:

biztonság archívum - 2002 augusztus

2002
augusztus

0

A Hewlett-Packard javítaná pozícióját a PC-piacon

2002. augusztus 28. 16:26

[CNET] A Hewlett-Packard részesedése a PC-piacon csökkent azóta, hogy felvásárolta a Compaqot, a számítógépgyártó óriás mindazonáltal szeretné megfordítani ezt a trendet a következő pénzügyi évben.

0

Új Windows 2000/XP meghajtóprogram a Creative Audigy hangkártyáihoz

2002. augusztus 27. 22:37

[3DSoundSurge] Hosszú idő után új, frissített meghajtóprogram tölthető le a Creative Labs Audigy hangkártyáihoz, Windows 2000/XP operációs rendszerekhez. Kivételesen tehát nem az OEM partnerektől, például a Compaqtól tölthető le a legfrissebb driver, pedig ezt lassan meg is szokhattuk volna.

0

A Samsung az Intel és a Texas Instruments babérjaira tör

2002. augusztus 27. 17:24

[CNET] A dél-koreai Samsung Electronics ma bejelentette, hogy az elkövetkező öt év során 3,6 milliárd dollárt költ LSI (nagy integráltsági fokú) integrált áramkörök fejlesztésére. A cég a jelentős beruházástól azt reméli, hogy ledolgozhatja hátrányát az olyan iparági nagyágyúkkal szemben, mint az Intel vagy a Texas Instruments.

0

Szeptember elején kerül megrendezésre a New Media Expo 2002 Kiállítás és Konferencia

2002. augusztus 21. 21:41

2002. szeptember 6-7-én Budapesten kerül megrendezésre a közép- és kelet-európai animációs, filmes, utómunka, digitális tartalom- és játékfejlesztő, valamint broadcast szakma legrangosabb eseménye a New Media Expo 2002 Szakkiállítás és Konferencia. A harmadik alkalommal, de új néven és új üzenettel megrendezésre kerülő rendezvény, közel 1500 négyzetméteren, exkluzív környezetben, a legújabb technológiák segítségével kalauzolja a látogatókat. A New Media Expo 2002 Szakkiállítás és Konferencia a szakmai referenciaként számon tartott egyesült államokbeli Siggraph kiállítást követően, még az IBC előtt, Európában elsőként mutatja be a legnevesebb gyártók újdonságait.

0

Megjelent az Office XP Service Pack 2

2002. augusztus 21. 21:17

[PC World] A Microsoft tegnap adta ki az Office XP irodai programcsomaghoz szánt második javítócsomagot. A Service Pack 2 számos, az első javítócsomag kiadása óta megjelent frissítést tartalmaz, és néhány újabb módosítás is került bele.

0

A VisionTek lehúzza a rolót

2002. augusztus 19. 19:36

Ma több külföldi lap is arról számolt be, hogy az NVIDIA chipes videokártyák egyesült államokbeli piacán hosszú ideje piacvezető VisionTek pénzügyi nehézségek miatt kénytelen felfüggeszteni a tevékenységét. Az egymásnak gyakran ellentmondó híresztelésekből kitűnik: a cég irányítását vagyonkezelő vette át, aki az elkövetkezőkben a cég vagyontárgyainak értékesítésétől reméli a jelentős banktartozások visszafizetését.

0

Oracle-Dell szoftvermegállapodás

2002. augusztus 14. 16:16

[CNET] A Dell bejelentette, hogy ügyfelei részére kínálni fogja az Oracle alkalmazáskiszolgáló szoftverét. Az Oracle abban bízik, hogy a Dellel kötött új megállapodás révén növekedni fognak a cég e-business szoftvereladásai.

0

Új generációs CLARiiON hálózati tárolórendszereket és szoftvert jelentett be az EMC

2002. augusztus 13. 11:43

[Hill and Knowlton] A nagyteljesítményű, automatizált, speciális szoftverfunkcionalitást kínáló, mégis középkategóriás áron kapható hálózati tárolórendszerek fejlesztése terén végzett aktív munkájának újabb mérföldköveként az EMC tegnap bejelentette első új generációs, teljes 2 gigabites CLARiiON tárolórendszereinek első tagját, a CLARiiON CX600-at. A bejelentés eredményeképpen az EMC átírja az iparág középkategóriáját a piacvezető teljesítmény és árelőnyök, illetve az EMC szellemi vagyonának nem kis részét magában foglaló szoftverintelligencia révén.

0

Tovább nő a digitális fényképezőgépek forgalma az USA-ban

2002. augusztus 12. 12:46

[CNET] Az amerikai piacon a digitális kamerák forgalma 50%-kal emelkedett az első félévben az előző év hasonló időszakához képest, és egyben jelentősen nőtt a Canon piaci részesedése -- közölte az IDC piackutató vállalat.

0

A HP nagy értékű szolgáltatási szerződést kötött a finn Sonerával és az amerikai Agere Systemsszel

2002. augusztus 9. 11:19

[Noguchi] A Hewlett-Packard Company és a legnagyobb finn telekommunikációs vállalat, a Sonera bejelentették, hogy ötéves globális együttműködési szerződést kötöttek. A szerződés értelmében a HP átveszi a finn vállalat négy adatközpontjának és kihelyezett rendszereinek működtetését. A két vállalat a kutatás-fejlesztésben, illetve marketingstratégiájuk kidolgozásában is együttműködik.

0

A Siemens vezeti a magyar mobiltelefon-piacot

2002. augusztus 8. 17:59

A Siemens Mobile ebben az üzleti évben -- azaz 2001 októbere óta -- Magyarországon értékesített mobiltelefonjainak száma elérte és már meg is haladta az 1 millió darabot.

0

Keresztplatformos biztonsági rés -- érintettek a Windows, Macintosh, Linux rendszerek

2002. augusztus 7. 22:01

Biztonsági szakemberek figyelmeztetnek: kommunikációs programokat és teljesen különböző platformokat érinthet az a biztonsági rés, melyet egy Sun által szállított szoftverben találtak. A hiba nem csak a Windows operációs rendszer programjait, hanem Unix-alapú rendszereket, Mac OS X és Kerberos azonosító rendszereket is sebezhetővé tesz.