Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 2. 20:47

Cisco alapokra helyezte a Montana a MOL gerinchálózatát

[Mmd] Jelentős infrastrukturális fejlesztés mellett döntött a MOL Rt. tavaly

[Mmd] Jelentős infrastrukturális fejlesztés mellett döntött a MOL Rt. tavaly májusban. A menedzsment elhatározta, hogy BPR projekt keretében újratervezi üzleti folyamatait. A fejlesztés célja a hatékonyság további javítása és a működési költségek csökkentése volt, s az ehhez szükséges új vállalatirányítási rendszer bevezetése jelentős információtechnológiai fejlesztéseket is igényel.

A Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt. kapott megbízást a MOL országos hálózatának, és mintegy 340 helyi hálózatának rekonstrukciójára. E projekt egyik nagy fejezete fejeződött be sikeresen a napokban, amikor a MOL országos hálózatát sikerült teljesen Cisco eszközökre átállítani, beleértve a titkosítást is. Az átállítás sikeres volt a rendszer működik.

Jelentős infrastrukturális fejlesztés mellett döntött a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság (MOL Rt.) 2001. májusában. A menedzsment elhatározta, hogy BPR projekt keretében újratervezi üzleti folyamatait. A fejlesztés célja a hatékonyság további javítása és a működési költségek csökkentése volt, s az ehhez szükséges új vállalatirányítási rendszer bevezetése jelentős információtechnológiai fejlesztéseket is igényel.

A Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt. kapott megbízást a MOL országos hálózatának, és mintegy 340 helyi hálózatának rekonstrukciójára. A MOL informatikai rendszerében használatos többféle protokoll, és a szükséges titkosítási igény miatt a megvalósuló hálózat egy igen összetett, úgynevezett "multiprotokollos virtuális magánhálózat". Méretét és komplexitását tekintve valószinűleg a legnagyobb Magyarországon. A beruházás 2001 májusától előreláthatólag 2002 végéig tart. A Montana alvállalkozójaként az IBM, a COMPAQ, és több más cég old meg részfeladatokat.

E projekt egyik nagy fejezete fejeződött be sikeresen a napokban, amikor a MOL országos hálózatát sikerült teljesen Cisco eszközökre átállítani, beleértve a titkosítást is. Az átállítás sikeres volt, a rendszer fennakadások nélkül működik. A gördülékeny és sikeres munkát nagyban elősegítette a sokéves Montana - Cisco együttműködés, mely, ezúttal is kifogástalannak mondható. A Montana Rt. büszke arra, hogy Magyarországon méretében és komplexitásában a legnagyobb hálózatot sikerült kiépítenie és átadnia a Mol Rt.-nek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról