:

biztonság archívum - 2002 április

2002
április

0

Külső DirectShow dekóder DivX és MPEG-4 tartalom lejátszásához

2002. április 26. 11:02

[CD-RW.org] Alig egy hónapja létezik hivatalosan az FDDSHOW nevű DiretShow dekóder, de már ennyi fejlesztés után is látszik, hogy megéri foglalkozni vele. A dekóder ugyanis okosabb, gyorsabb, kisebb processzorral is megelégszik, vagy azonos processzoron jobb minőséget nyújt, mint a DivX Network eredeti dekódere.

0

Új meghajtóprogram ASUS videokártyákhoz

2002. április 22. 15:16

Az ASUS új meghajtóprogramot adott ki NVIDIA chipes videokártyáihoz. A 28.80 verziószámú driverben bevezetett újdonságokról vagy javításokról egyelőre nem áll rendelkezésre információ. Az állományokat az ASUS ftp-szerverén lehet elérni.

0

Magyarországon is csökkentek az Sun középkategóriás szerverek árai

2002. április 16. 14:50

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. a világ piacvezető UNIX szervergyártója világszerte, így Magyarországon is csökkentette a Sun Fire szervercsalád tagjainak árát. Az UltraSPARCÒ III processzorokra épülő közép- és felsőkategóriás szerverek vételára hasonló mértékben csökkent mint az Egyesült Államokban, azaz átlagosan 25-30%-kal.

0

Szakad a Matáv?

2002. április 16. 13:11

Több külföldi és hazai sajtóorgánum is hírt adott arról a feltételezésről, mely szerint a Matáv részvényeinek 49 százalékát birtokló Deutsche Telekom AG (DT) leválasztaná a Matáv száz százalékos tulajdonában lévő Westelt az anyacégről, s saját mobil cégéhez, a T-Mobile-hez csatolná.

0

A HP Magyarországon is bemutatta legújabb adattárolási megoldásait

2002. április 15. 10:01

[Noguchi & Peters] A HP Magyarország és partnerei vidéken is bemutatták a vállalat adattárolás és adatvédelmi megoldásait. A HP képviseletében Csercsik Ferenc és Keskeny András ismertették a vállalat stratégiáját, illetve megoldás-portfolióját. Ezután a résztvevők részletes információkat hallhattak a HP OpenView felügyeleti megoldásokról Bartók Nagy Jánostól, a rendszer egyik legnagyobb magyar szaktekintélyétől, az ICON Számítástechnikai Kft. munkatársától. Végül a Hermes Softlab Magyarország képviseletében Koczkás Péter mutatta be a HP OpenView Omniback II 4.1 szoftver szolgáltatásait és előnyeit.

0

2003 elején várható a Windows XP második kiadása

2002. április 11. 01:20

[Clubic.com] A Microsoft útitervén található információk és más internetes hírforrások szerint a cég legújabb asztali operációs rendszeréből, a Windows XP-ből is tervez megjelentetni egy újabb kiadást, mely a Windows 98 második kiadásához hasonlóan a Windows XP Second Edition nevet kapná.

0

Megjelent a DivX kodek legújabb változata

2002. április 10. 23:07

[DivX.com] Megjelent és letölthető a DivX Networks videotömörítő kodekjének legújabb változata. Az 5.0.1-es verzió több ismert bugot javít és ingyenes változatban éppen úgy elérhető, mint a 30 dolláros Pro változatban. A régi aktivációs kulcsok azonban nem megfelelőek, így ha az új Pro-t szeretnénk használni, a DivX weboldalán újra kell regisztrálni a terméket.

0

Új vezető a Comparex Információsrendszerek Kft. élén

2002. április 10. 13:04

[Ágner] Nagy Péter a Comparex Információsrendszerek Kft. új ügyvezető igazgatója. Az építőmérnöki és matematikus szakmérnöki diplomával egyaránt rendelkező szakember 1961-ben született Debrecenben. Karrierjét a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte tanársegédként, ahol infomatikát, mechanikát és acélszerkezeteket tanított.

0

Bármilyen médiával kihasználható a LiteOn CD-írójának 32x-es írási sebessége

2002. április 8. 19:21

[CDR-Info] A forrásként megjelölt oldal fórumában érdekes információk találhatók a LiteOn LTR-30123S CD-írójával kapcsolatban. Állítólag egy netről letölthető patch segítségével ez az író rábírható arra, hogy figyelmen kívül hagyja a médiaellenőrzést és 16x-os, 24x-es médiákat is a maximális 32x-es sebességgel írjon.

0

A Symantec szabadalmat jegyeztetett be az új és ismeretlen vírusok felismerésére szolgáló heurisztikus technológiára

2002. április 3. 13:06

A Symantec Corp., a világ vezető internetbiztonsági vállalata ma bejelentette, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyirodája (U.S. Patent and Trademark Office) szabadalmi védelmet jegyzett be a Symantec heurisztikus technológiájára (Szabadalmi szám: Egyesült Államok 6,357,008), mely képes az új és ismeretlen vírusok felismerésére a hagyományos vírusazonosító ujjlenyomat nélkül.