizzard kiadta az 1.04-es verziójú javítócsomagot (6,1 MB) a Warcraft 3: Reign of Chaos című stratégiai játékához. A patch a hálózati játék (LAN és Battle.net) során fellépő kisebb problémákat és egy grafikai hibát javít. Ezenkívül telepítés után az egyes fajok különböző egységeinek tulajdonságai is kiegyensúlyozottabbakká válnak, illetve egyes térképeken apróbb változásokra figyelhetünk fel.

0

Kiemelkedően sikeres volt az üzleti év a Siemens Mobile számára

2002. november 8. 17:21

A Siemens Mobile a most lezárt gazdasági évben a rendkívül éles hazai verseny ellenére nemcsak megőrizte, hanem tovább javította pozícióját. Míg az új értékesítések tekintetében az 1997-es naptári évben megközelítően 4 %, addig tavaly már 35 %, az idén pedig 40 % feletti piaci részesedéssel rendelkezett, és így 2002-re a Siemens piacvezető mobiltelefon-márkává vált Magyarországon.

0

A HP vezeti a magyarországi szerver- és PC-piacot

2002. november 8. 13:09

[Noguchi] A HP egészséges negyedéves növekedést produkált a globális PC-piacon 2002. harmadik naptári negyedévében, bővülési üteme meghaladta az ágazati átlagot és jól tükrözte a fúzió óta elért eredményeket -- írták a HP teljesítményéről az elemzői jelentések. Az International Data Corporation és a Gartner Dataquest számai arra utalnak, hogy a HP-nek sikerült visszaállnia a negyedéves növekedési pályára a nemzetközi PC-eladások terén.

0

400 milliós kutatási-fejlesztési pályázat

2002. november 8. 10:14

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és az Oktatási Minisztérium (OM) kutatás-fejlesztési pályázatot írt ki az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív közösségi környezetek kialakítására. A pályázatokat az IHM 2002. évi költségvetéséből 400 millió forinttal finanszírozza.

0

E hónaptól piacon az Asustek olcsó alaplapjai

2002. november 4. 20:22

[DigiTimes] Távol-keleti források szerint az Asustek olcsó alaplapok gyártására és értékesítésére szakosodott leányvállalata, a Hua Ching megkezdte termékeinek kiszállítását a viszonteladókhoz. A tervek szerint a cég már november folyamán is 200 000 alaplap értékesítésével számol, ami vetekszik a másodvonalbeli gyártók forgalmi adataival.

0

Új név, új verzió: megjelent a Total (ex-Windows) Commander 5.50

2002. november 4. 11:45

Új verzióval, az 5.50-essel rukkolt elő a Windows Commanderként ismert igen népszerű fájlkezelő program. A leglátványosabb változás a program elnevezésében történt, ugyanis ettől a verziótól kezdődően a Windows szót a Total váltja fel, így az új változat már Total Commander 5.50-ként jelent meg.